Lilibell Отностно ендометриозата ще намериш много и различни мнения за нея! Когато разбрах моята диагноза- ендометриоза вообще си нямах на идея какво е това и най-вече какво ме очаква, до момента в който седнах и изчетох сумати неща.това което е по съществено за това заболяване че води до стерилитет,ако не се вземат мерки за лечение или не се забременея,т.е най- доброто лечение е бременност! При всяка е с различни симптоми,някой умират от болка по време на цикъл или при секс,а други като мен нямат никакви болки и съмнения че са болни от нещо,ако не бях направила спонтанния аборт,и не ми бяха открили кистата кой знае кога щях да разбера че ми има нещо! Другото интересно което разбрах и то от лекар е че с такава киста неможе да има бременност, по нормален начин,но уви не е така аз бях Бременна и то с шок.киста на ляв яйчник и когато кажа на лекар че се е случило те ми викат че било чудо такова нещо може да се случи мн мн рядко! Понякога си мисля че ако незнаех че ми има нещо нещата щяха да се развият мн повече в положителна посока отколкото в отрицателна,защото психическата нагласа е много важна, а на мен тогава ми дойде в повече! Така че не се улисвай в мн четене особено ако ще те натовари,важното е че е открита навреме и ще могат лекаря ти да отреагира правилно:-) мисля че си попаднала на правилното място! Знам че там ще успеят да ни помогнат,аз вярвам,вярвай и ти:-))