Изглежда, че за да продължи да има фонд, управляващите трябва сами да заобиколят своите закони, тъй като няма нов НРД за 2013г (това вече е факт)и при това положение остава в сила действащия досега НРД. А в досега действащия НРД няма плащания за АРТ."Възможно е управляващите да се опитат да се възползват от друг текст в закона, който позволява в случай че обемите и цените по видове медицинска помощ не се договорят по обичайния ред, те да бъдат одобрени от Министерски съвет, където да бъдат внесени от здравния министър. Законът за здравното осигуряване обаче не казва дали при тази процедура могат да се вкарват нови дейности, което в действителност би представлявало промяна в действащия рамков договор."
Дали имат такова желание, обаче...
Пред мен има около 2000 двойки, но ми е много мъчно за тези, които са чакали и са имали надежди, обвързани с някаква дата, на която ще получат така заветните 5000лв., а сега изведнъж това има вероятност да се е оказало загубено време, а времето когато се бориш за бебе минава по-бавно и по-мъчително. Но на господата, които решават тези неща не им пука за нас и чувствата ни и още по-лошо - някои от тях се държат просто недопустимо злобно и грозно - всички знаем кои са те...Но все още имам надежда, че ще се намери решение.