писах, но не се публикува, затова извинете за телеграфния стил, ама:
криси, ако спите в отделни стаи, ще ти е по-трудно, но това, което аз правя е при първи сигнали за събуждане да й помогна да си намери гърдата, тя хапва малко и заспива дълбоко отново. всъщност въобще не се събужда. ако се събуди, за да те "извика" и да яде, няма как да заспи отново веднага. този режим, който имате, всъщност означава, че детето си спи "цялата нощ" (след като прави пауза от 6 часа и повече), а е и много възможно да се променя това. съвсем е нормално да се хранят по няколко пъти пре 11-12 часа когато спят, особено ако са кърмени бебетата. както и другите са ти казали, остави си детето (а и себе си) на мира, просто намери начин да се случва това с възможно най-малко дискомфорт за теб. при мен това беше да си я взема в леглото. зная, че доста хора ги приспиват в отделно легло и като се случи това посреднощно за нас събуждане си ги вземат в тяхното и така до сутринта, не знам за вас как ще е по-удобно.
мисти, като стане на 4 месеца ще спре изведнъж да качва по толкова много, спокойно.
днес отиваме да ни преглеждат за годинката и да правим ваксина, та ще пиша и аз колко е моята девойка, че не е мерена от 3-4 месеца, ако не и повече.