Здравейте, момичета! За първи път пиша в тази тема с надеждата, която има всяка една от нас - да сподели докато чака мечтаните 2 чертички.
Аз съм на 25 год, а съпругът ми на 26 год. С него никога не сме пазили реално, но сме по-активни от около 6 месеца. За съжаление до момента без резултат. Тъй като обикновено съм малко по-притеснителна, решихме да пуснем някои изследвания. За него спермограма на 2 пъти (с много добри резултати доста над нормите, като изключение има само при морфологията по Крюгер, която е между 7-9%). При мен пуснахме на 3 пъти хормони, като и 2-те пъти пролактинът ми беше межу 900-1000 при норма на лабораторията до 500. Поради тази причина от 4 седмици пия достинекс по 1/2 хапче всяка седмица. От 3-ти ден на последния цикъл (с начало 11 май) започнах да ходя на фоликулометрия, но нищо не се случва. Единият лекар мисли, че още на 8-9 ден съм имала овулация, друг има съмнения за спукан фоликул към 17 ден, друг на 19 ден. Така и не го засекоха, има ли го, няма ли го, има ли овулация все още не е ясно. Като цяло имам по-дълъг цикъл около 30-32 дни, но през цялата година може да варира 24-38 дни. И все пак аз лично мисля, че овулацията ми е по-късна, тъй като имам по-често по-дълъг цикъл. Засичала съм я на няколко пъти в тестове за овулация. Лутеалната фаза досега е била около 12-14 дни. От този месец започнах да меря и базална температура. Поради тази причина реших и аз да споделям графиката си, в която всеки ден описвам всичко най-подробно: от прегледите при различните лекари, през сърчицата и така до всичко, което усещам в тялото си.
Ще се радвам на Вашите коментари и подкрепа, защото само вие наистина знаете какво означава толкова силно да бленуваш нещо и всичко да минава през призмата на тази мечта!
От сърце пожелавам успех на всички и дано скоро се преместим в друга тема!