0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тема 14
« Отговор #920 -: Август 27, 2012, 08:25:39 am »
Честито и от мен Емилия! :D :D :D
Желая ти лека и безпроблемна бременност!
Почивай си повечко и не го мисли това зацапване! Поне в книгите и статиите, които съм прочела, напълно нормално е около датата на цикъла да се появява няколкодневно зацапване с различна продължителност. А това, че е кафеникаво на цвят, е много успокоително. Моята лична лекарка ми е разказвала, че през всичките девет месеца от бременността със сина й е имала обилно менструално течение, точно на датата на МЦ и в началото дори не е усетила, че е бременна. Случаи всякакви!?!
Пази леглото и спазвай съветите на лекарите и всичко ще е наред! :D
Успех на всички момичета в процедура и очакващи с нетърпение резултата от теста!
Лека бременност и хубави бебчета за бременните! :D
« Отговор #921 -: Август 28, 2012, 12:38:52 pm »
Някой знае ли дали д-р Персенска е на работа тази седмица?
*
« Отговор #922 -: Август 28, 2012, 12:59:06 pm »
Някой знае ли дали д-р Персенска е на работа тази седмица?
Да, на работа е.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #923 -: Август 28, 2012, 15:27:32 pm »
Благодаря за отговора!
« Отговор #924 -: Август 28, 2012, 19:06:05 pm »
Колко фоликула имахте на 5 ти ден от стимулация по дълъг протокол?Днес съм 5 ти ден и нямам нито един фоликул.Много съм притеснена.
*

sianie1

• **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
« Отговор #925 -: Август 28, 2012, 23:48:39 pm »
Момичета,привет! Някой знае ли, дали е възможно фоликулът, който се проследява преди биопсия , може да се замрази? Или иначе казано- биопсия и пункция в един цикъл.
Стискам палци за всички ни! :sleepingbabyboy:
Нема начин да нема начин!
*
« Отговор #926 -: Август 29, 2012, 07:27:15 am »
Момичета,привет! Някой знае ли, дали е възможно фоликулът, който се проследява преди биопсия , може да се замрази? Или иначе казано- биопсия и пункция в един цикъл.
Стискам палци за всички ни! :sleepingbabyboy:

Няма проблем, може.
По слънчевата страна на улицата
*
« Отговор #927 -: Август 29, 2012, 09:07:00 am »
Биопсията се прави на точно определен ден след овулацията, поради което няма никакъв проблем да се направи пункция и ако яйцеклетката е хубава да се оплоди и получения ембрион да се замрази /при наличие на съответните показатели/. Тъй като при пункцията се таймира медикаментозно момента на овулацията, това подпомага определянето на момента на биопсията. Успех!!!
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #928 -: Август 29, 2012, 11:07:20 am »
Момичета, моля ви да ме подсетите на кой ден след стартиране на стимулация ни викаха за втори преглед. Не помня на 3-ия или на 4-ия ден, като броим първия ден. Ако почна на 5-и септември стимуалацията на 7-и или на 8-и ще съм пак на преглед? След това си знам, че е през ден, а накрая дори и всеки ден ми се е случвало. Питам, защото ми се иска поне за два дена да се махнем по празниците от София и да знам за колко вечери да си направя резервация :)

renigu, ти сигурна ли си, че нямаш нито един фоликул или са малки и не
растат? При мен първата ми стимулация беше по дълъг протокол и много бавно тръгнаха да се развиват фоликулите, док се беше притеснил, но промени няколко пъти дозите на лекарствата и стигнахме до правилната стимулация за мен. Вярно, че беше 17 дена, но имах 13 яйцеклетки накрая.
« Последна редакция: Август 29, 2012, 11:11:13 am от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #929 -: Август 29, 2012, 11:21:18 am »
Ива,ако си по дълъг портокол,мен ме викаха 4 дни след деня на прегледа.
*

iva17

• 915
« Отговор #930 -: Август 29, 2012, 11:25:13 am »
Еми, да, по дълъг ще съм този път. Значи на 9-и даже може да ме викнат, така ли? То ще мога всички почивни дни да си оползотворя с пакет инжекции в ръка :)  
« Отговор #931 -: Август 29, 2012, 11:28:35 am »
Аз лично така бях миналата година,но все пак не съм от София.Първия ден пуснах Е2 биха ми инжекцията и ми дадоха останалите за вкъщи,като на 5 ден бях отново на преглед и тогава пуснах Е2 и Прог.Така съм си записала в тефтера:)
« Отговор #932 -: Август 29, 2012, 14:45:22 pm »
Аз също бях по дълъг протокол. На 29 юли ми беше първия преглед и първата инжекция, дадоха ми за вкъщи инжекциите и ми казаха да си запиша час за 2 август + хормони Е2 и прогестерон.
« Отговор #933 -: Август 29, 2012, 22:35:20 pm »
iva17 :( :( :(-Персенска ми каза че нямам фоликули и ми смени инжекциите!Утре съм пак на преглед!Дано да е излязло някое!
*

sianie1

• **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
« Отговор #934 -: Август 29, 2012, 22:56:16 pm »
Disi и Faith, благодаря ви! :balk_102:
Нема начин да нема начин!
« Отговор #935 -: Август 30, 2012, 07:27:28 am »
Ивка, при мен по къс протокол - първи преглед на 2ден от МЦ, втори преглед на 6ден от МЦ.
Или в моя случай е имало три дни от преглед до преглед.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #936 -: Август 30, 2012, 08:27:26 am »
И аз все се чудя тези протоколи как решават кой да направят, аз съм била един път по дълъг и реагирах най - добре с най- много яйцеклетки - 4 бр., по късите нещо не се получават нещата, два пъти, включително последният път, 2 бр. яйцеклетки!Исках да съм по дълъг обаче д-р Персенска не се съгласи било по лошо за мен по дълъг защото се потискала хипофизата, защо тогава когато бях дълъг реагирах най-добре! :?
По дълъг знам, че малко трудно тръгват фоликулите имаше едно момиче като бях и аз по дълъг, дето доста се измъчиха да подкарат фоликули и продължи много дълго стимулацията и, но накрая забременя въпреки, че беше само с една яйцеклетка, така, че както казват важен е крайният резултат!
Успех момичета! :D
*

iva17

• 915
« Отговор #937 -: Август 30, 2012, 08:54:59 am »
Мерси за отговорите, момичета. Иначе как избират по какъв протокол да си и аз не знам. Аз първият път бях по дълъг, после два опита по къс и един с лека стимулация. Късият по-лесно се понася според мен, но пък при дългия лекарите имат по-добър контрол.
*
« Отговор #938 -: Август 30, 2012, 11:36:09 am »
Мисля, че ги редуват, като в повечето случаи първия опит е по - дълъг протокол, именно заради контрола над овулацията. Разбира се има и медицински критерии за предпочитането на един протокол пред друг, като напр. състояние на яйчниковия резерв, реакция при предишни стимулации и др.
Колкото и зле да звучи със всеки опит докторите изучават организма и определят тактиката за лечение! :?
*

iva17

• 915
« Отговор #939 -: Август 30, 2012, 12:04:26 pm »
Да, при всички слуаи си има медицински показания, разбира се. И те явно се променят, щом стимулират една жена и по двата протокола. Аз помня, че при моят първи опит д-р Шефкетова още се обучаваше и беше на прегледа ми заедно с д-р Стаменов. И той докато ме преглеждаше я попита според нея за какъв протокол съм, тя каза каза: "дълъг" и той, отговори, че е правилно. Така че явно се гледат няколко показателя, вкл. и яйчниковия резерв.