м-и, дано да стане с прилепването на кошарата, аз в моята спалня няма как да го направя (нямам място, не че ще ми наруши дизайна), затова реших да пробвам със следобедните дремки, да я слагам там, но историята е същата като при теб, спи доста по-кратко, или пък веднага се събужда. ако я оставя да плаче, ще стане доста по-неуправляемо положението, така че засега ще сме така.
съжалявам, че се налага да пиша нещата по-долу, но ми додея и затова ще цитирам някой от постовете, адресирани лично до мен в последните няколко страници:
"Твърде много ми намирисва на поза и афиширане на "алтернативни" подходи към родителството без реални значителни разлики от прийомите на всяка съвестна и информирана майка".
"Ако вашето ежедневие на възрастни е хаотично и непредвидимо"
"хайде стига вече с тези хипарски истории"
имам "лежерен график" и "много ресурси"
"ти робуваш на самодоволството си от избраните от теб методи. Нямаш нито въображението, нито съпричастността..."
"ти пак удряш под кръста и като Светата Дева Богородица опяваш, че е грях детето да плаче и си прекалено праведна да прогледнеш за чуждите проблеми".
"че това непрекъснато навиране в очите на всички как единственото правилно е че детето трябва да го носим до първи клас, да спи с нас до пубертета, да ни рови в чиниите и да яде през 15 мин. каквото си пожелае, защото така е най-правилно, ами на хората не им допада"
формулирам "нехайно" мислите си и ги "подхвърлям", водя разговор "неаргументирано"
абсолютно съм сигурна, че в никой от постовете си не използвам терминът "привързано родителстване", просто защото аз самата не го харесвам и това се опитах да кажа на смарайди, съвсем между другото.
в постовете ми пише за носене на бебето и захранване, водено от бебето, просто защото това ми е личният опит и това зная и тъкмо защото говоря от личния си опит, затова пиша за тях. никъде не съм казала, че някой друг си уврежда децата. да, ясно съм заявявала, че лично не съм съгласна с контролираното плачене като метод, но това е лично мнение.
надявам се да не продължаваме в този тон, но ми омръзна да бъда изкарвана каква ли не, когато всъщност личните нападки не идват от моите постове, а защо не се намесват модераторите е съвсем друг въпрос.
на мен също ми е трудно и тежко понякога, даже често и винаги съм го казвала във форума, наскоро говорихме за трудностите на "продължителното кърмене" в другата тема. не разбирам защо е нужно да губим време и енергия в подобни абсолютно безсмислени и смея да твърдя не-провокирани нападки.
извинявам се на хората, които четат темата, но не са въвлечени в този не-особено красив разговор и благодаря за подкрепата на онези от вас, които се опитаха да ме подкрепят.