0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VII
« Отговор #680 -: Септември 08, 2012, 20:27:51 pm »
TEDI 81, и ние още заспиваме возейки се в количката с провисналите крака. Даже търсих по-дълга количка.  :(  Сподели как се отървахте от количката?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #681 -: Септември 08, 2012, 20:45:51 pm »
Моя син го приспивахме на ръце доста дълго, после започна да си заспива на гърдата и така го оставям без да местя да си спи. Носенето е болезнена процедура и аз бих прилагала количката ако става  :D
« Отговор #682 -: Септември 08, 2012, 21:31:27 pm »
Смарайди,около 2 години и 2 месеца като стана,на комшиите им се роди бебе и кака Мими се съгласи да им подарим бумбуто,ама като стана време за лягане се търкаляше до вратата да ходим да си го вземем,щото кучето щяло да изяде бебето ако иде навън:)))За около 3 вечери се отказа да плаче,ама тя вече разбираше и можех да и обяснявам и да я разсейвам,голям зор видях и сега втора серия:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #683 -: Септември 09, 2012, 00:10:23 am »
Аз лично смятам че количката е по малкото зло.Сега бебка е лека, ама после... по-лесно ще е да буташ количката. Но най-добре ако я приучиш да си спи в легълцето. Аз на ръце не съм приспивала - направо си го слагах в кошарата и той си запиваше. Но ние сме си кротки по принцип и не мога да дам съвет. Може би ако имате повече нерви и я оставите да поплаче - не че е голямо решение де :-/

« Отговор #684 -: Септември 09, 2012, 02:20:04 am »
Може да е някакъв период. Рая мина през няколко - първо си заспиваше само в леглото, после само на ръце, след това легнала на леглото, но само по корем, после пак само на ръце.
Сега от няколко седмици, лягаме на спалнята двете, тя по гръб, слагам бибата в устата (ползваме я само за приспиване), и понеже както казва Мисти ръцете много ни пречат - тя ми хваща палците, и така хванати за ръце, слагам ги отпред на корема й и леко полюшвам, от време на време погалвам главичката, няколко пъти изпявам "Зайченцето бяло" и е заспала  :D - после я местя в кошарата.
Теди, моя съвет е профилактично да пробваш да я приспиваш по друг начин. Аз ако сега взема Рая на ръце, ще я приспя за нула време, но много тежи вече и затова малко по-дълго време, но на леглото. А аз съм категорично против приспиване на гърдата - легнали, седнали, гърдата е за сукане, не за спане. Ако заспи докато се храни, в рамките на нормалното време е едно, но да стои на гърда 40 минути е наказание, и подобна лудост не я разбирам... yahoo_33
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #685 -: Септември 09, 2012, 05:43:44 am »
Радостинка,ми тя суче поне 30 минути и на мен ми се вижда много ама тя дърпа не е като като да спи.Дневните кърмения са ни по половин час,това в  вечер е най дълго  миниум 40 минути.Слава богу трзи в 01, 6
и 9 сутрин са по 15 минути.Ако я махна преди тя да пусне става страшно може да реве до следващото кърмене.
Иванита,пробвах веднъж да я остая да реве,бяхме навън с количката беше нахранена и
и чиста и пак не заспиваше,дра се 35 мин без да спре ..
После заспа викам си ето изтърпях и надвих,да ама после ми излезе през носа тя така се стресира,че цяла нощ се сепкаше и плачеше.Повече не опитах.Като цяло за такова малко бебе спи малко през деняне повече от час между кърменията,после будува как издържа не знам?Другите ги будят за храна мойта само се кокори:)Общо взето или е на гърдата ми или се мъчим да спим сега каката ми помага,ама като тръгне на училище ще ми се стъжни.Дано е някакъв период и белким започне да поспива,че да имам малко свободно време.Ще опитвам винаги първо в легло и после в количката.Благодаря,че ме изчетохте да се оплача и за съветите:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #686 -: Септември 09, 2012, 06:23:05 am »
 Аз Андреа я научих в леглото, като седях до нея и и галех главичката или просто си държах ръката. Така хем си лежеше в леглото, хем ме усещаше и мен. Е вярно доста труно ми беше, че ме заболяваше и кръста, но мисля, че си е струвало. За съжаление тя после разви рефлукс и трябваше да се държи изправена по половин час поне след ядене, та се отучи и се научи да заспива на ръце. След като мина рефлукса пак се отучвахме по подобен начин.

« Отговор #687 -: Септември 09, 2012, 07:23:02 am »
За бебе на един месец както е при Теди едва ли могат да се създадат някакви навици.Четох някъде, че навиците се създават след 5-6м., на един два месеца още не знаеш кое как и накъде, а да тръгнеш да правиш режим е безсмислено.
Ние минахме и през спане на ръце, на спалнята, в количката лятото, но накрая в нейното си легло. Следобените спанета там бяха доста по-трудни, но я оставих да реве и ако продължаваше над 15-30мин. тогава я взимах. Да обърна внимание, това го въведох преди месец. Сега заспива без драми, сама аз дори и в стаята не седя, да не се разсейва  :D
« Отговор #688 -: Септември 09, 2012, 08:31:18 am »
Теди, ако Жаклин е от неспящите бебета просто стискай зъби.
Рая беше на 2 месеца и малко, като започна да спи точно по 30минути. Каквото и да правех толкова и беше съня, през другото време играе и мрънка. Едва тук от скоро спи един хубав сън на ден, обикновено от 11 до 14, но и това не е всеки ден, а останалото е отново половин часови дрямки. Та аз свободно време до скоро не знаех какво е :wink:

И подкрепям Къди, много е малка за навици. Аз също както казах приспивах на ръце, но сега вече не.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #689 -: Септември 09, 2012, 12:01:56 pm »
Аз по напред в темата се оплаквах ,че Ния не спи през деня.Дремне 5,10 мин. и това е и после само се кокори и реве да я носят . В количката с часове обикалям и същата работа . Като се събуди още по -зле, че пак рев да  я носят . Сега сме в Б-с от седмица . Спи вече трети час и няма събуждане това бебе . В количката обикаляме цял ден морската и спи , като се събуди кротува . Казвам ви това не е моете бебе  :D.

За носенето почнах да взимам и аз мерси още в София до като бях , ама сърцето ми се къса . Рева половин час и я взех .
Дано като се приберем е така , ако не ще е от морския въздух явно . Друго обяснение нямам .
*
« Отговор #690 -: Септември 09, 2012, 14:14:10 pm »
ади заспива на гърда винаги - през деня и през нощта, обикновено за 5-10 мин е заспала. можем да сме на леглото, на дивана, в кенгурото, където ни завари времето й за сън, не виждам никаква "лудост" в това, ужасно ми е удобно, детето не плаче, а като заспи я оставям и си правя каквото там съм си решила. да се оставя бебе да плаче безпричинно, според мен вреди както на бебето, така и на отношенията с майката. какво му казваме - много те обичам, ама не достатъчно, че да те гушна и да те успокоя, щото някой си е казал, че бебетата трябва да спят сами?

теди пробвай като се събуди след 30 мин да й дадеш пак гърда, без да я разбутваш много-много, ади обикновено заспива наново много бързо.
« Отговор #691 -: Септември 09, 2012, 15:30:09 pm »
След три месеца като тръгна на работа освен да търся гледачка, която няма да има против детето да й заспива на гърдите.
Сори, ама не се въздържах.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #692 -: Септември 09, 2012, 16:04:53 pm »
... какво му казваме - много те обичам, ама не достатъчно, че да те гушна и да те успокоя...

Любовта и майчинството не се измерват с това къде и как заспива бебето. Всеки сам избира според разбиранията, според характера на детето и според ежедневието.
*
« Отговор #693 -: Септември 09, 2012, 23:07:10 pm »
къди, сигурна съм, че детето ти е достатъчно умно да знае кога ти си там и кога някой друг. няма да е по-малка травмата от това, че сте разделени. дъщеря ми, когато е с други хора просто заспива гушната, ако гледачката има проблем с това, това е друг въпрос.

елле, не говоря за различните избори, а за оставяне на бебе да плаче 15-30 мин за целите на "възпитанието". това не мога да го разбера и подкрепя като "различен тип майчинстване".
« Отговор #694 -: Септември 10, 2012, 01:46:30 am »
Мисля,че Жаки нещо я боли снощи ,както си играехме и ми се усмихваше изведнъж се разпищя,не плач а писъци направо въздух не можеше да си поеме.Едва я успокоих,продължи около 7-8 минути,после я сложих на гърдата и се успокои.Няма колики,не свиваше крачета,не беше гладна,какво беше това чудо идея нямам.След като сука малко заспа ,на второто бутане на количката и беше спокойна. Дано не се повтори пак тази криза много се уплаших.Ще я приспивам,както дойде само да е спокойна и да не я стресирам,майната му на всичко останало
*
« Отговор #695 -: Септември 10, 2012, 12:50:47 pm »
само да е спокойна и да не я стресирам,майната му на всичко останало

теди, на мен това ми е основният критерии за родителстване-и аз и бебето да сме спокойни.
а за плача -  може да са сто неща - нещо да се е присетила, да я е заболяло изведнъж и за кратко, няма как да знаеш, щом е минало, значи всичко е наред. понякога плачат щото им се спи, ама те не знаят. дано не се повтаря
« Отговор #696 -: Септември 10, 2012, 22:32:49 pm »
Аз по напред в темата се оплаквах ,че Ния не спи през деня.Дремне 5,10 мин. и това е и после само се кокори и реве да я носят . В количката с часове обикалям и същата работа . Като се събуди още по -зле, че пак рев да  я носят . Сега сме в Б-с от седмица . Спи вече трети час и няма събуждане това бебе . В количката обикаляме цял ден морската и спи , като се събуди кротува . Казвам ви това не е моете бебе  :D.

За носенето почнах да взимам и аз мерси още в София до като бях , ама сърцето ми се къса . Рева половин час и я взех .
Дано като се приберем е така , ако не ще е от морския въздух явно . Друго обяснение нямам .

:D Най-вероятно са и попреминали коликите. Трудно се спи, когато те мъчат стомашни болки.
Дъщеря ми баше така. До ок. 3-4 мес.
Поздрави

*
« Отговор #697 -: Септември 10, 2012, 22:48:21 pm »
Бени, моят син и след коликите имаше период, в който дремваше два пъти по 45 минути през деня. Това около 4-5 месец. Само четях за спящи през деня бебета, а аз едва смогвах да се изкъпя. Затова пък през нощта си спеше.

« Отговор #698 -: Септември 11, 2012, 08:36:08 am »
Ния е имала 2,3 пъти колики до сега .Поне тогава съм я усетила ,защото нямаше друга причина за рева. Тя и сега като спи и през деня постоянно тръцка , ама си мисля ,че е нормално това .

Итаче по -горе Теди беше писала ,че нейното бебе се е разревало изведнъж . Ами и Ния е така . Както си играем, говорим, и хилим и в един момент почва да се криви и реве.Това ми е знак , че й се спи . веднага я оставям в кошарата или шезлонга въпреки ,че се криви й бутам бибата и тя се унася на момента .
« Отговор #699 -: Септември 22, 2012, 07:21:54 am »
Момичета  , дайте съвет , ако някоя се е сблъсквала с такъв проблем . Предполагам , че има и други бебета така , но все пак да питам . Моята беба спеше до сега от 21 и 30 до към 6, 6 и 30 часа. В последно време се разбужда към 3 сутринта , но сама си заспиваше. Снощи обаче се събуди и почна да реве. Опитах с вода , но не става . Дадох й да яде , нямах избор .
Помня ,че Къди беше писала някъде ,че и тя е имала подобен проблем. Дали пък млякото не й стига ?! Само на адаптирано сме и й давам по 130 мл. Тя си е лакома и винаги си го изяжда , та не мога да преценя дали й стига.