0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

megi79

• 231
  • Маргаритка
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тем&
« Отговор #200 -: Юни 09, 2012, 08:03:15 am »
Момичета безкрайно благодаря на всички ви за подкрепата. Аз няма да спра лекарствата още няколко дена, но мисля че при нас нещата са доста по-дълбоки и мисля че преди да пропилеем този опит докторите можеха по-сериозно да подходят към нашия проблем - мъжки фактор. Никой не ни спомена за генетични изследвания при такъв лош фактор и трябваше сама пак да стигам до това, какви са причините за лошите ембриони. Стана така, че просто повторихме резултатите от първия опит и никой не взе под внимание причината за първия неуспех. Решиха може би че клиниката, в която е правен опита не е добра??? (Да уточня, си го финансирахме, а сега бяхме по фар, а въпросната клиника не работи с ФАР, зная че не е добре да се сменят клиниките).
Може би повече щях да вярвам и да се надявам, ако знаех, че ембрионите са добри, но в случая като зная какво ми върнаха (ако всичко е ок никой не би ми върнал 4 ембриона нали?), просто не зная на какво още да се надявам.
 I.во  ИКСИ 7Я - 6 Оплодени - 5 ден - нито една не се развива
 II.ро ИКСИ 5Я - 4 оплодени - 4 ден разделени на по няколко клетки, може би ако ги бяхме оставили до 5 пак щяха да са спрели, просто са го направили в мен. Това е!

Сега мисля да пуснем генетични на мъжа ми и мен в Надежда. Някой знае ли какви са цените?
« Последна редакция: Юни 09, 2012, 08:11:06 am от megi79 »
Ще се боря до край, за да те имам!
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тема 14
« Отговор #201 -: Юни 09, 2012, 10:09:32 am »
Момичета, в голява чуденка съм и моля някой ако е преживял нещо подобно да сподели. Миналия месец бях по фонда - 4 фоликула, 3 ембриона, резултат 0. Веднага след като ми дойде цикъла на ден 6 отивам за коментар с д-р Персенска и евентуално вадене на споонтанен на каквото там има. Видяха се два фоликула 8 мм. и още един потенциален Е2-около 700. Перси ми включи по 3 мерионала и на ден 9-ти се оказа, че имам 7 фоликула, съответно Е2-1000, на ден 11-8 фоликула Е2-2000 включи и един цитротид, на ден 12-същата бройка Е2-1370. Много ме озадачи това спадане на Е2, фоликулите иначе бяха пораснали все пак от предния ден и ми назначиха прегнил. Дали това спадане на Е2 не се дължи на това, че овулирам в този момент и е късно слагането на прегнила? Ще ми е много кофти ако е изпуснат момента.
В края на м. май и на мен ми се случи нещо подобно - стойностите на ЛХ и Е2 се бяха понижили в деня, в който ми назначиха Прегнила. Бях много притеснена, поради което потърсих д-р Стаменов за коментар. Той ми каза, че или фоликула е празен /аз бях на спонтанен цикъл с много лека стимулация - един фоликул на 18мм и 3 фоликула по 12мм/ или има грешка в лаботорните изследвания. Той нареди да повторят изследването и се оказа, че Е2 е по - високо, а ЛХ по - ниско от първоначалните изследвания. Точно преди пункцията бях сигурна, че нищо няма да излезе от този опит. Но се оказа, че има хубава Я, която впоследствие се оплоди и направихме ЕТ. Сега силно се надявам на положителен резултат.
Така, че не се връзвай на стойностите от изследването, запази спокойствие и вярвам ще се похвалиш с добри новини!  :balk_103: 
*
« Отговор #202 -: Юни 09, 2012, 10:16:45 am »
Меги, прекалено много мислиш.

И защо генетични в "Надежда" като всичко живо срещу зелен картон си ги прави безплатно на 6-ти етаж в Майчин дом в момента. Защо 300 лв. за криотип излишни?
Погледни темата за генетичните.

Освен това пусни на мъжа ти делеции на У-хромозомата, на теб тромбофилия, така и така ще  ви бодат. Тези последните две не са безплатни.

За мъжки фактор, за съжаление, не може да се направи кой знае колко, освен да се постараят на подберат качественото.

Помисли и за подобряване на спермограмата - това според мен е единствения начин за по-добър шанс при подпора за оплождане.
*
« Отговор #203 -: Юни 09, 2012, 10:24:54 am »
disi 22 стискам ти палци за успешен край. Утре ми е пункцията и тогава ще разбера дали има нещо.
*
« Отговор #204 -: Юни 09, 2012, 10:33:19 am »
Меги, аз също мисля, че избързваш с изводите. Когато отидохме да правим генетични изследвания в Майчин дом ни обясниха, че те са задължително изследване преди стартирането на инвитро процедура и много се учудиха защо не сме ги направили до тогава. Вече имах 3 неуспешни инсета и 1 едно ИКСИ /самофинансирано/. Изключително съм впечатлена от вниманието, с което прегледаха цялата документация, която носех в себе си, както при даване на кръвта, така и при получаване на резултатите. Беше ни обяснено на досътъпен език защо са необходими тези изследвания, какво може да очакваме от тях и какви са възможните причини за неуспеха. Направихме по - голямата част от изследванията на 6-тия етаж в Катедра "Медицинска генетика". Не е необходимо предварително записване, но приемат само в понеделник, вторник и петък до 13.30 часа. Там ни взеха кръв за кариотип, като на мен ми взеха допълнително кръв за изследване за вродени тромбофилии. На 6-тия етаж изследванията бяха безплатни. Платих само 110 лева за второто изследване, кръвта, за което занесох на 14 - тия етаж в Лабораторията по генетика на проф. Кременски. Там отново ме разпитаха и попълних въпросник. Всички бяха много любезни и ми дадоха подробни разяснения. Всички изследвания можеш да направиш и на 14-тия етаж, но ще платиш доста повече. На 6-тия етаж правят изследванията с учебна и научно - изледователска цел и за това са безплатни. Поне, когато ние ги правихме. Ако искаш първо провери. Майчин дом се намира на адрес: гр. София, ул. "Здраве" №2,тел.:02/952 0357.
Пожелавам ти успех и да не се налага да правиш тези изследвания, а за бебче!
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #205 -: Юни 09, 2012, 12:59:08 pm »
disi22 , tara, благодаря за безценната информация, изобщо не знаех за тази възможност, защото ние едва вчера успяхме да преосмислим нещата и да започнем да търсим  причините за евентуалния неуспех. Много се радвам, че няма да се наложи да даваме много пари, без това вече дадохме достатъчно за какво ли не. Като нищо щяхме да се подлъжем, като не знаем и да си платим всичко. Защо лекарите ни не ни напътстват, нали за това са лекари? Спомням си още прохождането ни в тази област, как аз лежах в болницата и пих антибиотици и бях на системи, без да си ми правили дори цветна снимка с диагноза възпалени тръби, докато мъжа ми се водеше дори идеален донор, "че то един сперматозоид бил достатъчен да стане работата". После при друг доктор имахме 60% шанс да стане по нормален път (леки отклонения при него уж) - още една година безвъзвратно изгубена. И когато всички казвате да не чета прекалено много се питам изобщо до къде щяхме да сме сега ако не го бях направила. С много четене разбрах че нещата при мъжа ми са толкова зле, че не се знае дори дали и с ИКСИ ще стане. 50% фрагментации, 0.5мил/мл. концентрация (при реф стойности мин. 20мил/мил. Ама нали има живи то един е достатъчен  8O
Така че мили момичета не мога да не чета иначе ще продължавам да тъпча на едно място. Съветвам всички да го правят и да не се доверяват. След първия не успех коментара беше - случва се понякога. Добри ли бяха сперматозоидите - добри, добри ли бяха яйцеклетките - добри. защо не стана - може да сменим лекарството!!! Сега като го сменихме - какво? Ние всички на външен вид сме здрави и красиви, но само сами си знаем от вътре колко болести имаме, които от вън не се виждат, така е и с нашите клетки. Щом не се получава изглежда има сериозна причина, но никой не  ни съветва да я търсим, а само се лутаме, пропилени години.Не е въпроса да се оползотворят средствата от фонда все пак!
Извинете за дългия пост!
*
« Отговор #206 -: Юни 09, 2012, 13:10:07 pm »
Меги, за съжаление ин витрото е рулетка и никой, ама никой не може да ти кажа кога ще успеете.Познавам семейство с лош мъжки фактор, много лош, забременяха от първия път, друго в абсолютно същата ситуация имат вече 5 опита.При един и същи лекар бяха, едни и същи изследвания направени.Късмет?Как да го наречеш не знам.

Аз съм забелязала, че в тази клиника се пускат част от изследванията след неуспешен опит, не искат да ни товарат с много изследвания и да ни бодат нон стоп.Така аз мисля.Има други клиники където пък преди да започнеш ин витро правиш хиляди изследвания.Доволни никога няма, Едните защо не са ни назначени, другите, защо ни ги назначиха?!

Аз също чета и не се спирам, защото избягах бързоот АГ-тата по този начин и се насочих към лекари по репр. медицина.Но чета до някъде, до там до където моята глава може да разбере за какво иде реч.

Има няколко момичета с многолош мъжки фактор отидаха в Истанбул, за второ мнение, казват че там клиниката е с по-добри апарати.Не знам прочети, прецени.

Аз ти пожелавам успех.

*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #207 -: Юни 09, 2012, 14:04:27 pm »
Меги, за съжаление ин витрото е рулетка и никой, ама никой не може да ти кажа кога ще успеете.Познавам семейство с лош мъжки фактор, много лош, забременяха от първия път, друго в абсолютно същата ситуация имат вече 5 опита.При един и същи лекар бяха, едни и същи изследвания направени.Късмет?Как да го наречеш не знам.
Аз ти пожелавам успех.
Мила magi_st, аз съм наясно че лекарите не са богове!Обвинявам ги единствено за това, че не ти казват 1-во.2-ро.3-то...10-то трябва да се направи еди какво си, струва еди какви си пари, шанса да научим нещо важно за опита е еди какъв си и от там нататък да ни оставят сами да си преценим дали искаме или не искаме да правим тия изследвания. Но сега осъзнах едно, че докторите имат  обяснение, защо едни ембриони стават хубави, а едни спират да се развиват. Обяснението и на мен вече ми е ясно, всичко е генетика. Те просто не носят генетичния материал за да се развиват правилно. И да си представим една такава ситуация, примерно аз сега съм забременяла вече, но при нас е имало много тежки генетични изменения в ембриона, но този ембрион продължи пътя си и ако се роди някой ден дете с малформации, кой ще поеме тогава вината, че са ми върнали 4 не толкова добри ембриона, да си кажем направо лоши? Защо никой не ми каза че има рискове като ембриона не се дели правилно и изостава в растежа да се дължи това на генетични проблеми, а вместо това бях успокоена, че има успешни бебета и с много по-лоши ембриони. Но това не ме задоволява, защото каква е ползата просто да забременея и след 9м да страдаме цял живот!Аз се моля на господ да нямаме генетично проблеми, но защо да разбирам за тази възможност чак след дъжд качулка и то заради самоинициатива, а не препоръчано от лекар специалист???
 За мен правилния път беше - преглед на документи, имаме неуспешен опит 6-те ембриона спират развитието си още на 4 ден. Всички 6, не един или два, а всичките! Тук просветва червената лампичка, че има сериозен проблем, и трябват още сериозни изследвания, за които тогава изобщо не подозирахме, от там нататък ние сами да си решим дали да играем на сляпо или да даваме пари. Това е и никой да не ме убеждава че след толкова години лекарите не знаят, защото спират да се развиват ембрионите!
И честно казано обвинявам и първия си лекар, които изобщо не подходи сериозно с факта мъжки фактор, който се оказва най-сериозния проблем за АР.
И на мен ми ясно вече, че борбата с мъжкото безплодие е много трудна и дълга, че дори и в Турция или Америка, и с най-добрата апаратура може пак да не успеем, но ние щяхме да сме на ясно и можеше да не искаме да опитваме така на сляпо, а да търсим да станем родители по друг начин (донорство, осиновяване) и след време като се успокоим да започнем отново. Просто ни беше отнета възможността да решаваме сами, защото имаше успокоение че има шанс, но никой всъщност не се разрови да види точно в какво се състои този шанс!
Пиша всичко това, за да може момичета с мъжки фактор да не правят по 5-6 опита и да продължават да опитват, без дори да знаят колко зле са всъщност нещата и да си дадат реална равносметка дали има смисъл!
*
« Отговор #208 -: Юни 09, 2012, 14:45:22 pm »
Меги, грешиш в разсъждeнията си. По-добре изчакай датата и повтори теста, ясно е, че възможността да е положителен е нищожна, но все пак...
В момента чувството на обреченост пречи на каквато и да било преценка. Да, не е лека борбата с мъжкия фактор, но все пак, ако е писано ще стане.

Ти какво си мислиш, че ще покажат генетичните? Нормален криотип.  Иключително рядко е да има проблем, дори са ми казвали, че в повечето случаи има външни прояви, по които си личи.
За тежък мъжки фактор е важно за ваше спокойствие да пуснете делеции, макар, че много време преди  да пуснем У-хромозома, д-р Кацаров заключи на база преглед, хормони, спермограма, че за него генетичен проблем няма и се оказа прав по-късно.

Никой не избира вместо нас, всички избори всеки сам си ги прави, воден от желанието да успее.
Най-лесно е да чуем от някой донор или осиновяване, но нали инстинкта на човек е в собствения егоизъм да се възпроизведе, иначе нямаше да ни има.
« Последна редакция: Юни 09, 2012, 15:04:15 pm от Тара »
*
« Отговор #209 -: Юни 09, 2012, 14:53:26 pm »
Меги, много си афектирана.Изчакай малко, премисли нещата.Колкото и тъпо да звучи имаш нужда от време, със всички ни е така.

« Отговор #210 -: Юни 09, 2012, 15:02:28 pm »
megi79 ще ти напиша дълго ЛС може би във вторник или сряда по отношение на генетиката и разсъжденията ти - имам дългогодишен опит. До тогава нямам време. Ти се успокой - всичко ще ти обясня от А до Я и не се отписвай сама - нямаш големи шансове. Всичко ще се оправи.
« Последна редакция: Юни 09, 2012, 15:23:01 pm от шматка »
*
« Отговор #211 -: Юни 09, 2012, 15:08:14 pm »
magi_st ще ти напиша дълго ЛС може би във вторник или сряда по отношение на генетиката и разсъжденията ти - имам дългогодишен опит. До тогава нямам време. Ти се успокой - всичко ще ти обясня от А до Я и не се отписвай сама - нямаш големи шансове. Всичко ще се оправи.

Мисля, че ЛС-то трябва да е до Megi78

« Отговор #212 -: Юни 09, 2012, 15:23:41 pm »
magi_st ще ти напиша дълго ЛС може би във вторник или сряда по отношение на генетиката и разсъжденията ти - имам дългогодишен опит. До тогава нямам време. Ти се успокой - всичко ще ти обясня от А до Я и не се отписвай сама - нямаш големи шансове. Всичко ще се оправи.

Мисля, че ЛС-то трябва да е до Megi78
Искрено съжялявам.... Много Мегита.... :D
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #213 -: Юни 09, 2012, 15:33:55 pm »
megi79 ще ти напиша дълго ЛС може би във вторник или сряда по отношение на генетиката и разсъжденията ти - имам дългогодишен опит. До тогава нямам време. Ти се успокой - всичко ще ти обясня от А до Я и не се отписвай сама - нямаш големи шансове. Всичко ще се оправи.
Шматка ще ти бъда много благодарна за поста, за мен трябва да е megi79

Меги, много си афектирана.Изчакай малко, премисли нещата.Колкото и тъпо да звучи имаш нужда от време, със всички ни е така.
наистина е така момичета, не зная къде съм, не зная защо на нас се случва, а толкова исках това да е нашия опит, дори си мислих как ще имам две бебчета и ще се родят точно на рождения ми ден. Не зная къде да търся причините, не зная какво мога още да направя!Единствено ни остават тези излседвания които не сме правили!Защо не ни се развиват ембриончета, кой може да ми каже!
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #214 -: Юни 09, 2012, 15:40:47 pm »
Меги, прекалено много мислиш.

И защо генетични в "Надежда" като всичко живо срещу зелен картон си ги прави безплатно на 6-ти етаж в Майчин дом в момента. Защо 300 лв. за криотип излишни?
Погледни темата за генетичните.

Извинете ме за невежеството какъв е този зелен картон?
*
« Отговор #215 -: Юни 09, 2012, 15:43:47 pm »
Меги, ето ти тема за генитичните изследвания и къде какво се прави http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=31461.180 линка е от края на темата но ти си я прочети :)

*
« Отговор #216 -: Юни 09, 2012, 15:47:38 pm »
megi79, всеки лекар си има тертип на работа. Д-р Стаменов многократно е бил упрекван в това, че назначава генетични и имунологични изследвания, както и ендометриални биопсии. Повечето от тези изследвания не се зачитат от някои от  специалистите по репродуктивна медицина. Например д-р Александров от АГ Варна не би назначил тези изследвания, а дори и да ги направиш самосиндикално - не би ги приел( черпя сведения от темите за него).

Действително мисля, че прибързваш със заключенията. Самата аз след втория си неуспешен опит бях много афектирана и търсех виновник за неуспешния опит и разбитите надежди.
Писах ти в преден пост, че не винаги 2+2 = 4. Аз забременях от 5-ти опит, при положение че направихме всички възможни изследвания, включително ЦС, лапароскопии, хистероскопии... Понякога, за да успее човек, му трябва определена доза късмет, който ние в този форум ти го пожелаваме.

« Последна редакция: Юни 09, 2012, 15:50:03 pm от Мецани »
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тем&
« Отговор #217 -: Юни 09, 2012, 16:06:52 pm »
Мецани, magi_st и всички вкючили се момичета много благодаря за подкрепата която ми давате. Зная че всички сте минали по този пън и давате съвети от горчив опит. Сигурно и аз след време, ще се чудя на някое момиче защо си блъска главата с глупости като всичко опира единствено и само до късмета. Аз лично не мисля че лекарите е можело нещо повече да направят в нашия случай, напротив - в случая трябва да се попадне на добрия сперматозоид, а това е лотария. Едиснтвеното което  искам да зная цялата истина и точно колко зле е положението при нас и на какво можем да разчитаме.
И аз зная че доста лекари не зачитат повечето изследвания които се правят, но все пак генетиката не е шега работа. От друга страна все се питам как на братята роми все всичко им е добре че правят по 10 деца, а и май кръвосмешателстват? 8O
« Последна редакция: Юни 09, 2012, 16:09:52 pm от megi79 »
« Отговор #218 -: Юни 10, 2012, 01:28:44 am »
меги,добре им е защото ние си мислим, че им е добре. Имах в стаята в болницата ромка. Три години опити, няма бременност. После един аборт, още един в шести месец и чак тогава разбират, че са близнаци.След това ражда преждевременно и момченцето й беше с ДЦП. Подмятат ги и ги подритват по болниците и никой не му се занимава с тях. Това ехограф, шийка и т.н. А беше толкова мила и търпелива и любяща с детето си. Никога няма да я забравя.
Проблеми има навсякъде, но не винаги ние ги виждаме.
За генетичните си права, трябва да се провери. Кариотип и на двамата, делеции и тромбофилия и антифосфолипиден при теб.
Съжалявам за всичко, което преживяваш.
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #219 -: Юни 10, 2012, 07:12:01 am »
*vera права си  :bighug: