Момичета, имам нужда да споделя моите сушилкови драми
Като си навия на пръста, че ще купувам нещо и докато не го купя не мирясвам
Освободих място за сушилнята в тоалетната, но това място, както ви писах и преди, е проблемно от гледна точка на размера на сушилнята. Прикачвам снимка на мястото. От едната страна е пералнята, от другата страна стена с двоен контакт и изход за канализацията на нея. Отпред е тоалетната чиния.
Разбрахме се, че ще сменим контакта с по-плосък такъв, за да може да съберем сушилня широка 60 см., макар самата врата на тоалетната да е 59.5 см. и пак ще е на кантар дали ще влезне. Оказа се, че оповестените размери в сайта на Технополис, нямат нищо общо с действителността.
М-и, онзи Сименс го бях набелязала, защото пишеше, че е 55 см., но изобщо не е. 59.5 см. е.
НО, друг проблем се явява тази тоалетна чиния отпред....
Първо, заради нея, задължително люкът на сушилнята трябва да се отваря от дясно на ляво (и няма да може да се отваря на 90 градуса, а на 50-60, но да кажем това ще го преживея). Оказа се обаче, че на 90% от моделите люкът се отваря обратно (от ляво на дясно) и не може да се монтира в другата посока (не е като при хладилниците, да сменяш лесно посоката на отваряне).
Второ, сушилнята не трябва да има отвор за почистване на филтъра долу вляво, защото няма да може да се отваря и почиства събрания мъх там. Реално на всички модели филтърът е точно там или по-цялата ширина на сушилнята долу.
Т.е. трябва ни сушилня със самопочистващ се филтър. А такива модели имат само Бош, Миеле и Сименс.
Bobbie, твоето Beko е единственото, което е 55 см. дълбоко (защото няма термопомпа), но вратата му се отваря от ляво на дясно и филтърът се почиства долу вляво и пак не ни устройва.
Всичко това силно ограничи възможните модели до два, които са широки по 59.5 см., вратите им се отварят отдясно наляво и са със самопочистваш филтър. Един Бош за 2059 лв. и най-евтиното възможно Миеле (на промоция в момента) за 1999 лв.
Дори и да вземем някоя от тях самото поставяне и изваждане на сушилнята ще е истинско приключение. Пак заради тоалетната чиния трябва да се спусне от високо и няма много място да влезне човек по навътре, та да я подхване удобно. А те били тежки - по 50-60 кг. Трябва да се спуска с въжета евентуално, а после как ще се вади, ако се наложи... не е ясно.
Остава друг вариант - да купя каквато си харесам сушилня и да я сложя в бъдещата детска стая. Хич нямам място и там, и ще трябва да махна един скрин, който дори не знам къде да го сложа. Отделно, че ще стои като "кютук"
А така да ми се иска да е в тоалетната. Ще е много удобно. Може да я вържем към канализацията и да не изхвърлям контейнер с вода. Ще ми е точно до пералнята и няма да разнасям дрехи през целия апартамент. Ако е в детската може да се разлее вода върху паркета като се вади контейнера. Сестра ми сподели, че на нея и се случва да разлее.
Та такива са моите драми... само сушилни сънувам от 2-3 дни.
Дай боже все такива проблеми да имам де, да няма други по-сериозни
Малее колко изписах... простете
Hecate, само да ти споделя, че в Технополис Младост са сложили всички сушилни една върху друга без нищо помежду им (нито свързващ кит, нито шкаф). Не знам дали е правилно, но са го направили.
ПП. Забравих да си задам въпросите по същество
Разбирам, че няма кой знае какво значение колко и какви програми има сушилнята, но все пак много хора казват, че има дрехи, които не се изсушават напълно. Мен най-вече ме интересува сушенето на пеленки, които са дебели и попиват много течност (нещо като попиваемостта на мега дебела хавлия да кажем, само че са тънки). От тази гледна точка не би ли трябвало да има значение все пак моделът и характеристиките на машината?
Също, тези килограми пране които са дадени като вместимост - за мокри или сухи дрехи се отнасят? Защото, ако пералнята ми е 7 кг и сушилнята 7 кг, но при едната става въпроса за сухи дрехи, а при другата за мокри, пак не е много ОК. Иначе разбирам, че е предимство да е с голям барабан, от гледна точка да има място и да не се мачкат много дрехите.