Имам 4 лапароскопии, на 3тия час от последната бях станала сама и не съм приемала допълнително обезболяващи, не съм умряла от болка, даже не мога да кажа, че съм изпитвала кой знае каква. Две седмици след третата ми лапароскопия ходих на планина и пещери активно и дори бях забравила за нея. В добре направената операция няма нищо страшно. Избери си добър специалист и ако той счита, че това е добре за теб - направи го. Искам да отбележа, че и 4те операции са ми правени оперативно след сериозни проблеми, а не само диагностично, т.е. ако при теб е само диагностично възстановяването ще е още по-бързо. Моята най-добра приятелка се върна на работа на 4ти ден след лапароскопия, а на 10тия летя до Япония. Не си по-различна от всички останали - можеш да го понесеш, а и наистина съм изпитвала повече болка при цикъл, отколкото след операциите. За гинекологичните операции - най-доволна съм от 3тата ми лапароскопия при д-р Попов от Вита, белезите от нея са ми незабележими, периодът на възстановяване беше нулев - на другия ден си тръгнах от болницата.