Не съм специалист, но просто разсъждавам...JBrul, нямаше ли как да добавиш малко оризово брашно кум кърмата, която така или иначе си изцеждала, за да предотвратите повръщането? Мисля, че и д-р Бърди е давал подобни съвети.
Оризовото брашно не сгъстява кърмата, тъй като ензимите в кърмата го разграждат.
Именно. Ама имах замразена достатъчно, че да замеся няколко питки с нея.
Д-р Бърди никога не е давал съвети да се слага оризово брашно в кърма, именно поради причините посочени от
vaci За мен лично - здравото дете, което се чувства комфортно - не повръща м'найсе пъти на ден и няма сила на тоя свят дето да ме убеди, че било по-полезно за него да се чувства така месеци наред, ма да бъдело кърмено. Наддаването - не е единствен показател дали бебето ми е добре, аз дете гледам не прасенце за угояване. С разранен от постоянно повръщане хранопровод - няма как да се чувства добре никой. Кърмен, некърмен - все тая. Поради което и не ми беше драма да спра да кърмя, след като се уверих
категорично, че при Дани това е проблемът. Няма да упрекна никога майка, ако изборът й е обратният на моя в същата ситуация - тя е майката, нейно си е детето, тя си знае най-добре.
Моите си случки ги споделих, защото знам какво ми минаваше през ум, знам как ми се гърчеше детето нон стоп и знам какво чувства една майка, като това е нейното дете. И като си чела, чела, навита да кърмиш и те споходи подобна "греда" - трудно е да решиш.
За протокола - моето изключително некърмено бебе - се разболя наскоро за сефте, първият АБ го пи на година и три месеца почти, заради настъпили от вирус усложнения, белодробен спазъм и пр. Същият вирус простря и мен и майка ми т.е. нямаше измъкване. И това го споделям, защото от цялото "облъчване" как детето ми ще боледува понеже няма да го кърмя - ми беше най-трудно да реша да не го кърмя, не по друга причина. За същия период, изключително кърмени бебета край мен пиха по няколко АБ, някои и в болница бяха, други пък си бяха здрави като моето дето е било почти винаги на АМ. Та до късмет и дете си е и тая работа, не до кърмене и некърмене. Същата история и с "напомпването" от АМ, мога да покажа снимки. Мога за сравнение да покажа и снимки на изключително кърмено бебе на същата възраст, пък вие да прецените кое е "напомпаното"
И за алергиите така и за ред други неща.
Дотегнало ми е да слушам и да чета митове и за кърменето и за АМ на мен лично. Кой както прецени да си гледа децата, аз си казвам мнението и си споделям опита, всеки си решава кое как. Живи и здрави да са ни децата!