0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тема 14
« Отговор #120 -: Юни 04, 2012, 11:36:23 am »
Здравейте момичета след месец започвам първата си стимулация, исках да ви попитам трябва ли да почна от сега да пия фолиева киселина забравих да попитам д-р Шефкетова
Доколкото ми е известно, би трябвало да се започне с прием на 1 табл. Фолиева киселина три месеца преди започване на опити за зачеване, а не както ни я изписват след пункция. За това аз си я пия постоянно.  :wink:
« Последна редакция: Юни 04, 2012, 11:37:57 am от disi22 »
« Отговор #121 -: Юни 04, 2012, 13:29:16 pm »
marieta25
аз не съм от софия и преди оперативна хистероскопия си направих тези изследвания в лаборатория в града ,в който живея и нямаше проблем ,приеха ми ги
« Отговор #122 -: Юни 04, 2012, 15:35:41 pm »
здравейте момичета искам да попитам за изследванията преди оперативна хистероскопия(пкк с вр.на кървене и съсирване,урея,общ белтък,асат,алат,аубимин,креатинин)дали мога да ги направя в КАНДИЛАРОВ?дали ще ми ги приемат или трябва да ги направя в клиниката???и за вирусологията дали ще стане за една седмица в центъра за здраве на ул.цар самуил 111?
Преди моето хистеро, аз си ги направих в Малинов, не че не можех и в моя град, и не че нямаше да ми ги приемат, но се убедих, че има огромни разлики в резултати от различни лаборатории. Тук не става въпрос за мерни единици, а в реален резултат. Но това си е мое мнение и на база личен опит. Конкретно на въпроса ти - няма проблем да си ги пуснеш на друго място и ще ти ги признаят със сигурност. Доколкото помня единствено държат имунологичните да са направени при тях. Успех на хистерото!
*
« Отговор #123 -: Юни 04, 2012, 15:58:08 pm »
Аз доколкото зная Прегнил няма от известно време по аптеките .
а овитрел ли слагат в клиниката ?
« Отговор #124 -: Юни 04, 2012, 16:09:41 pm »
Аз доколкото зная Прегнил няма от известно време по аптеките .
На мен вчера ми зачеркнаха изписания Прегнил и ми дадоха Овитрел, но не знам дали защото го няма или просто така си реши акушерката.
« Отговор #125 -: Юни 04, 2012, 16:10:09 pm »

Цитат

Здравей, незнам дали е постоянна практика но на мен поставиха Овитрел защото нямаше прегнил, момичетата ще дадат повече инфо.Хубав и усмихнат слетобед  :)
« Последна редакция: Юни 04, 2012, 17:14:13 pm от lemon »
Смелостта не е това да не изпитваш страх, а това да прецениш, че нещо е по-важно от страха и да го направиш, въпреки него!
« Отговор #126 -: Юни 04, 2012, 16:38:41 pm »
Да весто Прегнил който е 15лв слагат Овитрел който е 80лв.Но това е единствения заместител :D. незная защо от известно време изчезна прегнила,че чувам напоследък че и утрогестена го няма в апречната мрежа.и вместо него дават дуфастон
« Последна редакция: Юни 04, 2012, 16:40:59 pm от maja73 »
« Отговор #127 -: Юни 04, 2012, 17:29:40 pm »
Момичета,някой знае ли дали д-р Михова или д-р Сигридов имат някакви телефони,дали мога да се свържа по някакъв начин с тях?
*
« Отговор #128 -: Юни 04, 2012, 17:33:39 pm »
Момичета,някой знае ли дали д-р Михова или д-р Сигридов имат някакви телефони,дали мога да се свържа по някакъв начин с тях?

Аз засега им нямам телефоните, но можеш да попиташ на регистратурата да ти дадат номер.
« Отговор #129 -: Юни 04, 2012, 17:41:50 pm »
Един въпрос. Довечера в 21 ч. трябва да си бия Овитрел, по указания на акушерката го съхранявам в хладилника. Колко по-рано да го извадя от хладилника преди поставянето му и въздухът от спринцовката изкаран ли е или аз трябва да го правя. Питам защото честно казано доста трудно изкарвам въздуха от Цитротида, та се чудя дали и с Овитрела ще имам зор и колко по-рано да се подготвям за боцкането?
Още един въпрос Цитротийд спира нарастването на фол. или забавя ОВУ-то?
Капките Ка-вит мога ли да ги изпия от сега или е рано? Бяха 10 на брой с малко вода, нали ?

Малее май се олях, сори, че въпросчетата станаха повечко  :oops:
« Отговор #130 -: Юни 04, 2012, 17:44:45 pm »
Цитат
Преди моето хистеро, аз си ги направих в Малинов, не че не можех и в моя град, и не че нямаше да ми ги приемат, но се убедих, че има огромни разлики в резултати от различни лаборатории. Тук не става въпрос за мерни единици, а в реален резултат. Но това си е мое мнение и на база личен опит. Конкретно на въпроса ти - няма проблем да си ги пуснеш на друго място и ще ти ги признаят със сигурност. Доколкото помня единствено държат имунологичните да са направени при тях. Успех на хистерото!
благодаря ти за отговора и за съвета,а да ме ориентираш с  цена???става въпрос за кръвните не за вирусологията.....
« Последна редакция: Юни 04, 2012, 20:59:05 pm от lemon »
« Отговор #131 -: Юни 04, 2012, 17:57:42 pm »
evita1717, аз също сама поставях Овитрел и го извадих около 10-15 мин. по рано и  изкарах въздуха защото забелязах че има малко и за всеки случай го направих, дано съм ти била полезна.Късмет
Смелостта не е това да не изпитваш страх, а това да прецениш, че нещо е по-важно от страха и да го направиш, въпреки него!
« Отговор #132 -: Юни 04, 2012, 18:00:40 pm »
благодаря ти за отговора и за съвета,а да ме ориентираш с  цена???става въпрос за кръвните не за вирусологията.....
ПКК - 18 лв.

evita1717, аз също сама поставях Овитрел и го извадих около 10-15 мин. по рано и  изкарах въздуха защото забелязах че има малко и за всеки случай го направих, дано съм ти била полезна.Късмет
Значи към 20.45 го вадя, махам въздуха и ще чакам часа  :wink: Благодаря ти Мимс_82!

Очаквам отговорчета и на някой от другите ми въпроси  :wink: :wink: :wink:
« Отговор #133 -: Юни 04, 2012, 18:03:27 pm »
Един въпрос. Довечера в 21 ч. трябва да си бия Овитрел, по указания на акушерката го съхранявам в хладилника. Колко по-рано да го извадя от хладилника преди поставянето му и въздухът от спринцовката изкаран ли е или аз трябва да го правя. Питам защото честно казано доста трудно изкарвам въздуха от Цитротида, та се чудя дали и с Овитрела ще имам зор и колко по-рано да се подготвям за боцкането?
Капките Ка-вит мога ли да ги изпия от сега или е рано? Бяха 10 на брой с малко вода, нали ?

Малее май се олях, сори, че въпросчетата станаха повечко  :oops:

На мен акушерката ми беше казала да не изкарвам въздуха от Овитрела,спомням си че я питах,аз веднага го изкарах от хладилника и си го бих без да изчаквам.А капките Ка-вит аз ги пих още веднага щом ми ги изписаха и ги купих по обяд беше.
« Отговор #134 -: Юни 04, 2012, 18:23:22 pm »
Забравих за капките  :oops: също и тях приемах, наистина няма значение по кое време ги пиеш аз слетобяда ги пих  :)
*
« Отговор #135 -: Юни 04, 2012, 18:49:46 pm »
Евита, за капките акушерките ми казаха да гледам горе-долу по едно и също време да ги пия и двата дена. А в колко часа точно - няма значение.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #136 -: Юни 04, 2012, 21:03:39 pm »

В обратен ред: цетротида предотвратява пика на ЛХ, който  пък предизвиква пукане на фоликулите. Идеята е всичко да е под контрол. Затова и ти изследват ЛХ - за да знаят кога да включат Цетротида.

За мехурчето и аз мисля да не го изкарваш, поне такова беше указанието за фраксипарина. Като обърнеш инжекцията с върха надолу, почукай леко по спринцовка и въздуха ще отиде отгоре (към буталото).

А колко по-рано да го извадиш от хладилника - просто веднага след изваждането, можеш да си го сложиш.
« Отговор #137 -: Юни 04, 2012, 21:10:42 pm »

В обратен ред: цетротида предотвратява пика на ЛХ, който  пък предизвиква пукане на фоликулите. Идеята е всичко да е под контрол. Затова и ти изследват ЛХ - за да знаят кога да включат Цетротида.

За мехурчето и аз мисля да не го изкарваш, поне такова беше указанието за фраксипарина. Като обърнеш инжекцията с върха надолу, почукай леко по спринцовка и въздуха ще отиде отгоре (към буталото).

А колко по-рано да го извадиш от хладилника - просто веднага след изваждането, можеш да си го сложиш.
Така и направих  :wink: Не изкарах въздуха, наведох надолу инжекцията и въздуха отиде отзад, но така или иначе и него си вкарах  :wink:, но в края.
Мисълта ми за Цитротид-а беше, дали може въпреки него фол.да си растат, а не един вид да ги "замрази" на нивото, което са стигнали и да не мърдат от него. Има вариант фол. да зреят, въпреки него?
А освен таймирането какъв е замисала на Овитрел/Прегнил? Така или иначе Цитротид-а задържа ЛХ, тогава може да се бие дозата и до 24 часа примерно да е пункцията ... явно нещо не ми е ясно, дали някой вещ би ми обяснил, като благодаря за което предварително  :wink:
« Отговор #138 -: Юни 05, 2012, 06:55:19 am »
ЛХ - лутеинизиращ хормон. Предизвиква спукване на фоликулите и образуване на жълто тяло (корпус лутеум). Естественото му отделяне се подтиска от ЛХ-агонисти и ЛХ-антагонисти. Един от препаратите е Цетротид. Тези инжекции започват да се слагат при нива на ЛХ над 5-6, доколкото си спомням по моите изследвания. Пик на ЛХ може да се получи мнооого преди очакваната пункция и да съсипе всички фоликули. Мисля, че пикът на ЛХ индиректно се предизвиква от високия естрадиол. А той трябва да нараства, за да има качествени яйца. Представяш ли си един пик на ЛХ при Е2 от 200 и цялата стимулация отива нахалост.

ФСХ - фоликулостимулиращ хормон. Предизвиква нарастване на фоликулите. Всичките Пурегони, Гонали, Меногони, Мерионали и т.н. В последните два има и по малко ЛХ, защото се твърди, че подобрява качеството на яйцеклетките.

При стимулация се използва ЧХГ, защото има ЛХ-подобен ефект и предизвиква финално узряване и след 40 и повече чака спукване на фоликула. Затова пункцията се прави 36 часа след Прегнила. Освен това ЧХГ има добър ефект и върху лигавицата. Понякога след инсе или ин витро се слагат по 1500 единици Прегнил през няколко дни.

Евита, при теб нещата са по-особени. Дали Цетротида спира нарастването на фоликулите и дори обратното им развитие - не мога да коментирам. Не звучи логично, но сигурно е възможно. При всички положения го коментирай с доктора.

Много искам този опит да е твоят! Независимо от трудностите да ни зарадваш с многоцифрено ЧХГ и плоден сак, който да доведе до хубаво и здраво бебче!
« Отговор #139 -: Юни 05, 2012, 08:32:37 am »
    Момичета,
Четох че болничен след ЗЕТ не се полага. При по-настоятелна молба не кандисват ли ? Някаква комбинация с личната  възможна ли е. Трябва ли за болничен да си нося здравния картон че нямам много опит с болничните. И каква диагноза евентуално пишат след трансфер.
Предния път взимах отпуска когато ми напушеше или болничен за грип. Сега момента не е много отпускарски при нас, пък пак грип в топлото време не върви някак. Бих искала първите най-рискови дни да прекарам  този път повече сред природата  по-далеч от прашни стаи с напрежение и т.н.
Още нещо като ли четох някъде. Ароматът на парфюм, крем, лак за нокти вреди ли на ембриончетата при трансфер ? Ако трябва да бъда натурална да го знам предварително.
На чакащите тест вълнуващи преживявяния, на бременните  успешен финал а на останалите като мен дай боже Господ да ни се усмихне !