0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тема 14
« Отговор #400 -: Юни 21, 2012, 14:49:41 pm »
Здравейте момичета, след безкрайни неуспешни опити на ЕЦ да хванем нещо, най накрая този месец щяхме да започваме опит с лека стимулация. Уви, днес помолих за час и ми отказаха, защото края на месеца лекарите нямало да ги има. Направо съм съкрушена. Вече губя и търпение и надежда....На следващия цикъл вероятно вече няма да записват заради лятната отпуска ? Ако ще загубя още 3-4 месеца сериозно се замислям, че може би е време да сменя клиниката... По този повод искам да попитам знаете ли точно от кога започва лятната отпуска в Малинов и кога свършва?
Няма лятна отпуска, ще се редуват за по малко дни да почиват. Има инфо в сайта на клиниката (http://invitro-bg.com/bg/vsichki-zaedno/137/815). Така че си запиши час за следващия цикъл.
*
« Отговор #401 -: Юни 21, 2012, 15:25:42 pm »
avallon, цените около опит на ЕЦ са:
пункция с упойка 350лв, пункция без упойка 250лв, оплождане 250лв - ако замразявате ембрион, хормони по 18лв, прегнил 9лв или овитрел 75лв (зависи какво имат), 1-во замразяване -400лв, всяко следващо по 100лв. Дали ще замразявате яйцеклетка или ембрион го казва доктора или както се разберете.Надявам се да съм била полезна. :wink:
Много полезна - благодаря.
disi22 явно моята схема ще е като твоята. Ако си притеснена защо пък да не се обадиш по телефона.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #402 -: Юни 21, 2012, 18:08:16 pm »
Аз не съм от София и едно от нещата, които ме дразнят е именно този телефон за спешни обаждания, на който никога не се знае кого ще улучиш, както и до колко компетентно ще ти отговори. По принцип бях решила да изчакам прегледа, но може да послушам hope-love и да отида на преглед при някой лекар - гинеколог от моя град. :ask: Може ли да е от Клексана, който поставях този път? :ask:
Avallon, в информацията, която е публикувала galle74 липсват цените за трансфер, а те са: 450лв. при ЗЕТ; 600лв. при ЕЦ и 800лв. при ЗЕТ+ЕЦ. На мен последният опит с лекарствата и и изследванията ми излезе около 2 000лв. Стискам палци да успееш по тази схема, защото както д-р Стаменов каза тя е най - близка до естествената бременност и за това не е толкова натоварваща за организма. Няма никакъв дискомфорт и странични ефекти. А ако не сработи ще използвате тежката артилерия. Важно е крайния резултат да бъде положителен!!! :lol: :lol: :lol:
« Отговор #403 -: Юни 22, 2012, 08:48:41 am »
Екипът на Център за репродуктивно здраве "Надежда" информира всички пациенти, че от 30.06.2012 г. до 04.07.2012 г. /включително/ е на Годишна среща на Европейската общност за репродуктивно здраве и ембриология /ESHRE/. През посоченият период телефонните линии за записване на часове ще работят от 8.30ч. до 16.00 ч.
*
« Отговор #404 -: Юни 22, 2012, 10:28:39 am »
А за РВМС какъв е реда?
В имунологичната или в нормалната лаборатория се взема кръв?
Вместо лепилото ли е това, което слагат?
*
« Отговор #405 -: Юни 22, 2012, 10:44:06 am »
disi22 благодаря за допълнението. Тежката артилерия я включихме един път - не сработи.
pop4o за РВМС ми взеха кръв два пъти - единия в деня на пункцията, втория през ден по късно. В нормалната лаборатория. В деня на второто взимане на кръв се слага, за това трябва да отидеш по раничко за да дадеш кръвта, за да приготвят РВМС-то. Трябва да ти се пишка по време на поставянето. Не е болезнено. Да вместо лепило го слагат - поне до колкото съм запозната
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #406 -: Юни 22, 2012, 11:49:26 am »
пункция с упойка 350лв, пункция без упойка 250лв, оплождане 250лв - ако замразявате ембрион, хормони по 18лв, прегнил 9лв или овитрел 75лв (зависи какво имат), 1-во замразяване -400лв, всяко следващо по 100лв. Дали ще замразявате яйцеклетка или ембрион го казва доктора или както се разберете.Надявам се да съм била полезна. :wink:
А къде на сайта на клиниката могат да се видят цените?
*
« Отговор #407 -: Юни 22, 2012, 12:03:20 pm »

Май никъде.И аз съм ги търсила неведнъж,но няма обявени цени!
Же,ти към нашата групичка ли се присъединяваш :wink:
« Отговор #408 -: Юни 22, 2012, 12:08:02 pm »
здравеите момичета може ли да ме информирате относно донорските програми  разделихме се с партньора аз искам да продължа
*
« Отговор #409 -: Юни 22, 2012, 12:13:59 pm »

Май никъде.И аз съм ги търсила неведнъж,но няма обявени цени!
Же,ти към нашата групичка ли се присъединяваш :wink:
О, аз приключих с процедурите. Но със Зачатие - не  :D
Следя темите - това ми е работата. Прави ми впечатление, че няколко клиники нямат ценоразпис на сайтовете си, което за мен е некоректно спрямо пациентите.
« Отговор #410 -: Юни 22, 2012, 12:22:03 pm »
Имаше цени в предишната версия на сайта им. От няколко месеца (с новата визия) няма цени. Предполагам, че ще ги сложат, като се преместят.
« Отговор #411 -: Юни 22, 2012, 16:34:02 pm »
некоректно е да. нямат ли поне цените изписани някъде в клиниката. ако ги поискам на регистратурата дали ще ги имат? как мисите.
*
« Отговор #412 -: Юни 22, 2012, 16:34:20 pm »
А за РВМС какъв е реда?
В имунологичната или в нормалната лаборатория се взема кръв?
Вместо лепилото ли е това, което слагат?
Авалон ти е обяснила общо взето, но все пак и аз да кажа:
За даване на кръв за PBMC се обаждаш в имунологичната лаборатория. Ако няма хора в обикновената - там ти взема кръв лаборантката от имунологията, ако има - ти я взема в имунологичната лаборатория.
Първото даване на кръв е след пункцията в същия ден, а второто - два дена по-късно, като обикновено се взема кръв по същото време, по което са ти взели и първия път.
За изработване на лекарството трябват около 2 часа.
Не е вместо лепило. Обикновено към РВМС-то добавят и лепило. РВМС е локална имуномодулация с периферни моноцити.
*
« Отговор #413 -: Юни 23, 2012, 16:23:52 pm »
ивон74, най-добре се свържи с клиниката, за да ти кажат! Не мисля, че има толкова много момичета тук, които ползват донор и биха могли да ти помогнат. Щом си тяхна пациентка, направо си запази час и говори с лекаря си, ако по телефона не могат да ти дадат информация.

Желая ти успех!  :)

« Отговор #414 -: Юни 23, 2012, 19:47:26 pm »
Ивон74, в клиниката със сигурност имат донорска банка и можеш да опиташ с донорски материал.

Момичета, остават 5 дни до теста (принципно трябва да го направя на 28 или 29.06), но съм на 90% сигурна, че пак ще е -. Правим ИКСИ за втори път и усещанията ми сега са, точно като при предния опит: пак така си ме свива коремът, пак същото ПМС, болезнените гърди, абе, всичко точно като преди цикъл. Очаквам си цикъла в понеделник / вторник и това е.

"Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин"
« Отговор #415 -: Юни 23, 2012, 20:29:57 pm »
Ягодка,това изобщо не е показател за неуспешен опит.Аз си имах всички симптоми за цикъл и взех,че пуснах кръвния на 10-ти ден.Резултата е в лентичката.Така че,докато не пуснеш кръвен,не отписвай опита.
*
« Отговор #416 -: Юни 23, 2012, 21:11:27 pm »
Ивон74, в клиниката със сигурност имат донорска банка и можеш да опиташ с донорски материал.

Момичета, остават 5 дни до теста (принципно трябва да го направя на 28 или 29.06), но съм на 90% сигурна, че пак ще е -. Правим ИКСИ за втори път и усещанията ми сега са, точно като при предния опит: пак така си ме свива коремът, пак същото ПМС, болезнените гърди, абе, всичко точно като преди цикъл. Очаквам си цикъла в понеделник / вторник и това е.

Не отписвай опита и не спирай лекарствата преди да направиш тест!Стискам палци ++++
*
« Отговор #417 -: Юни 23, 2012, 23:05:53 pm »
здравейте момичета, може ли да ме информирате относно донорските програми, разделихме се с партньора, аз искам да продължа
Здравей, със сигурност имат спермална банка, защото аз съм ползвала донорски сперматозоиди в клиниката. Само да ти припомня, че за да ползваш донорски сперматозоиди, не трябва да си омъжена или е необходимо да има писмено съгласие от съпруга. Говориш с наблюдаващия те лекар, че искаш да продължиш с донор. При ембриолозите има списък, те също така може да ти помогнат при избора. Пиши ми на ЛС, ако нещо по-конкретно те интересува.
И все пак няма ли вариант партньорът ти да размисли? Огледай нещата от възможно най-много страни.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #418 -: Юни 23, 2012, 23:10:34 pm »
Perlichka, Pimi,, благодаря за подкрепата! Лекарствата са ми до четвъртък включително. Ще си ги изпия/боцна прилежно :), поне да знам, че каквото зависи от мен, съм го направила. Иначе за теста - ние правихме трансфер на 5-дневни ембриони и д-р Персенска каза тестът да е на 15-ия ден, което се пада на 29-ти (петък). Днес ми се пада 10-ти ден от трансфера. Много си мислих дали да пускам предварително и ... отказах се. Толкова пъти съм виждала едната чертичка, че направо се изморих от надежда и реших да не си го причинявам за пореден път.
« Последна редакция: Юни 23, 2012, 23:12:54 pm от Ягодка »

"Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин"
*
« Отговор #419 -: Юни 23, 2012, 23:12:28 pm »
Момичета,според вас противопоказно ли е след хистеро да се ходи на плаж?Аз днес отидох на море,но не посмях да вляза във водата,само се пържих и сега ме понаболява кожата тук-там.Във вторник съм на промивка и ако не забравя ще попитам,но до тогава само на кърпата ли да лежа?