Здравейте,
Пиша с въпрос, на 21ви юни ми направиха лапароскопия по спешност заради спукана функционална киста на левия яйчник. Лапароскопията я направи д-р Попов във Вита, всичко стана много бързо. Имах болки от седмици и ходих редовно на какви ли не прегледи, вкл. и на гинеколог и киста не се виждаше до 2 седмици преди това.
За съжаление ми е трета лапароскопия - първите две са ми преди години от извънматочна - съответно операция и реоперация в МД при д-р Божилов, отново по спешност и за съжаление без много да съм информирана, иначе никога нямаше да отида там. Чак сега при третата лапаро разбрах, че са ми махнали лявата тръба. Д-р Божилов ме уверяваше как ми я е запазил и всичко е наред, а ние опитваме за дете всеки месец, като пълни идиоти.
Сега поне уж съм наясно със ситуацията си. Възстановявах се добре в началото без сериозни оплаквания. Дойде ми и първия цикъл около месец след операцията - горе - долу нормално. От няколко седмици обаче съм със сериозни болки в ляво. Отидох на преглед, увериха че ме всичко ми е наред. Овулацията се падна отляво и си помислих, че в крайна сметка може и да е от това болката. Предписаха ми физиотерапия - микровълни и ултразвук с Дипрозон, ако евентуално има някакви малки сраствания след лапароскопията. Започнах я, но ми дойде втори цикъл, съвсем навреме, много болезнен, вчера изхвърлих много съсиреци и после все едно спря цикъла, което никога не ми се е случвало толкова рязко, но болката остана - не долу ниско както обикновено ме боли при цикъл, а в ляво. Все едно имам топка болка горе - долу където е яйчника. Случвало Ви се е подобно нещо и считате ли, че е нормално? Докторите ме убеждават, че всичко ми е наред, но аз съм доста психирана, защото и преди да ме оперират ми обясняваха същото, а ужасните болки продължават...