Аз не съм "еко", признавам си . Но мисля, че сушилнята, която използвам през зимните месеци, е много по-безвредна за околната среда от пушека, който бълват комините на къщите около нас и заради който трудно се диша от края на октомври, та до началото на април.
Дани, точно както си го описала
тези кумини, дето пушат, за да топлят през зимата, по същият начин се произвежда електричество, но в промишлени количества и промишлени кумини
Jbrul, сушилните в Америка са на ток, не на газ. За мен "излишно" е само това, което може да се избегне. Примерно, за да чуя новините, трябва да консумирам електроенергия. Няма как да ги "чуя" ако не консумирам електроенергия. А прането може да си изсъхне и от само себе си, без да се пъха в сушилнята. А тази вода, дето изливаш в мивката е дистилирана и е идеална вода за ютия (ако гладиш)
Иначе за това, как в бг ( и други държави ) зимата е влажна, студена, жилищата са малки и прането не съхне, следователно е необходима сушилня, или домакинства, които по необходимост ползват сушилня, не говорих.
Не мога да се съглася, че целият приземен етаж в Америка (айде и там има изключения, но като цяло си ги мързи) е перално помещение, в което не могат един простор да опънат, а вместо това си сложили телевизор, диван (които използват веднъж в годината, защото холът с големият телевизор и диван са на другият етаж), а сушат в сушилни от мързел.
Иначе за здрав и за разум и за американец в едно изречение и дума не може да става :р Едно време като заминах в Англия и все си виках "ех, българите кви сме тъпи и загубени, защо не може и нашата държава да стане така добре организирана като Англия", но откакто се преместих в Америка, заобичах България с цялата си душа и вече наистина разбрах какво е тъпост, глупост, назадничавост и идиотщина. И то НЕ е в българина или в България...
Иначе за екологията, по-лесно е, когато не ни минава през ума и не ни се налага да знаем, че проблем подобен някъде съществува. Но това не прави проблемът по-маловажен или по-малко съществуващ. Най-лесно за обяснение и за разбиране --> ние дишаме кислород и издишаме въглероден диоксид. Когато се произвежда ток (пушека в кумините --> въглероден диоксид) все едно сме дишали и издишали. Проблемът не е в тока толкоз, колкото в изсичането на горите и дърветата. Защото те фотосинтезират, превръщайки въглеродният диоксид в кислород, страхотно нали
Така че ако не ви се лишава от сушилнята, садете дръвчета, цветя и/или им се радвайте. И дори и да решите, че екологията не е за вас, подкрепяйте хората, които са се вманиачили
защото като всеки ресурс (в случая кислород), когато потреблението е повече от производството, един ден ще се събудим и няма да има какво да дишаме.
Аз промишлената и другата консумация не мога да контролирам. За мен е важно, като се огледам и си задам въпроса "ощетих ли аз днес с нещо природата" и "мога ли по някакъв начин, било то и чрез затруднение, за "оттрудня" природата" да съм доволна от отговорите и от действията си.