Здравейте! И ние ще кандидастваме за ин витро по фонда обаче много неща не са ми ясни. Първо трябва да си избера клиника, в която да правя евентуално процедурата и там да ми подготвят документите, така ли? Сега имам въпрос ( с мъжки фактор сме) имаме 1 инсе в др клиника, но нямам документ, трябва ли да отида и да си искам от там удостоверяващ док-т, че имаме правена процедура? Същото е и със спермограмата, при мен не е цялата, и е копие. Чудя се за абсолютно всички изследвания и процедури, които сме правили трябва да приложим документи и аз ли трябва да ги взема от различните клиники или това го прави клиниката, която ни подготвя документите? Нямам също и епикриза, в която да е описан точно нашия проблем.
Извинявам се за дългия пост!
Сладка, със сигурност първото и най- важно нещо е да си избереш подходяща клиника и лекар, на който да имаш доверие. Много е важно да избереш лекар, който те предразполага и му имаш доверие, защото като почнеш да четеш в интернет 1100 мнения - кое хубаво, кое точно обратното има опасност да се объркаш - а за човек стигнал до тази ситуация няма смисъл да се изнервяме допълнително - достатъчно стрес ни се е насъбрал и без това
. Лекарят ще знае какво точно трябва за твоя случай и ще ти каже дали има смисъл да издирваш документи и какво точно да направиш. Ние специално сме и с мъжки и с женски фактор, и мога да ти кажа какво прилагахме, но все пак имай предвид, че всеки случай е индивидуален и лекаря най- добре знае какво да се направи. Ние приложихме две спермограми от две различни лаборатории, епикриза от андролог, моите хормони , фоликулометрия, цветна снимка, епикриза от клиниката, в която ще правим инвитрото и документи по образец, които ми бяха дадени от лекаря - те ми обясниха какво да попълня предварително, какво да снимам, и като отидох с всичко те ми ги окомплектоваха написаха ми епикризата и ме пратиха да си ги входирам. Дано съм успяла да помогна с нещо. Успех!