0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
радостинка, иди се виж с консултант по кърмене. рефлукса може много да бъде облекчен от позата на кърмене. това, че ти сменяш пози (тоест, пробвала си) не означава, че той променя начина на захапване и е възможно да поема повече въздух, което да утежнява ситуацията. сигурно вече знаеш, но и аз да кажа, не го насилвай да се уригва, ако се уригне само бебето, добре, ако не - не го тръскай и тн. кърмените бебета нямат нужда постоянно да се оригват.
ако наддава бебето добре, нямаш притеснения, че не се храни достатъчно, тогава остава да се види защо "пищи", дали е от газове (колики) или от нещо друго. консултант по кърменето отново може да помогне.
рефлукса наистина се израства и ако ти си спокойна, че детето качва добре няма причина да даваш АМ. не че съм против, но ако хипотезата му е, че стомаха му има трудности да се справя с кърмата (което е най-лесно възприеманата и обработвана храна за бебето) то защо да е по-добре с АМ. ок, има анти-рефлуксни млека, но с едно хранене с ам на ден няма да си решиш проблема. нека го види гастроентеролог, за да си спокойна, че всичко е наред. но мисля, че е възможно да се помогне и от консултант по кърменето. другото е да си лежите заедно полулегнали и да се носите на ръце. не го слагай да сяда след ядене. дано се реши проблема бързо
Jbrul, благодаря за споделеното мнение. Наистина се чувствам ужасно като го гледам така детето и искам и аз и то да сме спокойни, а аз определено се стресирам от тази ситуация.

Елена, хич не я насилвам да се оригва. Слагам я на рамо и ако се оригне, оригне, ако не я слагам в леглото, но това въобще не оказва влияние на повръщането. Понякога не чувам оригване, а фонтана си е на лице. Освен тотално да спра да се мъча да я оригвам, та да видя какво ще се получи.
А за консултант ще видя, но малко се съмнявам да оправим кардинално положението. Просто колкото и да се успокоявам, че наддава добре, че се израства проблема, настръхвам при всяко повръщане и ме стяга нещо в гърдите.

Ще гледам най-скоро да отидем на гастроентеролог.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Радост, почти съм сигурна, че нослето й хърка от рефлукса. Може да е заведеш при Ружа Панчева - хем е педиатър, хем консултант по кърмене. Иначе гастроентеролог - Георгиева, приема и в Терапията, и в един мед. център на Гурко.

*
опитай се да не я слагаш на рамото си - възможно е да притиска стомахчето, а да полу-легнеш с нея, тя върху теб, така че да е на около 30тина градуса. не я слагай да легне поне 40тина минути след хранене. дано намерите решение скоро
Момичета, много ми е притеснено!
Днес открих на Пламена бучки. Не знам точно какво е, предполагам лимфен възел, но е точно на гърдичките. Дясната е ясно осезаема, с големина на бобче, в ляво е по- мъничка.
Идея нямам какво може да е. Във втроник чак мога да ида при личната, а не смея да чета в нета, за да не се вкарвам в излишни филми.
Някой има ли опит? Чудя се, дали не е нещо свързано с никненето на зъбки?
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*
Радост, почти съм сигурна, че нослето й хърка от рефлукса. Може да е заведеш при Ружа Панчева - хем е педиатър, хем консултант по кърмене. Иначе гастроентеролог - Георгиева, приема и в Терапията, и в един мед. център на Гурко.
Аз водих моя син при доц.Георгиева изписва прахчета и ако се налага АР. Стори ми се леко хахо(може да е погрешно впечатление, но толкова гримирана с пъстра перушина в странната прическа ми дойде в повече), ако искаш да направи Ехо трябва да кажеш и се плаща отделно(това в кабинета на Гурко в Терапията много се чакало, а нямахме направление, че и аз на своя глава ходих). Дребния беше на около 4м като го заведох и реших, че ще изтърпя още 2м връщане, намалих ги с АР( на дневните хранения по 1 доза) от 5-6между храненията до 5-6 дневно, но истински си спря да повръща след 8м,  мрънкането и носенето също понамаляха но той и сега е нервак и иска все на въце та не знам такъв ли си е или аз го свикнах да го нося.
kotaranata не всичко е зъби. Обади се на лекаря и говори с него.
При нас изгореното се оправя, оставихме ги да се пукнат сами един по един мехурите, не са много големи пораженията(отдолу не излиза рана, а леко по-червена кожа). Аз все пак открих спрей за изгорено и пръсках, просто не съм го купувала за това и докато ги изчета реших да действам преди още да има мехури. Ако имаше рани изобщо нямаше да си позволя да слагам каквото и да е, такива изгаряния не съм имала и не знам как ще из се отрази.
Jbrul на мен линковете ще са ми полезни имам голям беладжия, пък като проходи ще е мани-мани  :D
Не съм специалист, но просто разсъждавам...JBrul, нямаше ли как да добавиш малко оризово брашно кум кърмата, която така или иначе си изцеждала, за да предотвратите повръщането? Мисля, че и д-р Бърди е давал подобни съвети.

*
Не съм специалист, но просто разсъждавам...JBrul, нямаше ли как да добавиш малко оризово брашно кум кърмата, която така или иначе си изцеждала, за да предотвратите повръщането? Мисля, че и д-р Бърди е давал подобни съвети.
Оризовото брашно не сгъстява кърмата, тъй като ензимите в кърмата го разграждат.

*
Оризовото брашно не сгъстява кърмата, тъй като ензимите в кърмата го разграждат.

Именно. Ама имах замразена достатъчно, че да замеся няколко питки с нея.  :lol: Д-р Бърди никога не е давал съвети да се слага оризово брашно в кърма, именно поради причините посочени от vaci За мен лично - здравото дете, което се чувства комфортно - не повръща м'найсе пъти на ден и няма сила на тоя свят дето да ме убеди, че било по-полезно за него да се чувства така месеци наред, ма да бъдело кърмено. Наддаването - не е единствен показател дали бебето ми е добре, аз дете гледам не прасенце за угояване. С разранен от постоянно повръщане хранопровод - няма как да се чувства добре никой. Кърмен, некърмен - все тая. Поради което и не ми беше драма да спра да кърмя, след като се уверих категорично, че при Дани това е проблемът. Няма да упрекна никога майка, ако изборът й е обратният на моя в същата ситуация - тя е майката, нейно си е детето, тя си знае най-добре.

Моите си случки ги споделих, защото знам какво ми минаваше през ум, знам как ми се гърчеше детето нон стоп и знам какво чувства една майка, като това е нейното дете. И като си чела, чела, навита да кърмиш и те споходи подобна "греда" - трудно е да решиш.

За протокола - моето изключително некърмено бебе - се разболя наскоро за сефте, първият АБ го пи на година и три месеца почти, заради настъпили от вирус усложнения, белодробен спазъм и пр. Същият вирус простря и мен и майка ми т.е. нямаше измъкване. И това го споделям, защото от цялото "облъчване" как детето ми ще боледува понеже няма да го кърмя - ми беше най-трудно да реша да не го кърмя, не по друга причина. За същия период, изключително кърмени бебета край мен пиха по няколко АБ, някои и в болница бяха, други пък си бяха здрави като моето дето е било почти винаги на АМ. Та до късмет и дете си е и тая работа, не до кърмене и некърмене. Същата история и с "напомпването" от АМ, мога да покажа снимки. Мога за сравнение да покажа и снимки на изключително кърмено бебе на същата възраст, пък вие да прецените кое е "напомпаното" ;) И за алергиите така и за ред други неща.

Дотегнало ми е да слушам и да чета митове и за кърменето и за АМ на мен лично. Кой както прецени да си гледа децата, аз си казвам мнението и си споделям опита, всеки си решава кое как. Живи и здрави да са ни децата!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Дотегнало ми е да слушам и да чета митове и за кърменето и за АМ на мен лично. Кой както прецени да си гледа децата, аз си казвам мнението и си споделям опита, всеки си решава кое как. Живи и здрави да са ни децата!  :D

Споделям написаното от Жбрул.

И трите ми деца не са близвали кърма. На АМ са от първия си ден а са родени недоносени, малки и УЖ с повече предпоставки за разболяване-поне така ми говореха в началото запознати хора. Изпитвах ужасно чувство на вина първите няколко месеца, мислейки си, че не "им давам" достатъчно щом не ги кърмя.

За почти 3 години са боледували сериозно 3 пъти. Със сигурност не е от АМ нито пък от кърма:)

Радост, дано намерите най-доброто решение за Рая и бързо отмине трудният ви период.
*
котараната, не пиша, защото не зная, но от това, което съм чела и слушала - не се вкарвай излишно във филми, много са малки още, организмите им понякога свръх-реагират (както една жена ми каза по повод бебешкото акне (не че сравнявам), алергични са към живота, защото им е много нов и непознат) та е много вероятно просто да се свърх-реагирали на нещо. аз така бях полудяла по един хемангиом отзад на главата й и си мислех, че е мозъчен кръвоизлив, макар да знам, че дори и да е няма да се прояви по този начин. заведи я на лекар, води я докато не ти дадат логично и обосновано обяснение, защото мен лично обяснения от типа "нищо й няма" хич не ме успокоиха, докато накрая не ми казаха ето това е, не е страшно, получава се от това и това и ще мине. стискам палци, пиши как сте

@ Жбрул и Лиско - чакайте бе хора, откъде дойде тоз плам? никой не е казал, че детето ще се разболява от АМ, айде по-спокойно :wink:
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Елена, къде го видя сега пък този плам???

Прочетох нещо с което и аз съм съгласна и което е малко по-встрани от темите, които сте захванали и си казах мнението. Нито плам нито искра имаше в написаното от мен.

И няма нужда (поне към мен) от "айде по-спокойно". Нито съм казала, че децата ще се разболяват, нито, че няма от АМ или пък от кърма.

Все с обяснителни бележки трябва да си пишем. Чак си препрочетох поста 3 пъти да го търся този плам. И сега няма такъв-съвсем искрено го казвам.

« Последна редакция: Май 21, 2012, 15:23:35 pm от Lisko »
*
Друго имаха предвид Лиса и Jbrul, който разбрал, разбрал :wink:

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Момичета, за изследванията при навършване на 6 месеца, с направление от педиатърката ли се правят?Къде ги правите?
Има ли някакви условия, да е сутрин на гладно, урината да се занесе до определено време?

В момента малкия е с хрема, сополи, сигурно не е хубаво сега да се правят  :? .
« Последна редакция: Май 21, 2012, 16:17:09 pm от silvanchence »
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Силванче, педиатърът дава направление за изследванията.
Може да ги направиш във всяка лаборатория работеща по Здравна каса.
Добре е детето да е здраво.
Изследвания се носят сутрин, но малко дете не може да го държиш гладно и жадно. Поне аз я водих след изпито сутрешно мляко :wink:

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Благодаря, Ники!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Силванче, днес нашата педиатърка ни предупреди за тези изследвания на 6 мес. Каза, че е хубаво да не е веднага след ядене, но дори и нахранени да отидем, каза, че ще има предвид, че е възможно левкоцитите да са му малко завишени. Хемоглобина не се влияел от храненето. За урината не я питах колко часа преди срещата ни трябва да съм я взела, но каза, че няма значение по кое време на деня е взета.

*
 :lol: Ние бяхме голям смях и рев с тези изследвания. На консултацията през 5 месец, педиатърът каза, че трябва следващия път да даваме урина и предложи преди да дойдем при нея да сложим пликче за урина, та докато ни дойде ред да се напълни и да дадем. Аз даже бях купила 2 за да мога ги разуча вкъщи. Резултат- на консултацията всичкото пико се беше изляло в памперса( а уж с момчетата било по-лесно :lol:) Та не дадохме урина същия ден, само кръв и то беше един РЕВВВ!!! То мен ме боли като ми боцкат пръста( много мразя тази процедура)какво остава за него. С лаборантката се разбрахме, когато събера урина да я занеса. Как стана- дебих го-махнах му памперса сложих пликчето и съвсем леко залепих пак памперса и зачаках. На всеки 4-5 мин. проверка и след 20-на мин имахме 10-15 мл. което беше достатъчно. :)

И аз искам да се включа с един въпрос. Кога мога да заведа децата на очен лекар? Ако някоя варненска мама има опит, моля да ми препоръча такъв детски офталмолог. Нико прави гурлички от много време. Сменихме вече 2 вида капки и никаква полза. От миналата седмица се появи проблем и при Даная. Незнам какво става?
*
В очната болница има бебешки кабинет. Ако питаш мен първо си запиши час, пък после говори за направление, че много чакане има(поне за другите кабинети с направления)