Jbrul, ама не си седнала да обясняваш тук на майките, че това е нормата за повечето деца, знаеш че той си е по-труден в това отношение. Ама нали и ти каза, че дани вече си спи по цели нощи или нещо не съм разбрала?
Елена, ти въобще четеш ли какво съм писала? И най-вече четеш ли нещата, с които се опитваш да се аргументираш? Какво има да му одобрявам, аз не чета избирателно, чета какво точно пише и затова ти казвам, че това, което ти твърдиш и това, което тези изследвания казват не е едно и също. „
Нито едно от тези изследвания не адресира дали се хранят през нощта,“ това съм написала. Моето дете също би се включило в тази статистика, понеже се буди, не е като да не се буди въобще. да будят се, така е... и си заспиват. Аз до преди месец и половина трбяваша да стана да я погаля Андреа или да я гушна за малко. Ивана беше много по-тежък случай, но не се е хранела и дори като съм опитвала е отказвала. Така че не знам как това, че се будят го върза с това, че средното дете се хранело по няколко пъти на нощ?
Сега конкретно за това, което си ми дала, с цел да се аргументираш. На същата страница с процентите има и таблица за децата, които се будят, колко време са будни средно на нощ. 54% от тези 46% ( т.е. още 25% от децата) са будни по-малко от 15 минути на нощ т.е. едва ли се хранят по няколко пъти. Така че имаме 79% от децата над годинка или спят, или са будни не повече от 15минути на нощ. Отделно, че в линка, който си ми дала има дори и тази информация - колко от тези деца са хранени. Ами ето ти черно на бяло - 35% от тези 46% т.е. само 16% от децата над годинка се хранят въобше през нощта, говорим дори за един път на нощ т.е.
84% от децата над тази възраст не ядат през нощта.
Така, че следното твое твърдение „
до втората година повечето деца се будят поне един-два пъти на нощ и сукането за успокоение - дали гърда или биберон е напълно нормално “ според линка, който ти самата си ми дала е невярно. Правенето на нещо за успокоение може и да е нормално, но нали именно това се оптиваме да се съветваме тук, как успокоението да не е под формата на храна.
ей затова аз непрекъснато повтарям онези "хипарски" неща, защото ми костваше много време да изровя информация, която да ми казва, че това е нормалното състояние на нещата, не детето ми има проблем, или аз съм създала такъв.
Никой не смята, че детето има проблем, когато се буди често. Поне аз не мисля, че някой тук това си е помислил.