Момичета, ако помпа се ползва за доизцеждане само - съгласна съм, че няма смисъл да е много скъпа и ръчната си е ОК. Ако обаче ще се "доите" /както бях аз/ за всяко хранене - електрическа, или електронна си е неоценимо предимство.
Бях купила за начало една ръчна "НУК", уж добра ама...като ми се наложи с нея да цедя за 3 хранения и тендовагинит хванах. В един момент, аз държа помпата на гърдата, таткото помпи с ръчката, страшна картинка бяхме
На втория ден - прибрах ръчната и се ръснах за електронна "Авент" - въпреки цената си заслужаваше всяка стотинка. Слагаш на гърдата, задаваш темпо на изпомпване, натискаш едно копченце и си гледаш телевизия. Количествата, които с втората помпа изцеждах за 15 мин. само - бяха в пъти повече от това, което с ръчната успявах за 40 мин. помпане и потене. Втората помпа може да си работи директно на ток, може и на батерии, може и да се преобразува в класическа ръчна помпа.
Е, моето дете се оказа с рефлукс та така и не пи кърма особено дълго...
И за да не е тотален спам - и двете ми помпи подлежат на продаване. Ръчната е употребявана два дни както казах, електронната - 10-ина. Ако някоя мама проявява интерес - да ми пише на ЛС. И двете помпи нямат никакви забележки, в оригиналните кутии са. И при двете това, което липсва от "комплектите" са шишетата към тях /стандартни за марките, могат да се купят отвсякъде/.