Малкия от вчера е и с разстройство, освен това, че му е запушено нослето, сутринта повърна.Давам смекта и ентерол, оризова вода, чай от шипки и мляко Хумана за диария.
Какво още мога да давам?
И това, което даваш е достатъчно, но ако те интересува въпроса какво още може да даваш - супа от морков, картоф и ориз с надробен сухар в нея. При Дани това работи безотказно, защото хем му е вкусно, хем бързо го "затяга", хем си решавам проблема с храната и разстройството едновременно.
Дидомира, поне по описание звучи като крусти /т.нар. бебешки корички/. При Дани такива се появиха чак към 1,4 г. и първо не ги забелязах заради перчема му. Не бяха от най-върлите
, ами една такава засушена кожа на главата в няколко участъка. Взех пяната на Мустела /шампоанче/, много ми го бяха похвалила, но при него поне - нито минаха, нито се влоши положението. Тези дни смятам да питам кожната му лекарка какво би ми препоръчала за целта, обикновено от раз решаваме всеки проблем с предписано от нея лечение. Ще споделя тук какво ми е казала.
че не просто ти си изтощена, ами нещо с детето ти (тоест, с начина, по който го отглеждаш) не е наред прави нещата още по-трудни.
това пък защо? опити да й вменяваш нещо ли?
радвам се, че "хипарските" работи ти харесват и сега четем тях във всеки твой пост
midge , понеже цитираното от
Елена е насочено към мен, затова се намесвам във ваша лична комуникация, моля да ме извиниш. Така както си постнала цитата - излиза, че Елена ми казва, че нещо не си гледам детето добре и затова имаме проблем със спането и нещата са трудни за мен, не просто защото аз съм изтощена. Доколкото аз я разбрах, прочитайки целия й пост - тя имаше предвид точно обратното. Че съвсем излишно и без основание търся проблем при детето си, а всъщност неговото поведение при сън е съвсем нормално за бебе на неговата възраст.
Ако тя желае, може да поясни коя от двете ни я е разбрала правилно и какво е искала да каже точно. Коментирам единствено, за да не възникне някакъв спор от "недоразбиране" в случая.
Jbrul, ама не си седнала да обясняваш тук на майките, че това е нормата за повечето деца, знаеш че той си е по-труден в това отношение. Ама нали и ти каза, че дани вече си спи по цели нощи или нещо не съм разбрала?
Боби, силно се надявам заради всички настоящи и бъдещи майки тук - точно Дани да не е "норма" за спане, защото ако е...жална им майка на тези майки.
Периодично попадам на постове обаче /за щастие не са преобладаващото количество/, в които описаната ситуация е същата каквато е при Дани, всички работещи при други деца "номерца" удрят на камък, дали бебето е кърмено, хранено с АМ, момче, момиче - оказва се няма значение. Та стигам до извода, че просто има някакъв процент деца, малък наистина, които просто са си такива като моето за спането. Защо са такива - нямам никаква идея, не чета толкова научни публикации като теб и
Елена, та дори и някой някъде да е обяснил "защо така" - аз не съм го чела.
Относно спането на Дани по цели нощи - правилно си ме разбрала, това казах. Просто "спане по цяла нощ" при Дани и при "нормалните" деца - изобщо не е едно и също нещо. Ако ти разбираш под "спане по цяла нощ" - да сложиш детето в леглото му и следващите 10-ина часа то да спи непробудно, или събужданията да са по-скоро инцидентни, при Дани това са небъдни неща засега.
За мен да спи по цяла нощ се изразява в това, че ако го сложа да легне в 22ч. вечерта - не се събужда напълно точно през 40 мин., не иска да яде в 3ч., не го приспивам по 15 мин. на нова сметка на всеки кръгъл час и пр. "екстри", които докъм 1,3 години си бяха просто задължителни. Иначе казано - поне не напуска леглото от 22ч. до 8.30. сутрин да кажем, но в този период рядко спи наистина дълбоко и само с 2-3 примрънквания за нещо, които да не събудят мен напълно. Но както вече споделих - вече
аз самата имам проблеми със съня и мисля, че не толкова неговото калпаво спане е проблем на този етап, а това, че аз се събуждам напълно при най-лекия шум и движение идващ от него.
Ако аз не бях кълбо от нерви и можех да заспивам бързо и дълбоко след някакво инцидентно събуждане - мисля, че не бих се вторачвала в неговото швъкане и мрънкане при сън и щеше да ми е съвсем ОК на този етап вече. Предполагам, че ако аз имах здрав сън - изобщо не бих чула 90% от движенията, мрънканията му и незначителните в общи линии шумове, които издава и ме ококорват. Щях да се събуждам само при рев да кажем, или настоятелно бърборене, че иска нещо.
Затова и снощи съвсем откровено си казах, че в нашия случай
вече, проблемът е у мен за спането, не в малкия. Но в предходния период и сама знаеш - то беше чудо на чудесата това дете...