0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част VII
« Отговор #660 -: Септември 04, 2012, 08:15:49 am »
Ние започнахме да обуваме буйки за първи път, когато започна да иска да ходи. Буйките са му удобни, защото са меки за ходене, а в същото време са високи и сигат до глезена. Също се и обуват лесно, защото ципа отива отдолу под обувката, удобство за деца с по-пухкави крачета.
http://www.k-k.bg/shoes/index.php?f=69&p=64

*
« Отговор #661 -: Септември 04, 2012, 09:14:48 am »
Къди, аз започнах да обувам буйки, когато прояви желание да стъпва на крачетата. Някъде около 10-ти месец. Тези, които си поръчала от ebay са си баш такива. Орпотедични, за прохождане :wink: Не знам кой номер си взела, първите на София бяха 16-ти :D
Тези с меката подметка са за завършек на тоалета :P
Иначе аз ползвах буйките на Беко, доста по-добри като качество са от Колев и Колев.
mgstra, моята дъщеря беше същата.  Докато навърши 10 месеца не проявяваше желание нито за ходене, нито за пълзен, нито за изправяне. Но след това не може да я спре човек. Преплита краката, уморена, пада, но се сърди, ако се опиташ да я спреш :wink:
Пусти страх да не прпусне нещо :D

« Отговор #662 -: Септември 04, 2012, 10:10:13 am »
Къди, бях чела доктор Бърди да казва, че най-добре децата да прохождат с чорапки с гумичките отдолу, да не се пързалят. Вчера бяхме при д-р Алексиев, той потвърди същото. Или ако обувам обувки, подметките да са възможно най-еластични.
Аз купих засега на Дани от H&M  освен чорапите с гумички, и ето тези чорапи с подметка, за да не стъпва бос по земята: http://www.hm.com/bg/product/03982?article=03982-A
Пък в движение ще решавам има ли нужда от буйки.

« Отговор #663 -: Септември 04, 2012, 10:47:42 am »
Имаме и такива чорапи, хем чорапи хем с подметки само желание за ходене да има хахаха
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #664 -: Септември 04, 2012, 11:39:33 am »
Това с буйките е нечий търговски трик. Като си бяхме в България и на мен с еопитаха да ми продадат. Навсекъде обаче пише, че се прохожда бос понеже най-добре си чувстват крачетата как да стъпват.
Андреа преди няколко дена проходи и чак сега сложихме обувки за първи път, от както се е родила, но в къщи си е още боса.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #665 -: Септември 04, 2012, 11:56:07 am »
Това с буйките е нечий търговски трик. Като си бяхме в България и на мен с еопитаха да ми продадат. Навсекъде обаче пише, че се прохожда бос понеже най-добре си чувстват крачетата как да стъпват.
Андреа преди няколко дена проходи и чак сега сложихме обувки за първи път, от както се е родила, но в къщи си е още боса.
Подкрепям.
Посочените обувчици са с извита подметка, меки, недостатъчно стабилизиращи глезена. И затова само затрудняват ходенето.
Освен че подметката е като "лодка" отдолу, а не хоризонтална, твърда и еластична.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #666 -: Септември 04, 2012, 11:57:20 am »
То хубаво да прохождат боси, но навън трябва да се носят някакви обувки.
Докторе, какви обувки се препоръчват?

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #667 -: Септември 04, 2012, 12:10:57 pm »
Защо да трябва?  Аз лично обувки съм слагала само на Ивана, че още ми беше мерак да е нагласена. Андреа никога не е носила обувки, до преди няколко дена. В България ми коментираха, че била босичка. Ми тя се возеше в количка, за какво са и обувки. Аз поне не съм я пускала да стъпва навън и без това.

« Отговор #668 -: Септември 04, 2012, 12:23:05 pm »
Докторе, какви обувки се препоръчват?

Навън смятам да обувам обувки, за да не изстиват краката, с един номер по-големи, да няма напрежение и притискане. Зимата няма да прохождаме навън. В къщи- бос.

*
« Отговор #669 -: Септември 04, 2012, 12:41:11 pm »
Защо да трябва?  Аз лично обувки съм слагала само на Ивана, че още ми беше мерак да е нагласена. Андреа никога не е носила обувки, до преди няколко дена. В България ми коментираха, че била босичка. Ми тя се возеше в количка, за какво са и обувки. Аз поне не съм я пускала да стъпва навън и без това.
Когато детето прояви желание да ходи и сме навън няма как да стъпва боса. Пълно е със стъкла и какво ли още не по градинките.
Идеята ми е, когато при прохождане детето ходи навън с какви обувки да е?

*
« Отговор #670 -: Септември 04, 2012, 13:56:59 pm »
ники, същата история бяхме и ние - вкъщи боса и по чорапи, навън с обувки, аз лично й взех от тези http://www.startriteshoes.com/girls, first walking shoes, с тях може и да лази и да ходи (имат гумирано отпред на прътите, за да лази, защото в началото ади поне редуваше). иначе сега лятото, особено в англия нямам проблем да я пусна на тревата боса, но и с обувките се справя съвсем добре.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #671 -: Септември 04, 2012, 15:48:43 pm »
Когато детето прояви желание да ходи и сме навън няма как да стъпва боса. Пълно е със стъкла и какво ли още не по градинките.
Идеята ми е, когато при прохождане детето ходи навън с какви обувки да е?
Ясно. Аз не съм я пускала навън въобще да слиза от количката, затова не те разбрах. Не съм я държала никога да ходи ( дори и в къщи). „Ходенето“ и  беше 1 минутка и после започва лазене( пък не давам лазене навън) и затова въобще навън не е била извън количката си, а желание не е проявявала, вероятно понеже през ум не и е минало, че може :-)

Според мен нещо от тези меките обувки, които да не усеща е най-добре, че да си има контрола над крачето.  Нали идеята е босо да прохожда, значи нещо,което да не пречи на това чувство.

*
« Отговор #672 -: Септември 05, 2012, 22:01:43 pm »
И нашия вкъщи ходи по чорапи, навън с обувки. Купих му от Лидл преди време едни чорапки с гумичките отдолу заедно с "наколенки" за лазене(като чорапчетата, не кожа или нещо друго) - да не му се пързаля, че у нас е един гол паркет. За сега замо чорапите са влезли в употреба - желание за лазене никакво.
Благовест разбра, че "има крака" и те служат за нещо  :lol: 1-2 седмици преди годинката, и върви само ако се е хванал с двете ръчички за двата ми пръста  :) Не лази, не се изправя в кошарата, не прави БОЦ. Не знам защо искат това от далеч по-малки деца.
А, да, и лампата не знае къде е  :D

*
« Отговор #673 -: Септември 05, 2012, 23:11:44 pm »

А, да, и лампата не знае къде е  :D
Моят я научи къде е като започна да стига един ключ  :D
*
« Отговор #674 -: Септември 05, 2012, 23:18:53 pm »
не прави БОЦ

Майка ми учи детето да прави "здрасти" - при думата "здрасти" да подава ръчичка, да прави ръкостискане. Той много се радва и бързо усвоява жеста играейки. Това е къде-къде по-смислено.
*
« Отговор #675 -: Септември 05, 2012, 23:31:20 pm »
Моето хлапе проходи в разгара на зимата. Беше на 11м. и нещо като тръгна сам и оттогава не е спрял. :lol: В къщи - нямам килими дори, ходеше си бос по собствено желание. Слагам чорап - събува и така си шляпаше, докато се затопли и взехме да излизаме навън за по-дълго и нямаше как да е само в количка. Тогава му взех едни обувки на "Elefanten", чиято подметка беше кожа, като на петите и пръстите само имаше много фина, еластична гума. Бих ги снимала, но вече ги подарих... После ходеше по градинките с обувки от най-бебешките серии на разни марки т.е. уж най-близкото усещане за "без обувка"... В БГ - просто няма как да пуснеш босо дете извън къщи, ако не искаш да завършите в спешното за норматив :(
За щастие - успяхме да се изнесем на вилата в началото на юни, та цялото лято си го изкара бос по тревата и всякакви други настилки. Първо мислех, че си въобразявам, но в момента, като сравня неговата свобода на движения и стабилност при ходене, минаване през препятствия и пр. с тази на деца на същата възраст, гледани в типично градска среда - има осезаема разлика. На този етап - пак внимателно избирам обувките, но ходенето и балансът му са чудесно развити и разлика в движението няма, независимо от вида обувка който слагам.

Та бих ви посъветвала с чиста съвест /вече и от опит/ - колкото може повече да ходят боси и по разнообразна настилка, при възможност за това. А обуването на обувка за няколко часа при разходка в парка - не ви бърка, ако през останалото време детенце си ходи босо. Разбира се, не "каква да е обувка".

А, да. Моето не знае нищо от популярните за бебета неща, защото мен лично ме дразнят и не го уча на тях. Примерно да показва коооолко голям ще стане, на колко години е, къде е лампата и от сорта. Знае и показва много други неща, различни по вид от тези, но със същата "тежест". ;) Така и не схванах защо всички бебета трябва да бъдат учени на едни и същи и то точно определени неща?! Днес намазах да ми пусне телевизора, че ми беше далеч дистанционното и ми го пусна, пък че не знаел къде е лампата...голЕм проблем. За педиатрите в БГ де  :lol:
« Последна редакция: Септември 05, 2012, 23:39:36 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #676 -: Септември 06, 2012, 08:54:47 am »
Криси и Марти се учеха да ходят сега лятото,той Криси още се учи де,почти не се пуска сам :D ,Марти проходи на 1г.и 1м.,та така де лятото си го изкараха боси на вън и вътре :lol:,ама не питайте как са ми изтичали очите да гледам къде стъпват.За цяло лято само Криси имаше една раничка на палеца и то защото си го протри на асфалта.Повечето хора като ги видеха и "Обувки нямат ли тези деца?",А ми е не нямат :lol: сега вече имат обувки като взе да изстива земята
Та и аз съм за максимално босо краче,но сега вече поне с чорапче,преди да се затопли в началото на лятото по изтъркаха някой и друг чифт чорапки :lol:,но беше за кратко
« Отговор #677 -: Септември 08, 2012, 14:12:25 pm »
Здравейте,имам следния проблем-малката не може да заспи на леглото,лягаме ,кърмим се унася се леко,но като я махна от гърдата след около 40минути започва да мрънка и заспива само на ръце или в количката.Та въпроса е кое е по малкото зло и от кой от двата навика ще я отуча по лесно?Страх ме е да не стане ,като с кака и до 2 години да спи само в количла,то ако беше само приспиването добре,ама тя се будеше през нощта и искаше да я бутам.Не знам какво да правя снощи се опитвах да я приспя като я люшкам малко в ръце,ама ядец щом я сложа в леглото рев и така до 12 часа.И друго ме тревожи,когато е будна прави постоянно едно и също движение с ръчичката няма уморяване постоянно маха и все с дясната,дали е нормално?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #678 -: Септември 08, 2012, 15:19:21 pm »
Здравейте,имам следния проблем-малката не може да заспи на леглото,лягаме ,кърмим се унася се леко,но като я махна от гърдата след около 40минути започва да мрънка и заспива само на ръце или в количката.Та въпроса е кое е по малкото зло и от кой от двата навика ще я отуча по лесно?Страх ме е да не стане ,като с кака и до 2 години да спи само в количла,то ако беше само приспиването добре,ама тя се будеше през нощта и искаше да я бутам.Не знам какво да правя снощи се опитвах да я приспя като я люшкам малко в ръце,ама ядец щом я сложа в леглото рев и така до 12 часа.И друго ме тревожи,когато е будна прави постоянно едно и също движение с ръчичката няма уморяване постоянно маха и все с дясната,дали е нормално?
Теди аз оставях да цока на гърда докато той сам пусне, това значи че е заспал.И оставяш да спи там където е заспала.Биба сигурно не цокате?!Иначе съм люшкала леко по гръбчето в кошарката, докато се унесе.На ръце не съм приспивала, но поне според мен е по добре от в количка.Борис също си маха двете ръце, сякаш диригент ще става  :D, нормално е още не са им коордонирани движенията.Аз като спи му прибирам ръцете към тялото с тънка пелена, че иначе няма заспиване...много е смешен само докато му ги прибера и се отнася.Ама си вдига краката за сметка на това, спи с вдигнати крака голям майтап... :D

« Отговор #679 -: Септември 08, 2012, 20:17:25 pm »
Майче,и аз я кърмя легнала по 40 минути лежим уж е заспала,ама след 5 мин се сепва и рев.Биба изобщо не иска...Ще се бутаме в количката няма как,тя кака и спеше с провиснали отвън крака,а вече ходеше на ясла,даже там искаше"бумбуто".Явно аз такива си ги раждам с претенции:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.