смарайди, може и аз да съм го писала това, аз съм в англия, тук определено настояват да няма нищо свободно и навсякъде казват (за новородените бебета) да се слагат с краката до таблата, за да не могат да се намърдат под одеалото. ако трябва да има одеало, те са с дупки, за да може да диша, дори и матрака, който купих има дупки, както и таблата отдолу. за обиколниците също предупреждават да се внимава с тях, както и да си сигурен, че има достатъчно приток на въздух от всички обиколници, джобове за дреболии и други красоти, които се продават за леглата на бебетата.
единственият ми страх да я взема при мен в леглото беше свързан със завивката ни, защото в англия не можеш да спиш само по чаршаф, както препоръчват, но си я хващах между коленете и така спяхме.
дори чувалчетата за бебета не ги препоръчват преди 4-6 месеца.
колкото до захранването - не си губете времето с лигавници от плат, вземете си гумени лигавници с джоб, ще се родите.
иначе и тук лекарства не се дават, писах и в другата темата - дори сироп за кашлица не се дава до 6 години, заради алергии и защото не лекувал.
силванченце, дете гладно не стои, освен ако храната вече не се е превърнала в битка между него, майка му и баба му. така че остави го, колкото му се яде ще яде, няма да остане гладен.
вероятно ако мерех колко яде моята девойка ще се окаже, че хапва дори и по-малко, но аз никога не съм мерила колко и кога яде.