0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Radosttinka,само не при Георгиева! Боби също е с рефлукс, дори още не го е израстнал съвсем. Като беше на 2-3мес. го помъкнах по лекари, стигнах и до прехвалената доцентка. Изписа ми доста лекарства, само не и АР АМ. По съвет на д-р Бърди, спрях всичко и минах на АР АМ и ефекта беше много бърз. И при нас не помогна позиционирането. Ако все пак решиш да го водиш при Георгиева, първо потърси инфо из нет-а, и тогава. Пиши после как е бебо.
Важно е да отбележа, че аз не спрях веднага с кърменето, а дохранвах с АР и пак имаше ефект. Вечер, преди лягане давах само АР, без кърма и спеше по-спокойно.
*
Радостинка, преди години (като бях бременна) ходих про д-р Кирилова в Терапията. Бях много доволна, мога да ти дам телефон, но незнам дали работи с деца.
*
След преглед при кардиолог (еко), по телцето на Емма остана лепило от лепенките които слагат (такива от които стърчат жици, и се свързват с екографа). Опитах да го търкам, с нокти, но не би - лепилото е много силно и ме е страх да не й смъкна кожата...
Имате ли идеи как да го премахна?

*
Ваци, пробвай с крем/лосион/олио за тяло, други идеи нямам :)

Все пак мисля да я заведа при Георгиева. За лекарствата разбрах че изписва, също така дава и АР АМ. То мляко и на своя глава мога да дам, но просто искам лекар да потвърди диагнозата.
аннниа, то и аз най-вероятно няма да мога да спра веднага кърменето и да давам АМ, просто защото Рая въобще не иска шишето, нито залъгалка, нищо... и ще е мъка, и мисля на първо време да го карам смесено пък после според резултата ще мисля дали ще спирам да кърмя изцяло. Иначе тя вечер спи спокойно, имам в предвид, че докато заспи се наповръща едно хубаво, после вече чак като се събуди (с някое и друго изключение, което е много стресиращо), за мой късмет вече се буди само между 4-6 часа и от там в 9.00. Та нямаме много нощни преживявания, но пък през деня наваксва и в будно и заспало състояние.

Мими, иска ми се да я види лекар, който със сигурност има опит с деца, иначе аз бих я завела при д-р Балева (на Балев жена му), ходих при нея докато бях бременна и останах много доволна, но май и тя не работи с деца.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Ваци, пробвай с крем/лосион/олио за тяло, други идеи нямам :)

Това щях да пиша - с бебешко олио, или някакво олио, ако е лепилото за което аз мисля се маха с мазно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Благодаря, aditoo, JBrul, ще пробвам!

*
Мими, иска ми се да я види лекар, който със сигурност има опит с деца, иначе аз бих я завела при д-р Балева (на Балев жена му), ходих при нея докато бях бременна и останах много доволна, но май и тя не работи с деца.
Ако решиш, пиши ми да ти дам номера и, поне да я попиташ.
*
Лепилото и аз съм чувала, че с мазнина се чисти.

Радостинка, аз ако знам читав гастроентеролог първо там щях да си заведа детето, какъв е смисъла да го водя при детски пък да нямам доверие.

Някой правил ли е от поддържащия крем, за който Бърди беше дал рецепта? Стана ми много твърд и явно съм объркала нещо, но сега не мога да намеря рецептата.
Извинявам се, че ще оспамя темата.
М-и и ти ли си с лошо впечатление от доцентката?
Аз от разпитване тук-там чух добри отзиви.
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
м-и ще ти пусна рецептата на лични ако става въпрос за подсичанията,но лично аз не съм го приготвяла и не мога да кажа каква гъстота става
*
Извинявам се, че ще оспамя темата.
М-и и ти ли си с лошо впечатление от доцентката?
Аз от разпитване тук-там чух добри отзиви.

Ами от преди около 6м, отказа да давам АР само в краен случай. Не разбрах защо може да си тъпча бебето с лекарства на които пише да не се дават под 12г, а АР, което си е подходящо не може. Ехография изобщо не ни предложи. Само с описание от наша страна по симптоми и аз мога да си сложа диагнозата.
Тотално се обърках, мислех днес да запазя час  :?

Момичета, мисля че някъде преди време бях гледала мнението на д-р Бърди за рефлукса, но не мога да го намеря. Два пъти снощи прегледах Оценката на моториката и не го видях, освен ако нещо не съм се заблудила и да съм чела нещо друго. Ако съм права и някой знае къде да ми даде един линк.

Но пък прочетох някои други интересни неща, и си ги копнах, че да не ги търся пак :wink:

*
радостинка, чети "мненията на бърди", там по мои спомени се говори основно за рефлукс и захранване (не че са свързани, просто все това се върти) и старата тема също имаше доста за рефлукс. ако някой има по-точни указания, да каже
Снощи пусках търсачката с различни ключови думи и изчетох доста неща, но пък не намерих това мнение затова питам :wink:.
Може просто да съм запомнила грешно, че има писано за рефлукса специална публикация като тези в "Оценката..."  :).

*
Радостинка, ще се опитам да потърся конкретните линкове, но това съм копирала като мнение на др Бърди за рефлукса.

--------------------------------------------
Да припомним някои от дискретните белези за рефлукс при кърмачета:

* плач при първи глътки мляко и извиване на дъга.
* плач при първи глътки кърма, извиване на гърдата и нежелание да се продължи храненето ( този белег е и белег на други неща, освен на рефлукс).
* извиване на дъга при поставяне в легнало положение ( сякаш тръси нещо над главичката с поглед) ( разбира се има и други причини за извиване на дъга в тази възраст).
* странни премлясквания и преглъщания между храненията, даващи впечатление че храна се връща, и детето я преглъща.
* плач през нощта, с внезапни събуждания, дъга и неутешим плач.
* при по-големи деца- секрети върху блузката или възглавницата.
* много неспокойни деца " не знаещи какво искат", за малко успокояващи се на ръце, плачещи веднага в легнало положение и малко успокояващи се в право.
Повръщането е симптом. На редица различни състояния- от безобидни (преяждане) до тежки - пилорна стеноза, например. И не винаги е "първа проява". Например- преяждащо кърмаче може да има неспокоен сън и много газове дни преди да започва да повръща. Докато при други състояния- повръщането е от ранните симптоми. Дали е "защитен механизъм", и с какво "защитава", никой не знае.

Първо се дава АР АМ. Хумана АР е най-доброто антирефлуксно мляко

Ако кърмите, и се прецени че рефлукса е за лечение, и при положение че детето е на 2м възраст, без спиране на кърменето е почти невъзможно да се овладее рефлукса.

*
Мами, на Благовест от няколко дни има такива пъпчици. Мазала съм го до преди 4-5 дни с кремовете против подсичане, които по принцип ползвам, като се надявах да минат. От тогава го мажа с това: http://apteka.framar.bg/30009735/%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D1%83%D1%80-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-50-%D0%BC%D0%BB- преди няколко месеца пак му се бяха появили(мисля че бяха същите) и от това май се повлия. Но засега не виждам подобрение.
От какво може да е според вас? Аз си мисля от памерса( пробвам на пуфис, но те се появиха доста след това,в момента съм на втория пакет) , впарване, козметика не съм сменяла, не мисля, че е от храна.
Щях да го водя на личната, но днес я нямало :( , та ако нещо чак в понеделник.
Ще се радвам и на мнението на Бърди.

П.П. Снимките са от телефона и не са много ясни, за което се извинявам.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Излязоха резултатите ни

СУЕ/ERS         20        mm/h      до 30    
ПКК 16 показателя/Full blood count                          
     HGB         125        g/L     M 130-180 Ж 115-160    
     RBC         4.79        T/L     М 4.2-6.2 Ж 3.7-5.4    
     HCT         0.33        L/L     0.37-0.51    
     WBC    H     11.6        G/L     3.5-10.5    
     MCV    L     68        fl     82-98    
     PLT    H     522        G/L     130-440

MCH    L     26        pg     26.5-32.0    
     MCHC    H     381        g/L     295-360

притесняват ме подчертаните, а лекарката ще я видя следващата седмица чак.

Какво мислите?
« Последна редакция: Май 23, 2012, 15:29:40 pm от silvanchence »
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Иванита, до колкото мога да видя, на племенника му се бяха появили същите пъпки (неговото беше почти рани). Мина за 2-3 дни със Судокрем. Но той от 6 месечен не е мазан с никакъв крем, а вече е на 1г6м, та неговото си беше подсичане.
Дано и при вас мине бързо!
[/url]
*
Иванитка и Никол се беше подсякла по същия начин от Пуфис. Нямам предвид, че марката е кофти, просто като смених памперсите и се получи същото. Мазах пъпчиците с едно "мастило" /забравих му името  :oops:/. Изгарят бързо. После със Судокрем обилно и си направих по рецептата на д-р Бърди кремче с восък и зехтин. Мажа на мн дебел слой. За 2-3 дни се оправи.