В Стара Загора, или не се усети много силно, или сме на нисък етаж...или не ме бива в паниката мен лично.
Тооочно заспивах към три и нещо ми се люшна леглото, а бебето ме сбута. /нали спим заедно/ И аз в просъница си викам: "Ееее не спря да ме рита това дете и да се чекне по мен..." После се усещам, че той даже не мърда пък люшкането продължава, че се разсъних. Светнах - гледам дебилната ми котка спи, та спи /смотла/, осветлението вградено, няма нищо което да се заклати за ориентир... Ама аз сигурна, че е земетръс. Поогледах и в другите стаи - никакви белези, освен дръжката на една щора, която се клати пък няма от какво, ако не е било земетресение. Когато се сетих да погледна часовник, беше 03:06ч., значи баш към 03:00 е ударило първия път.
Домързя ме пак да пускам компа, че да се информирам, а и то няма как да се предскаже дали ще има пак и колко силно, та...какво да се информирам всъщност. Отдавна съм изчислила, че в рамките на 10 сек. - не бих могла да стигна навън, дори без дете, така че тази опция я отхвърлих. Взех си дамската чанта /вътре са документи, пари, ключове за кола/ сложих си и мобилния дето е с интернет
, а другия си го оставих при мен и цялата тази чанта я метнах в бебешката. Неговата си стои заредена с води, бисквитки, дрехи, памперси и пр., които биха ми трябвали на първо време при изнасяне. Та нея я оставих до входната врата, отключих и така. Викам си, ако пак затресе и то по-силно - като утихне взимам него и чантата и в колата. Пък после ще я мисля.
Втория силен трус не съм го усетила даже, или просто не ме е събудил
За него чух чак днес в новините. Но все пак сме далчеко от епицентъра, при нас едва ли е лашкало както в София, Перник и региона.
gery_k77 Дано все по-стабилна става мама и да се оправи напълно! Няма да е бързо сигурно, но важното е да се случи и ще се!