Дани, мерси, като ходя другия път до "Джъмбо" дано не забравя да си взема от тия топки... Няма ли най-после и при нас да отворят такъв боклучарник да му се не знае?!!! Уж все предстои, предстои и още няма...
Нимика, нищо плетено не ми се степва. Аз плетените ги пера с един Перуол (розов), бухам яко омекотител и мятам в сушилнята - излизат си пухкавички и ароматизирани прекрасно.
Относно етикетите, непрекъснато попадам на супер безумни такива. Последно - спално бельо, 100% памук, ама от тоя дето има н'ам какви нишки, демек най-високия клас тъкан. Поглеждам информативно просто етикетите - пране на 30 градуса
, а до него се мъдри символът, че е подходящо за сушене в сушилня. Което ми костваше лют спор с екземпляр от мъжки пол, заради намерението ми да изпера въпросното спално бельо на 60 градуса, заради тъпите етикети.
Накрая казах, че го пускам на 30 де, като се обърна - коригирах градусите и нали...взе, че не се скапа... Мъжкият екземпляр после самодоволно ми казва: "Ето, виждаш ли, ако ги беше изпрала на 60, кой знае какво щеше да стане".
Ама аз нали благоразумно съм се научила със същества с дефектни хромозомни двойки да не се обЕснявам и викам: "Да, да, прав беше". И така всички са доволни...
Друг случай с етикети. Много скъп нов пуловер на бившия ми съпруг - слагам го в пералнята, на програмата за вълна, пера под градусите обозначени на етикета, не ползвам центрофуга, вадя го...размерът му беше точно като за мен вече. Бях заподозряна дори, че нарочно съм го направила това, понеже много го харесвах пуловера и се ядосвах, че нямаше и дамски от същия вид.
Ама си го носих няколко годинки с кеф де.
Та лично аз на етикети - вяра нямам да ви кажа, ако стане издънка - стане.