цигу, като те чета и ми се иска да живея такъв живот, какъвто според теб аз имам - "много ресурси", хора, които да ми гледат детото, докато аз спя и други такива. за съжаление не е така, в интерес на истината НА МЕН ЛИЧНО щеше да ми е по-добре и да ми спести доста грешни пари ако някъде бях прочела добри неща за спането заедно, а не колко било опасно (ще си убиеш детето, ще го затиснеш и др такива) и колко е разглезващо. та само това се опитвам да кажа.
Елена, добре че най-после се обърна директно към мен.
Не говорим за спането заедно по принцип.
Кого агитираш да спи с детето си, понеже за теб е по-лесно, по-евтино и безопасно?
Говорим три майки, които
вече спят с децата си: ти, м-и и аз. М-и и аз
не сме доволни.
Защо четеш само своите коментари назад и негодуваш, че си неразбрана. Прочете ли нашите?
Защо съветваш м-и да си купи по-голямо легло, след като тя вече два или три пъти написа, че иска да научи сина си да спи отделно, в друго легло, посочи причините и поиска съвети как да го направи?
Защо не приемеш, че за мен и за м-и времето да отделим децата си е дошло, и че конкретно това обсъждаме от вчера?
Защо държиш последната дума да е твоя?
Като нямаш какъв съвет да дадеш на м-и или на мен в случая, защо продължаваш да отстояваш някакво свое принципно мнение и да се изкарваш жертва в спора?
За все още неразбралите и възмутените от "отношението" към Елена ще добавя две неща.
Не обиждам и не се държа грозно с нея, в противен случай модератор щеше да се е намесил. Като грамотни и активни потребители знаете добре правилника на форума - позовете се на конкретни мои думи, ако съм прекрачила границата, и въдворете справедливост, като информирате модератор.
Темата за съня на бебето ми е много близка на сърцето. Научавам тук, че повечето от вас спят добре. Много от вас продължават да са в прекрасно дългия български отпуск по майчинство. Малко хора написаха съчувствени коментари. Няма да ме разберете, защото сит на гладен не вярва. Но понеже знам на какъв огън се пържа и през колко терзания и размисли преминавам всеки ден и всяка нощ, опитвайки хем да осигуря сън на семейството си, хем да полагам нежни грижи за кърмачето си, карам Елена да аргументира всяка нехайно формулирана и подхвърлена своя мисъл.