0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тем&
« Отговор #180 -: Юни 08, 2012, 14:48:25 pm »
Според мен кървене на 10-11 ден не е от имплантация, а от това че е вече 14 дена след пункция и нормално лигавицата тогава започва да се прокъсва и може би хормоналните нива на прогестерона не са достатъчно високи още и има леко кървене, после нещата се стабилизира и спира кървенето иначе, защото ще ви карат да увеличавате дозата на утрогестана при кървене. Но разбира се това си е мое предположение. Честно казано не вярвам имплантация да става на 10 ден след трансфер на ембриони на 4 ден примерно.За 14 дена тези ембриони вече не са ембриони, както когато се импалнтират на стадии бластоцист, а сигурно вече се е оформило и сърцето.

Ама ти прекалено четеш и се объркаваш! Имплантационното кървене е точно на 9-10 ден от трансфера и никога не са увеличавали дозата на прогестероновите препарати, поне аз не познавам никой приемащ двойна доза утрогестан. Колкото до сърцето то се чува чааак в 8г.с и то от специалист, редови гинеколог не може да го долови.
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тема 14
« Отговор #181 -: Юни 08, 2012, 14:49:27 pm »
Меги, има случаи, в които ЧХГ на 14-ти ден е 20! Според теб колко би показало на 8-ми ден?

И само искам да ти кажа, че в медицината не е като в математиката, не винаги 2+2=4   :) Вредим си с ранни тестове и предположения.

Независимо ранния тест и резултатът от него, ти пожелавам успех  :)
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #182 -: Юни 08, 2012, 14:57:04 pm »
Може да сте прави момичета!Къди мила иска ми се аз повече да мога да вярвам в успеха на този опит, но като видях темп. да пада и си казах че е свършено, затова направих този тест. А нали навсякъде пише, че имплантацията става на стадии бластоцист, тогава му се пука обвивката и се излюпва и започва да се прикрепя към стената на матката и самата имплантация е завършена за 2-3 дена. Примерно ако ми върнат ембрион на 4-ти ден плюс още 4 трябва да е завършила имплантацията, а на мен днес ми осми? Моля някой компетентен да разясни това по-добре. Защо се получава тогава имплантационно  кървене на 9-11 ден след трансфер?
Ще се боря до край, за да те имам!
*
« Отговор #183 -: Юни 08, 2012, 15:47:37 pm »
Може да сте прави момичета!Къди мила иска ми се аз повече да мога да вярвам в успеха на този опит, но като видях темп. да пада и си казах че е свършено, затова направих този тест. А нали навсякъде пише, че имплантацията става на стадии бластоцист, тогава му се пука обвивката и се излюпва и започва да се прикрепя към стената на матката и самата имплантация е завършена за 2-3 дена. Примерно ако ми върнат ембрион на 4-ти ден плюс още 4 трябва да е завършила имплантацията, а на мен днес ми осми? Моля някой компетентен да разясни това по-добре. Защо се получава тогава имплантационно  кървене на 9-11 ден след трансфер?

Меги, на мен ми върнаха два ембриона на 5-ти ден и имах зацапване точно на 9-10 ден след трансфера.
Това, че имплантацията настъпва по това време, не означава че веднага ЧХГ-то скача, нали  :D Освен това различните ембриони се развиват различно. При мен единият на 5-ти ден си беше на морула, а вторият кавитираше.
А пък да си мериш БТ, при положение че слагаш утрогестан, си е напълно излишно.
Тя се повишава и от естественото производство на прогестерон в организма при бременност, а при нас ни го дават подкрепящо.
Това го разбрах при последния ми опит, който както виждаш от подписа засега се развива много добре. Реших тогава да си меря БТ и тя все си беше под 37`С. По едно време прочетох, че това което правя е безсмислено и спрях да я меря.
Резултатът на 15-ти ден беше 4659 ЧХГ. А сега си имаме две сърчица, и както ти е написала Къди чухме ги чак в 8 г.с.
Меги, винаги има надежда, така че не се отчайвай и моят съвет е да не прекаляваш с четенето.
Аз и сега се опитвам да не ровя много. В сряда получих едно сериозно зацапване и то леко розовеещо (точно след прегледа при д-р Стаменов, който беше безкрайно внимателен), обадих се на спешния и просто ми спряха клексана. Преди това пак ми беше зацапвало и момичета от форума ми казаха, че се случва често от образуването на плацентата, а при мен нали са две явно и това има значение. Повече не ровя. Изпълнявам стриктно това, което са ми казали лекарите и се надявам.
Стискам ти палци!
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #184 -: Юни 08, 2012, 16:00:55 pm »
Благодаря Боги, благодаря момичета, може би трябваше преди да почна да правя какви ли не тестове, включително и урини на 6-7 ден :oops: първо да ви пиша че започвам да откачам и сигурно щяхте да ме предпазите от погрешната стъпка която направих. Зная че вече е късно!За сега ще се опитам да си пия лекарствата и да дочакам вторник, когато ще мога да пусна още един тест. Ще се моля на господ и аз да получа такова зацапване утре, други ден  в следствие на по-късна имплантация и да ми се усмихне щастието. Вече казах на мъжа ми и него да го стресирам. Тази вечер щяхме да говорим какво следва. Въртят ми се мисли за донорство, а ние така искаме да си имаме наше си бебче, че не зная как бих могла да поискам от него това! Толкова отчаяно искам да стана майка, да усетя че нещо расте в мен, че под моето сърце бие още едно сърце, трябва да е върховно усещане!Сълзите ми не спират!Искам да стана майка!
Ще се боря до край, за да те имам!
*
« Отговор #185 -: Юни 08, 2012, 16:37:37 pm »
megi79 Силно всички ще стискаме палци за теб!!! От сърце ти пожелавам мечтата да ти се сбъдне! Знам по себе си какво е огромното желание да станеш майка! Но...не се моли да ти зацапа към 9-10 ден защото това не винаги значи имплантация,при всеки е различно,при едни зацапва,при други няма никакви симптоми и така... При мен например имаше зацапване на 9 ден,но го имаше и следващите дни докато не ми показа - резултат и не си ми тръгна цикъл. И аз много се зарадвах,че имам зацапване,да,ама не. Успех!
*
« Отговор #186 -: Юни 08, 2012, 17:14:02 pm »
Здравейте,мили момичета!На мен  ми предстой пункция,казаха ми да отида гладна и жадна в клиниката,но  не ми казаха да взема ли някакво очистително преди това.При първия ми опит,в другата клиника ми казаха да изпия ФОРТРАНС разтворен в 1л вода . Бихте ли ми казали как преминава пункцията в "Малинов"?Гладна,жадна и епилирана(то аз винаги съм си така ,де :lol:)се качвам на 3 етаж ...и после?Клизми правят ли?!Ужас!Много са ми неприятни,значи...Трябва ли нещо да си нося?След колко време те пускат да си ходиш?Ох,ако знаете как ми се е свило сърцето  :balk_144: Стискайте ми палци всичко да мине добре!
*
« Отговор #187 -: Юни 08, 2012, 17:21:55 pm »
sole, преди пункция не се пие очистително и не се прави клизма. Нищо не е необходимо да се носи. Два-три дни преди пункция трябва да пуснеш ПКК.
В деня на пункцията се качваш на 3-я етаж, мъжът ти - в приземието.
След като се събудиш от упойката, ще те почерпят с кола и вафличка(поне по мое време беше така). След като ти изтече системата, се качваш в стаята за консултации, докторът ти изписва какви лекарства да взимаш, дава указания какво да правиш и си тръгваш по живо по здраво. На следващия ден по обяд чакаш обаждане от ембриолозите.

Стискам палци всичко да бъде наред и ти пожелавам успех!
*
« Отговор #188 -: Юни 08, 2012, 17:30:49 pm »
Sole, Мецани ти е казала, че в Надежда не искат да пиеш очистително. При всичките пункции, които съм правила тук (общо 8 ), предния ден след 20.00 ч. гледам да не се храня. Това е единственото, което спазвам.
« Последна редакция: Юни 08, 2012, 17:32:43 pm от Bogi »
*
« Отговор #189 -: Юни 08, 2012, 17:36:09 pm »
Мецани,благодаря за бързия и изчерпателен отговор.Значи и система ще има...не знаех!Е,каквото -такова!Само се моля всичко да бъде наред!
« Отговор #190 -: Юни 08, 2012, 17:49:52 pm »
Моята пункция беше май месец, аз на предния ден направих последно хранене в 19:00 часа и то със супа (посъвет на приятелка де е нещо по леко) и приемах течности до 22:00 часа, да допълня преди пункцията да си с празен мехур, другото са го описали момичетата, и сега дават количка и вафличка  :D .Пожелавам ти успех  :goodluck:
Смелостта не е това да не изпитваш страх, а това да прецениш, че нещо е по-важно от страха и да го направиш, въпреки него!
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тем&
« Отговор #192 -: Юни 08, 2012, 18:06:36 pm »
Мецани сега като е 0.00 според теб какво ще отчета след ден и половина. Някое 200 ???След трансфер на 4 ден след 3-4 дена трябва да е завършила имплатацията и поне да има някаква друга стойност, а не кръгло нула. Това за мен е пълна липса на имплантация. Освен това най-главния ми довод, че БТ спада прогресивно спада и днес вече е 36.85, като преди това беше все около 37.1-37.2

Еми за бой си както и да го мисля.

Чете, чете моята история и май основното не схвана. ЧХГ 0.00 на 13 ти ден от ЕТ, след осем месеца две трикилограмови бебета. Ха, сега!
Вярно няма обяснение, нито аз, нито док. Но познавам още един такъв случай и вторият път тестът беше правен в Малинов!
Знам колко е коварно да го пиша това, защото всяка се надява, че може нейното да е грешка, а после да се окаже за съжаление истина. Но факт е, такива нелепости се случват.
Мели също имаха пациентка с подобна история, не аз, не момичето от бг-мама, за което пиша.

Ранните тестове за мен са ненадеждни и в никакъв случай въз основа на тях не може да се спират лекарствата!

Bogi, моят съвет е за да се съхраниш наистина да ограничиш интернета. Аз лично четях само за седмицата, в която се намирам. Просто така и не се отпуснах да мечтая. Но живи, здрави, има време и за това!
« Последна редакция: Юни 08, 2012, 18:11:32 pm от *vera »
*
« Отговор #193 -: Юни 08, 2012, 18:50:30 pm »
Момичета, в голява чуденка съм и моля някой ако е преживял нещо подобно да сподели. Миналия месец бях по фонда - 4 фоликула, 3 ембриона, резултат 0. Веднага след като ми дойде цикъла на ден 6 отивам за коментар с д-р Персенска и евентуално вадене на споонтанен на каквото там има. Видяха се два фоликула 8 мм. и още един потенциален Е2-около 700. Перси ми включи по 3 мерионала и на ден 9-ти се оказа, че имам 7 фоликула, съответно Е2-1000, на ден 11-8 фоликула Е2-2000 включи и един цитротид, на ден 12-същата бройка Е2-1370. Много ме озадачи това спадане на Е2, фоликулите иначе бяха пораснали все пак от предния ден и ми назначиха прегнил. Дали това спадане на Е2 не се дължи на това, че овулирам в този момент и е късно слагането на прегнила? Ще ми е много кофти ако е изпуснат момента.
*
« Отговор #194 -: Юни 08, 2012, 18:53:54 pm »
Толкова отчаяно искам да стана майка, да усетя че нещо расте в мен, че под моето сърце бие още едно сърце, трябва да е върховно усещане!Сълзите ми не спират!Искам да стана майка!
Megi79, всяка една от нас иска това и се бори за да го постигне.Не спирай да вярваш и не позволявай на отчаянието да те обхване-така само си вредиш.Изчакай още няколко дена и повтори теста отново-стискам палци резултата да е силно позитивен.Виж какво намерих относно нивата на ЧХГ ,доколкото схващам най рано след 9 ти ден се засича хормона..
http://www.mama.no-meat.org/link_infertility/after_et/
Имала съм 4 бременности и при нито една не съм имала имплантационно зацапване нито температура над 37,не се вглеждай за такива симптоми защото с хапчетата който се изписват  след трансфер не може да се каже кой симптом от какво е и дали не  е страничен ефект от лекарствата.Успех,мила и вярвай в успеха-независимо кога и как ,всяка една от нас ще стане майка !
« Последна редакция: Юни 08, 2012, 19:00:18 pm от Mikona »
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
« Отговор #195 -: Юни 08, 2012, 20:15:29 pm »
Меги79,другите много ясно са ти написали защо не трябва да бързаш да отписваш опита.Аз правих кръвен тест на 15-тия ден след трансфера и беше положителен,като не съм имала никакво зацапване преди това.Зацапване получих на 17-тия,но имплантация трябва да е имало преди теста.Не случайно докторите казват теста да се прави на 15-тия ден,сигурна съм ,че с опита си са се убедили в това.Опитай да запазиш спокойствие до колкото можеш.Всички тук знаем че не е лесно.Пожелавам ти да видиш положителен резултат след дни.Успех!
« Отговор #196 -: Юни 08, 2012, 22:54:22 pm »
Меги, едно от основните правила при АРТ процедурите е да се съхраним психически.
*
« Отговор #197 -: Юни 09, 2012, 00:12:24 am »
Здравейте момичета.Може ли само да ви питам някой знае ли цената на биопсията в клиниката.Оказа се че след отрицателния резултат след трансфера ще правим биопсиика.  Благодаря ви предварително!  :balk_113:
*
« Отговор #198 -: Юни 09, 2012, 00:36:19 am »
200 лв
« Отговор #199 -: Юни 09, 2012, 05:58:10 am »
Момичета, в голява чуденка съм и моля някой ако е преживял нещо подобно да сподели. Миналия месец бях по фонда - 4 фоликула, 3 ембриона, резултат 0. Веднага след като ми дойде цикъла на ден 6 отивам за коментар с д-р Персенска и евентуално вадене на споонтанен на каквото там има. Видяха се два фоликула 8 мм. и още един потенциален Е2-около 700. Перси ми включи по 3 мерионала и на ден 9-ти се оказа, че имам 7 фоликула, съответно Е2-1000, на ден 11-8 фоликула Е2-2000 включи и един цитротид, на ден 12-същата бройка Е2-1370. Много ме озадачи това спадане на Е2, фоликулите иначе бяха пораснали все пак от предния ден и ми назначиха прегнил. Дали това спадане на Е2 не се дължи на това, че овулирам в този момент и е късно слагането на прегнила? Ще ми е много кофти ако е изпуснат момента.

Не може да овулираш. Колко ти е ЛХ? Нали затова ти слагат и Цетротид.
За съжаление нямам идея защо спада естрадиола така. Мисли позитивно  :crossfingers: