Jbrul,аз така никога не съм й давала готова АМ.
винаги имам вода в термоса и приготвена доза и смесвам на момента . Знам,че не бива престоява млякото по 1 час , та затова ме е и страх да го приготвям предварително. Имало е случаи даже съм го хвърляла , като уж се буди , пък пак заспиваше .Но пък знам ,че много мами така практикуват.
Дидомира, докато малкия стана на 2 месеца и нещо и аз чинно бърках АМ по указанията на кутията, пък колко АМ съм изляла в мивката по същата причина, която споделяш...
После като ме "натисна неволята" и поразпитах, попрочетох споделено от други майки...коя с вода със стайна температура прави АМ, коя друг трик за да става по-лесно и бързо, беше ми минал вече "потреса на прясна родилка", та се пробвах и аз. Уреда за затопляне на храна всъщност съм го ползвала единствено и само за това - да поддържа температурата не предварително приготвено АМ, ама пък го "изкъртих" от ползване поне. Не споря с указанията на производителя разбира се, но поне при Дани - не е имало никакъв проблем заради това, че е пил АМ, което е престояло повече от час след приготвянето му. В един момент и за разходка започнах да нося директно приготевно АМ в термобокс, вместо термос с вода, мляко на прах и пр.
В интерес на истината рядко е имало случай да пие АМ, което е стояло приготвено повече от 2-3 часа. Просто такъв ни беше графика и така спеше на пресекулки, че рядко между две хранения ще има поне три часа кротване, че аз да взема да си легна и да правя АМ предварително. Пил е и АМ, стояло поне 5 часа и то по своя инициатива
Когато му давах шишето за нощното хранене и вече сам си го държеше, понякога не го изпива цялото и вече сутринта се събуждам и виждам, че си дояжда "нощната порция" - престояла, студена, ама си пие и си му харесва. Не му се месех - щом иска да го пие, а и щом нищо му нямаше в смисъл на здравето...
Ако те тревожи да храниш така - недей естествено, само споделям личен опит по въпроса. Още е много малко детето ти, може да се случи още няколко пъти поне да връща нощно хранене и да си има такива периоди, може и да не се случи. Ако искаш последното хранене преди нощен сън да е по-засищащо и да не се буди - пробвай с мензурка чиста оризова каша в АМ. При много бебета има ефект, особено ако се будят , за да похапнат, а не да търсят "едно пълно хранене".