0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тема 14
« Отговор #420 -: Юни 23, 2012, 23:15:03 pm »
Момичета,според вас противопоказно ли е след хистеро да се ходи на плаж?Аз днес отидох на море,но не посмях да вляза във водата,само се пържих и сега ме понаболява кожата тук-там.Във вторник съм на промивка и ако не забравя ще попитам,но до тогава само на кърпата ли да лежа?

Pimi, аз не бих рискувала да се топя във водата при тези обстоятелства. Все пак, мястото е чувствително, скоро е имало манипулация и по-добре не рискувай нещо да не се замърси от водата.

"Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин"
« Отговор #421 -: Юни 24, 2012, 15:05:43 pm »
Момичета, нашият втори опит приключи с - тест. Днес си пуснах изследванията. Продължаваме сега с генетични изследвания и след като излязат, ще мислим тепърва с докторите какво ще предприемаме.

Успех на всички, които предстои да правят тестчета тази седмицаю1 :babydust: :babydust:

"Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин"
« Отговор #422 -: Юни 24, 2012, 17:18:51 pm »
здравейте момичета,втори ден съм след трансфер,и искам да попитам за какво ми е изписан преднизолон кортико?и възможно ли е от него да ми се спи много?
*
« Отговор #423 -: Юни 24, 2012, 17:23:33 pm »
При ЗЕТ след трансфер ли предписват лекарства?
Засега имам само утрогестан и започнах да се чудя дали аз не съм разбрала нещо.
*
« Отговор #424 -: Юни 24, 2012, 17:58:58 pm »
здравейте момичета,втори ден съм след трансфер,и искам да попитам за какво ми е изписан преднизолон кортико?и възможно ли е от него да ми се спи много?
По-скоро ти се спи от утрогестана :)
« Отговор #425 -: Юни 24, 2012, 18:10:26 pm »
Боги права си сигурно е от утрогестана, то понеже сега го пия и през устата и затова толкова ми се спи.но и преди съм го слагала, не беше така, сега през деня спя непробудно 3-4 часа но най вароятно е от него.А дали преднизолона ми е изписан заради нк клетките?
« Отговор #426 -: Юни 24, 2012, 20:46:49 pm »
При ЗЕТ след трансфер ли предписват лекарства?
Засега имам само утрогестан и започнах да се чудя дали аз не съм разбрала нещо.

на мен ми бяха изписали утрогестан, фк и естрофем от деня на пункцията /правихме пункция в цикъла, в който връщахме, но Я не се оплоди и върнахме само замразени/

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
« Отговор #427 -: Юни 24, 2012, 21:07:06 pm »
Момичета 3 или 6 месеца важи вирусологията?
« Отговор #428 -: Юни 24, 2012, 21:08:46 pm »
Вече за съжаление важи само 3 месеца.
« Отговор #429 -: Юни 24, 2012, 22:13:05 pm »
Момичета имам нужда от съвет!Утре ми е 24-ти ден от МЦ,но съм решила да си пусна хормони-ТСХ,ТАТ,МАТ,пролактин.Дали ще са реални т.е последните месеци ми идва досто по-рано от обикновенно,на 25 ден и сега чуствам,че може и утре да ми доиде.Дали да изчакам ... :ask:
*
« Отговор #430 -: Юни 24, 2012, 22:19:52 pm »
Момичета, нашият втори опит приключи с - тест. Днес си пуснах изследванията. Продължаваме сега с генетични изследвания и след като излязат, ще мислим тепърва с докторите какво ще предприемаме.

Успех на всички, които предстои да правят тестчета тази седмицаю1 :babydust: :babydust:

Съжелявам за резултата!
« Отговор #431 -: Юни 25, 2012, 06:18:58 am »
Момичета имам нужда от съвет!Утре ми е 24-ти ден от МЦ,но съм решила да си пусна хормони-ТСХ,ТАТ,МАТ,пролактин.Дали ще са реални т.е последните месеци ми идва досто по-рано от обикновенно,на 25 ден и сега чуствам,че може и утре да ми доиде.Дали да изчакам ... :ask:

По-добре изчакай и ги пусни в началото на новия цикъл.
*
« Отговор #432 -: Юни 25, 2012, 08:54:22 am »
Боги права си сигурно е от утрогестана, то понеже сега го пия и през устата и затова толкова ми се спи.но и преди съм го слагала, не беше така, сега през деня спя непробудно 3-4 часа но най вароятно е от него.А дали преднизолона ми е изписан заради нк клетките?

Преднизолонът и медролът са кортикостероиди. Предписват ги и при имплантация на органи, за да не се отхвърлят от тялото. Предполагам със същата цел и при нас  :lol:
А защо пиеш утрогестана през устата? Със сигурност ти се спи, заради това.
« Последна редакция: Юни 25, 2012, 09:33:10 am от Bogi »
« Отговор #433 -: Юни 25, 2012, 11:32:27 am »
Bogi,пия го през устата защото преди трансфера получих нещо като гъбички ,и д-р Стаменов ми каза, че най вероятно е от утрогестана,понеже съдържал какаово масло което дразнело и ми каза да го пия през устата,и наистина съм по добре,но интересно не ми се е случвало досега, а съм го слагала и при другите опити.
« Отговор #434 -: Юни 25, 2012, 13:16:07 pm »
Момичета, предстои ми ИКСИ стимулацията е по дълъг протокол. Днес ми е първи ден на цикъла, д-р Персенска ми каза да отида на 20 ден, но това се пада 14 юли, тя е в отпуск, дайте ми идея какво да правя? Ако отложа за следващия месец, тя пак ще е в отпуск, така както гледам графика.
« Отговор #435 -: Юни 25, 2012, 13:24:47 pm »
Запиши се при някой друг от докторите.

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #436 -: Юни 25, 2012, 13:31:41 pm »
А някой може ли да ми прати телефона на д-р Персенска на лични да попитам нея, досега съм била само при нея и незнам дали да се запиша при друг.
*
« Отговор #437 -: Юни 25, 2012, 15:28:37 pm »
А някой може ли да ми прати телефона на д-р Персенска на лични да попитам нея, досега съм била само при нея и незнам дали да се запиша при друг.

Вили, при дългия протокол ти поставят декапептил депо и те викат след около 20-тина дена за започване на същинската стимулация. Дотогава д-р Персенска ще се е върнала от отпуск.
Ако не успееш да се свържеш с нея по телефона и да обсъдите въпроса, звънни на телефона на секретарките (не тези за записване на часове, а на Дани и Ани), обясни им случая и те сами ще попитат д-р Персенска какво да правиш.
Аз като съм била в чуденка, все така съм правила.
Успех!
*
« Отговор #438 -: Юни 25, 2012, 15:57:52 pm »
Вили, няма защо да си прекъсваш опита и да се съобразяваш с отпуската на д-р Персенска. Там всички доктори работят в екип. Записваш си час и при когото попаднеш, няма никакво значение кой доктор ще е. Аз се водя пациент на д-р Стаменов, но при предишния ми опит през цялото време попадах на д-р Персенска, д-р Стаменов ми беше само на трансфера.

« Отговор #439 -: Юни 26, 2012, 09:17:13 am »
Но двайстия ден от този цикъл няма да започне същинската ститумация, а само ще ти поставят т. нар. блокираща инжекция, след като те е прегледал лекар, разбира се. Не мисля, че има значение кой от лекарите ще го направи. Не си струва да си отлагаш опита заради отсъствието на д-р Персенска тогава. Следващия ти преглед и началото на инжекциите за стимулация ще бъде след около 2 седмици или повече /ако следващия ти цикълът например закъсне, защото винаги се изчаква да е започнал, преди да стартира стимулацията/. Това всичко ще ти го обясни лекаря, който ще те види на 20-ти ден. Моят съвет е направо да се обаждаш и да запишеш час за тогава, като кажеш че е за начало на процедура по дълъг протокол. Успех! Не си губи времето в проверека на графиците и колебания дали да отлагаш. Действай!