0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: сушилня - за и против!
« Отговор #80 -: Декември 02, 2014, 10:07:18 am »
Аз взех Миеле втора ръка, че скъпия много мрънкаше, че щяла да седи за украса, щото всички(без сушилни) го убеждаваха, че свивали дрехи, че мачкали, че нам си кво... Не съжалявам де. Суша си предимно на памук-за сгъване и всичко е ок. Ако нещо е имало да се свива то ми го е свила пералнята на 1400 оборота, причина памукът да се свива от топлина не виждам. Има си програма за вълна и пух, има и за синтетика, но аз освен 2 покривки друга синтетика нямам, а те чудесно си се сушат на памук и не я ползвам. По-новите сушилни с термопомпи сушат на по-ниска температура де.
*
« Отговор #81 -: Декември 02, 2014, 11:22:55 am »
о да, и аз суша всичко на памук за пълно изсушаване, абе най-силната. За 6г. нямам поражения върху дрехите, само един детски клин малко се скъси, ама той беше доста еластичен.
не ми трябва някаква космическа, аз така или иначе ползвам само една програма, нищо че моята има поне 10 :lol:
*
« Отговор #82 -: Декември 02, 2014, 11:35:56 am »
ние взехме съвсем скоро сушилнята, 999лв е в момента, електролукс.
с термопомпа е и досега нямам смалени дрехи, не успявам да я напълня догоре и на съвсем сухо на памук за около час е изсушила.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #83 -: Декември 02, 2014, 12:20:35 pm »
и аз суша само на програма памук , независимо от вида на тъканите .Останалите н-програми даже някой не са тествани . Наскоро суших на програма памук една ръчно  плетена  вълнена покривка за диван  -не излезе нито по-малка , с само по пухкава и свежа !
И на мен всеки ми задава въпроса- ама не мачка ли дрехите  , не  ги ли свива. За мачкане след 1400 центрофуга както м-и пише , няма какво повече да намачка, а мъжът ми каза че нещо дънките му се били свили , ама предполагам не е виновна сушилнята, а честото ми отчитане в готварската тема и изкушенията от там -месене , печене :)

стабилна е, тя не се поставя директно върху пералнята, има си свързващо приспособление.
аз имам питане -това приспособление универсално ли е или  за определен модел ?Може ли линк , снимка?
 Че при мен са една до друга и ми отиде мястото за един стелаж с обувки , и една върху друга ще ми е идеално ,мислех да настоявам мъжът ми да направи някаква метална конструкция  , ама не знам как ще посрещне тази ми идея  :?

*
« Отговор #84 -: Декември 02, 2014, 13:11:51 pm »
според консултантите в магазините приспособлението не е универсално, за всяка сушилня било различно.
заради това им твърдение не взехме беко, а пералня и сушилня електролукс.
като тръгнахме да го сглобяваме си се оказа почти универсално, само пералнята трябва да е с дълбочина 60см, за сушилнята има две опции 60см и 52см.
та трябва да се измерят крачетата на сушилнята и да се види дали влизат в кита.
това за съжаление не направиха в нито един магазин, посъветваха ни да си ги сложим една до друга и толкова.
*
« Отговор #85 -: Декември 02, 2014, 18:01:02 pm »
Мисля че се води свързващ кит и има и универсални, като си купуваш нови уреди твърдят, че трябва да са от една марка, но дали не е търговски трик не знам  :) . Не съм ги разглеждала, че при мен мястото е точно от страни, над пералнята имам рафтове и ми е по-удобно да са там, не да се навеждам  :lol:
« Отговор #86 -: Декември 05, 2014, 11:12:05 am »
Преди има-няма месец си купихме сушилнята. Просто изнемогвах вече с простирането на дрехи - 4ма сме вкъщи. Нямах много време за четене, имахме бюджет 1000 лв, отидохме в магазина.... и ИЗНЕНАДА!!! Бяха останали само 2 модела най-долен клас (на всичкото огогоре и грозни на външен вид), и разни "космически" от над 1500 лв. Всичко се било изкупило като взели да валят дъждове и да падат мъгли  8O
Купихме най-евтината от скъпите - за 1300 лв, Електролукс, сложихме я в детската - просто нямам място никъде другаде. Нито има влага, нито конденз, хем затопля стаята. Шумничка е - пускам я докато децата ги няма само.  Не знам как съм живяла без нея до сега!
Нямам поражения до сега, суша предимно на памук екстра сухо. Да, посвиха се някой дрехи, но не е трагично.
Пускам я средно на 3 дни - с по 6-7 кг пране - суши ги за около 3 часа
« Отговор #87 -: Януари 22, 2015, 07:27:45 am »
Имам зелена светлина за покупка на сушилня  :lol: (на мъжа ми му писна от влагата при сушенето на дрехи в стаята)
Нооо нямам много място.
Чували ли сте/знаете ли за по-умалени такива?
Гледах, че стандартните размери са 85/60/60, а на мен ми трябва ширината да е не повече от 55 см.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #88 -: Януари 22, 2015, 22:29:48 pm »
Аз като гледах, всичките бяха горе-долу с еднакви размери. Височината е стандартно80 см, а в ширините не мисля, че имаше повече от 1см разлика. Все пак можеш да попиташ в магазините,
Реално то и пералнята ти е такъв размер, можеш върху нея да я сложиш, ако отгоре имаш място.

*
« Отговор #89 -: Януари 22, 2015, 23:39:48 pm »
смайли и преди 6г. като купувах моята нямаше 55 см, всички бяха по 60 см. но наистина все пак отидете в някой магзин и на място разпитай.
« Отговор #90 -: Януари 23, 2015, 03:25:07 am »
Нашата пералня е с горно отваряне и е широка 40 см. Има едно Веко, което е 55 см, като краен вариант него ще вземем сигурно. Надявах се да има по-малки, както има съдомиялни например.
*
« Отговор #91 -: Януари 23, 2015, 17:19:52 pm »
И аз се включвам в темата, много искам да си закупя сушилня вече, но имам колебания за марка, държа да е много качествена и ми се иска да е нова, но бюджет чак за ново Миеле нямам. Изчетох темата и видях, че има доволни от АЕГ, но ме интересува дали имате отизиви и от Бош. Аз мисля да я слагам върху пералнята и в един магазин на Миеле ме бяха наплашили, че ще ми смачка и повреди пералнята с тежестта си и трябва да направя шкаф. В техно магазините ми твърдят, че АЕГ  и Бош са пригодени за една върху друга и една приставка е достатъчна. Имате ли повече информация по случая? Аз имам отделно мокро помещение и стандартна голяма пералня за основа на LG, така че нямам никакви ограничения и съответно притеснения, относно влага, канали, вентилации и т.н. - всичко си има. Интересува ме само какво трябва да направя като подготовка - шкаф или приставка (кит) е достатъчно? Мога ли да си купя някакъв наистина много качествен продукт, които не мачка, най-вече не свива дрехи и не харчи твърде много ток за около 1500лв.

« Отговор #92 -: Януари 24, 2015, 12:01:38 pm »
Май, май ще се опитаме да вместим 60 сантиметрова. Сложно ще е.
Сподетеле какви програми е важно да има?
Също контейнерът за водата къде е разположен обичайно? Ако е долу вляво или по цялата дължина няма да ме устройва  :?

Hecate, и аз гледам Бош-а и АЕГ-то. Искам да е с много ниска консумация на енергия, защото ще се ползва често. 
« Отговор #93 -: Януари 24, 2015, 15:33:19 pm »
И аз да се включа в тази тема,
преди около 4ри години си взехме сушилня Зануси. Не беше от скъпите, някъде около 500лв. Аз нямам къде да простирам освен в банята( но откакто ни наводниха съседите и там вече не мога) и затова ни беше изключително необходима. През топлите месеци простирам в спалнята на просторче, но през студените това ми е единствена алтернатива. Големият плюс през студените месеци е че допълнително затопля стаята.  На една пералня ми отнема около час и половина да изсъхнат дрехите. И аз съм много и твърдо ЗА този електроуред. Дрехите излизат изключително меки и лесни за гладене, но според мен не могат да не се изгладят.
*
« Отговор #94 -: Януари 24, 2015, 16:38:20 pm »
Смайлс, контейнерът при моята сушилня е горе вляво.

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #95 -: Януари 24, 2015, 17:10:28 pm »
дълги години карах без сушилня, но нямахме дете. живея в къща и особено лятото на слънце съм прала по 4-5 перални без проблем. преди да родя, намях пари за нова сушилня и взехме втора употреба на Миеле за 250 лв. доволна съм, защото нямам място и да е включена към водопровод, затова взехме с контейнер. няма много програми, защото е старичка, но зимата ми върши чудна работа. определено съм ЗА. за сега няма да я сменям с нова, тъй, акто лятото не я употребявам изобщо.
искам да кажа, на тези, които наистина са в затруднение финансово да погледнат втора употреба, има доста запазени и на прилични цени, но всеки преценява сам за себе си. аз не можах дълго да го приема, но сега съм доволна, че ми върши работа, без да съм инвестирала много.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #96 -: Януари 24, 2015, 17:44:08 pm »
Мерси, Блу  :P
Малко по-умалените размери са ето тези.

http://www.technopolis.bg/b2c/details/687362/P11100201/Sushilnya-AEG-T75470AH
http://www.technopolis.bg/b2c/details/687426/P11100201/Sushilnya-AEG-T-96699-IH
http://www.technopolis.bg/b2c/details/682508/P11100201/Sushilnya-HOTPOINT-ARISTON-AQC9-4F5-T/Z1
http://www.technopolis.bg/b2c/details/684104/P11100201/Sushilnya-SIEMENS-WT-46W564BY

Тази последната е най-малка (единият размер е 55 см), което най ме устройва. Но си мисля, че и първото АЕГ, което е за 999 лв. също ще се събере (58 см., даже една приятелка я има, измери я и каза, че е 57 см.).

Чудя се, струва ли си да се купи сушилня с 500 лв. по-скъпа, заради по-добър енергиен клас (имам предвид да се дадат 1500 лв. вместо 1000 лв. например)? Дали ще се избият тези пари във времето?
*
« Отговор #97 -: Януари 24, 2015, 18:10:39 pm »
47 Smiles, струваси,ако ще сушиш много дрехи. Аз суша седмично средно по 6 перални през зимата и лятото и наистнина си струва. Иначе тока скача стремглаво нагоре. И като марка аз бих се спряла на SIEMENS.

« Отговор #98 -: Януари 24, 2015, 20:30:21 pm »
Мерси, Ra4ko75  :P И на мен ми се очертава да я пускам често.
Ще ходим да ги разгледаме на място и най-вече да ги измерим  :lol:
В нета не пише и колко им е енергийната консумация, а само класа.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #99 -: Януари 25, 2015, 00:42:45 am »

Чудя се, струва ли си да се купи сушилня с 500 лв. по-скъпа, заради по-добър енергиен клас (имам предвид да се дадат 1500 лв. вместо 1000 лв. например)? Дали ще се избият тези пари във времето?
Според мен, не си струва.  По мои сметки няма как да прави по-голяма разлика от около 5лв ток за месец. Сметката показва,че това са 120лв на година т. ще ти трябват 8 години да ти се изплати разлика от 500лв.   
Моята сушилня е ВЕСО и струваше под 600лв. Върши ми прекрасна работа, но ако трябва да инвестирам някъде разлиакта от 500лв (пряко сили, понеже дори за по-нисък клас чувам,че не харчат повече от 10тина лв на месец), то аз бих ги инвестирала в това да си купя по-голяма сушилня, понеже моята е за 7кг и ми е малка. Вместо да я въртя 2 пъти, бих могла да я въртя един и да спестя хем време , хем пари.   Поне аз така разсъждавам. Все пак всяка сушилня суши , друго какво прави ми е почти все тая. Аз и без това ползвам само една програма и рядко една втора.