Г-н
victory1, това че можете да кандидатствате за финансиране по фонда, без да сте здравноосигурени - ОК. Това е допустимо, защото фондът го има, за да ви бъде гарантирано основно човешко право, а именно - да бъдете родител, независимо дали имате средствата да си го позволите (когато това налага скъпичък за случването на това ви право начин). Т.е. не сте дискриминран по признак "бедност".
Само, че ми идва малко в повече този ви призив:
Пазете си паричките за ин витро опита,въпреки фонда ние си плащахме почти всички изследвания,както и над 300 лева в клиниката!
P.S.Подадохме документи тази година през март,предвид опита от миналата година очаквам нашия номер да излезе февруари 2015г.
Всички ние - също живеем в България, също не сме милионери, също сме си плащали какви ли не изследвания в брой, също ни е идвало нанагорно това плащане. Аз и раждането на сина си платих в брой и не съм само аз. В този форум точно - има хора, които изплащат кредити на стойност хиляди левове, които са теглили само и само, за да се сдобият с дете. Пожелавам ви от сърце - скоро и вие да гушнете своето. Обаче да ви кажа, това да си тръгнете с бебе от родилното не е "краят на пътя" както ви се струва сега, ами началото на един нов път - много по-приятен, също толкова "трънлив", но в един друг смисъл и мноооого по-скъп. Скъп - като пари в брой имам предвид. Децата боледуват да ви кажа. Честичко при това. И знаете ли къде ще попаднете с вашето безценно отроче при нужда? В болницата, която едвам крета, а едвам крета, защото много хора не плащат осигуровки и си "пазят паричките" за тях, щото...всичко било скъпо. Да, така е, скъпо е за доходи като нашите (в масовия случай). Обаче всички искаме за себе си и децата си хубави болници и качествено здравеопазване, ама ако може - да не плащаме за това. Обаче то не може, защото доброто и модерно здравеопазване е най-скъпото нещо в целия свят. И като не си плащате осигуровките - вие сам обричате и своето дете и много други на калпаво здравеопазване. Простичко е. Неплащащите, а ползващи здравни услуги у нас са повече от тези, които плащат. И всеки, който не плаща - има стабилни аргументи защо не го прави. Ама те (аргументите) няма да ви излекуват, ако ви дотрябва мозъчна операция, която не можете да са платите по пазарни цени в частната болница, а в държавната - нямат дори бинт, да не говорим за нещо друго.
Замислете се малко над позицията си по въпроса, все пак дете ще възпитавате, дано е скоро, от сърце ви желая успех. И повярвайте ми - не е да не разбирам какво е "финансов проблем", или приоритети. Само, че монетата има винаги две страни. И вие ще станете родител благодарение на това, че обществото е солидарно с вас и плаща солидарно от джоба си, за да бъде решен този ваш проблем. А вие в същото време - не сте солидарен с обществото, което помага на вас, доволен сте явно как чинно следвате примера на Андрешко и съветвате и други да постъпват като вас. Ако следвам вашата логика господине...
Аз дете вече имам, това че вие нямате си е ваш проблем, аз имам огромни разходи, плащам данъци (от тях се формира бюджета на ЦФАР) и да кажем - предпочитам тези пари да се вложат в строеж на нови ясли и градини, понеже те крайно не достигат. И аз сега плащам частна детска градина за сина си.
На вас не ви пука аз откъде изкарвам пари за таксата нали? Обаче на мен ми пука, че вие не сте родител, а искате да бъдете. И поради тази причина, ще продължа да си плащам данъците за да има фонд за вас и тези като вас и таксата за частната градина на сина си. Просто така разбирам понятието "солидарност". Дано вие разберете мен.
П.П. Извинявам се за отклоняването от основните въпроси в темата. Желая на всички тук скоро да прегръщат здрави бебета!