0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тема 14
« Отговор #360 -: Юни 18, 2012, 21:58:00 pm »
Здравейте, за съжаление се включвам с неприятна новина, клиниката наистина няма да работи от 30.06. до 05.07.2012.Днес моя приятелка беше на преглед и я бях помолила да попита защото очаквам МЦ и ще правим ЗЕТ, док.Персенска го е потвърдила, това ще са единствените дни в които няма да работят, цяло лято ще са на линия.Ако не ми закъснее достатъчно губя и този месец  :(. Пожелавам късмет на всички

Вече не вярвам, има-няма и нямало да работи клиниката..Това не може да стане, сигурна съм, явно опитват да разтоварят графици.
Наистина звучи странно защото със сигурност има момичета в процедури.Затова реших да споделя, да чуя и вашите мнения.Това което пишеш ми даде надежда, че може и да е заради графиците им, защото доста се разочаровах от новината.
Смелостта не е това да не изпитваш страх, а това да прецениш, че нещо е по-важно от страха и да го направиш, въпреки него!
« Отговор #361 -: Юни 18, 2012, 22:23:27 pm »
целия персонал на клиниката заминава на световен симпозиум по ин-витро и няма да работят от 30.06 до 6.07
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #362 -: Юни 18, 2012, 22:40:02 pm »
На фейсбук страницата на клиниката вече съобщиха, че няма да почиват това лято. Има график с отпуските на всеки един от лекарите. Никъде не се споменава, че няма да има лекар в периода 30.06-06.07, а със сигурност щяха да го отбележат. Според мен поне един от тях ще остане. Може да не се изършват всички манипулации и прегледи, но все ще има лекар да следи момичетата в стимулация и да прави пункции и трансфери. Няма начин таймират всички в проедури да са им минали пункциите и трансферите до 30.06.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #363 -: Юни 18, 2012, 22:44:16 pm »
чета във форума, че за среща с др Стаменов се чака повече от година. аз се обадих, поисках среща за след 1 месец и веднага ми дадоха час за поискания ден. почвам да се притеснявам дали пък аз нещо не съм разбрала. има ли и др такива случаи
здравейте момичета, следях ви до тема 13 и сега идвам да навлезна в нещата - след 1 месец идва моят дългоочакван преглед :-)
честито на успелите и много сили и търпение на останалите, които вярвам, че с Божия помощ ще успеят!
Мая, не е за вярване!
имам познати, които с връзки се уреждат там за 1 месец, но чак пък такова чудо!
ще дам примери с мен - март 2011 си записах час за юли 2012 при Персенска, а тогава имаше часове при Стаменов за септември. миналата седмица искаха да ми преместят часа за август при Персенска...
супер странно ми се струва. мен никой не ме е питал с каква история съм и т.н.
имам 2 неприятни преживявания с опити за по-ранен час:
- час, обещан от жена от форум, отивам на място и се оказваме 2 момичета с 1 и същи час за 1 и също име
- дават ми час на друго момиче и отивам да сменя името, там където записват часове - получих категоричен отказ. останах с впечатление, че има и други начини да я убедя да ми даде по-ранен час.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
« Отговор #364 -: Юни 18, 2012, 23:17:07 pm »
Д-р Шефкетова също ми каза, че клиниката ще бъде затворена от 30-ти юни до 6 юли, поради участие в европейски конгрес по инвитро. Аз също ще изпусна този месец най-вероятно, защото съм на естествен цикъл, но няма какво да направя. Освен да се моля цикъла да ми закъснее поне 5 дни, което се е случвало само, когато збременях :P

« Отговор #365 -: Юни 18, 2012, 23:57:27 pm »
Д-р Шефкетова също ми каза, че клиниката ще бъде затворена от 30-ти юни до 6 юли, поради участие в европейски конгрес по инвитро. Аз също ще изпусна този месец най-вероятно, защото съм на естествен цикъл, но няма какво да направя. Освен да се моля цикъла да ми закъснее поне 5 дни, което се е случвало само, когато збременях :P
Стискам палци да ни закъснее  :D, ако пък не стане така дано да ни е на късмет пропуснатия цикъл, за реванш да получим хубав резултат   :wink:
Смелостта не е това да не изпитваш страх, а това да прецениш, че нещо е по-важно от страха и да го направиш, въпреки него!
« Отговор #366 -: Юни 19, 2012, 15:05:56 pm »
Здравейте момичета, предстои ми икси през юли при д-р Персенска. Първи опит ми е и имам въпрос - тя ми каза да отида на 20 ден от цикъла и започваме. Не знам какво означава това, но така се бях притеснила, че не попитах. Въпросът ми е, тъй като не съм от София колко дни горе-долу ще трябва да съм там? Да спомена, че сме с мъжки фактор, при мен е правена само цветна снимка и хормони, д-р Персенска не ми каза нищо друго.
« Отговор #367 -: Юни 19, 2012, 15:14:48 pm »
Това означава, че ще стартирате процедура със стимулация по т. нар. "дълъг протокол". На 20-ти ден има преглед и се поставя една инжекция /блокираща/. Тогава док ще ти каже кога ще бъде следващото ти ходене до Сфоия, но обикновено е след около 2 седмици. Т. е. на този етап не е необходимо да планираш оставане в София. За по-късно - д-р Персенска ще ти обясни как ще протече процедурата.
« Отговор #368 -: Юни 19, 2012, 15:26:14 pm »
Благодаря за бързия отговор hope-love. Желая ти успех занапред.
« Отговор #369 -: Юни 19, 2012, 15:59:48 pm »
момичета, може ли да ми кажете какви точно биопсии се правят и от коя точно част?
на мен например генеколого-онколог ми е правил биопсия на шийката на матката, но след преглед с колпоскоп, когато има неоцветени участъци?
Айнщайн
*
« Отговор #370 -: Юни 19, 2012, 16:06:47 pm »
Тема за ендометриалните биопсии:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37238.0
« Отговор #371 -: Юни 19, 2012, 16:53:36 pm »
благодаря, Мецани :-)
Айнщайн
« Отговор #372 -: Юни 19, 2012, 22:59:04 pm »
Момичета, успех на всички  :crossfingers:
Най-вероятно скоро и аз ще си записвам час за първичен преглед при Стаменов, пък да видим за коя година.
Искам само да ви попитам, на някоя от вас след като е била правена стимулация, има ли случай да се е получавало някакво хормонално объркване след раждането?
Записвам се да следя темата.
Успех на всички!
« Отговор #373 -: Юни 19, 2012, 23:46:40 pm »
Бончева, аз си бях хормонално объркана преди стимулацията, след раждането същата работа. Гинекологът, който ми прави профилактичните прегледи е на мнение, че хормоните от стимулацията се излъчват бързо и след това не дават отражение на последващите цикли.
Нашите доктори всяка година ходят на тази конференция и отсъстват всички. Това беше и причината да отложа един месец, когато започвах. Докторът не искаше да рискува с мен, защото няма кой да ме следи, дори и от колегите му от др.клиники. Всички отиват.
А после след тази конференция през 2007 настана бейби бум. Близнаци, близнаци, шарени, моно... за всеки вкус :wink:
« Отговор #374 -: Юни 20, 2012, 09:01:34 am »
хайде дано и след конференцията през 2012 ни сполети такъв бейби-бум ;)
Айнщайн
« Отговор #375 -: Юни 20, 2012, 10:03:45 am »
Дано
« Отговор #376 -: Юни 20, 2012, 12:10:10 pm »
Вчера бях на пункция на естествен цикъл.Предписаха ми лекарства и днес ми с еобадиха ембриолозите,казаха че са пробвали класическо ин витро- какво ще рече това? Но яйцеклетката ми не е оплодена.Сега какво трябва да правя ,нямам връзка с лекарите и не съм наясно как се процедира,само ми казаха че трябва да спра с лекарствата.Моля ориентирайте ме какво да предприема.Не съм от София и комуникацията с лекарите е доста затруднена.
« Отговор #377 -: Юни 20, 2012, 12:17:22 pm »
Вчера бях на пункция на естествен цикъл.Предписаха ми лекарства и днес ми с еобадиха ембриолозите,казаха че са пробвали класическо ин витро- какво ще рече това? Но яйцеклетката ми не е оплодена.Сега какво трябва да правя ,нямам връзка с лекарите и не съм наясно как се процедира,само ми казаха че трябва да спра с лекарствата.Моля ориентирайте ме какво да предприема.Не съм от София и комуникацията с лекарите е доста затруднена.

Значи, че този месец го отпиши. Изчакай да ти дойде и си запиши час на втория ден на следващия цикъл.

Класическо ин витро значи, че са оставили яйцеклетката в едно петри заедно със сперматозоидите и са чакали да се оплоди. Но не е станало. Следващият пък ще направят икси.
« Отговор #378 -: Юни 20, 2012, 12:39:29 pm »
lemon,благодаря за бързия отговор,но извини ни ме за невежеството ИКСИ пак ли се прави на естествен цикъл или?А така като смятам втори ден от следващия цикъл може да се окаже един от дните в които лекарите ще отсъстват,от публикациите разбирам че от 30,06 до 05,07 клиниката няма да работи с лекари.Не трябва ли да запиша по ранен час за коментар с лекар?
*
« Отговор #379 -: Юни 20, 2012, 12:52:12 pm »
Ако сте се разбрали да опитвате на естествен цикъл направо си записваш час за 8-9 ден.