0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #960 -: Юли 19, 2012, 11:32:07 am »
Теди честито да е жива и здрава малката Жаклин и много,много да ви радва.
 Благодаря ти, че сподели историята на твоето раждане в Селена - даваш ни много кураж. Бързо възстановяване !!

*
« Отговор #961 -: Юли 19, 2012, 11:50:46 am »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48400.0

Подаръка от мен и още веднъж Честито!
« Отговор #962 -: Юли 19, 2012, 12:06:38 pm »
Честито, Теди! :D
« Отговор #963 -: Юли 19, 2012, 12:09:14 pm »
Момичета, някой имал ли е проблем с гърдите по време на бременност? Зърната са болезнени, зачервени, имам някакъв сърбеж.Даже самите гърди ме сърбят. В началото го отдавах на това, че значително са пораснали и кожата се разтяга, сега се притеснявам. Личният ми лекар каза да ида при гинеколога си. На преглед съм на 30.08. До тогава не мога да запиша час, освен ако не ида по спешност. Това вече го направих веднъж и се опасявам да не ме вземат за параноична.  :oops:
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #964 -: Юли 19, 2012, 12:18:12 pm »
ТЕДИ,ЧЕСТИТИ ВИ ДЪЩЕРИЧКА!ПРЕКРАСНО ИМЕ СТЕ ИЗБРАЛИ,НЕКА ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ДА ВИ РАДВА!БЪРЗО ВЪЗТАНОВЯВАНЕ И ПО СКОРО ДА СЕ ПРИБЕРЕТЕ В КЪЩИ :party:
*
« Отговор #965 -: Юли 19, 2012, 12:28:15 pm »
Теди, честита ви дъщеричка. Много да ви радва и да е здрава и усмихната :ballons: :ballons: :party:. Подейства ми много успокояващо колко бързо си се възстановила след операцията. Дано не се налага удължаване на престоя ви в болницата  :bighug:
Момичета, стискайте палци на Иванова и на мен утре. Живот и здраве утре сутрин  ще се срещнем с нашата малка принцеса. В крайна сметка минаваме към секцио, защото малката няма никакви намерения да излиза, и доста расте, ако продължим да чакаме ще стане над 4 кг и шанса да се роди нормално е нищожен.
Дано и при мен всичко мине бързо и лесно както при Теди, и скоро да се включа с бърз разказ  :lol:
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #966 -: Юли 19, 2012, 12:30:14 pm »
Теди, честита ти радост!  :bighug: :bighug: :bighug: Много да нацелуваш от нас малката голяма Жаклин!  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #967 -: Юли 19, 2012, 13:17:51 pm »
ginger,Иванова  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #968 -: Юли 19, 2012, 13:25:58 pm »
Честито на Пухче и Теди и много стиснати палци на Иванова и Джинджер утре.
Имел и моите зърна са болезнени и ме сърбят понякога,изчакай по късно може да отшуми,това е моето мнение нека кажат и другите момичета.
« Отговор #969 -: Юли 19, 2012, 14:38:51 pm »
Пухче,Теди честита ви радост!Да са ви здрави и много жизнени бебчовците и да не спират да ви радват!

Иванова и Джинджър стиснати палци всичко да мине безпроблемно и бързо!

Имел,мен също много ме сърбят гърдите,на моменти направо е нетърпимо ( особено като не съм си вкъщи и няма как да се почеша  :? ),но нямам болки.
*

Бубулина

• *
  • 1352
« Отговор #970 -: Юли 19, 2012, 19:03:58 pm »
На мен док ми се обади за резултатите от изследванията, които си пуснах вчера. Проклетите левкоцити втори месец стоят завишени и иска утре да отида да ми изследват допълнително С-реактивен протеин и СУЕ. Не зная презастрахова ли се или има нещо обезпокоително.... :?

« Отговор #971 -: Юли 19, 2012, 20:55:40 pm »
Момичета, имам новини. Днес се обадих за резултатите от БХС - личен риск 1/340 при възрастов 1/40. Не успях да говоря с генетичката, но мисля, че при това положение едва ли ще настоява отново за амниоцентеза. Все пак моите резултати са почти девет пъти по-добри от прогнозните резултати за възрастта ми. А и са по-добри от критичния - 1/250. :) Честно казано се поуспокоих. Утре ще търся пак генетичката да разговарям и с нея.

*
« Отговор #972 -: Юли 19, 2012, 21:21:07 pm »
tanita68, аз бях на 37.5 години и личният ми риск беше 1/450, а възрастовият около 1/90. Аз отказах амниоцентезата, въпреки, че един от акушер-гинеколозите, които ми следяха бременността (в САЩ) ме засили да я правя заради възрастта. По същото време колежка китайка на 39 години, бременна след 4-то икси, си направи амниоцентеза без да й мигне окото.

Няма лесен и верен отговор, но дано намериш покой, каквото и да решиш да правиш.
« Отговор #973 -: Юли 20, 2012, 07:45:25 am »
На мен док ми се обади за резултатите от изследванията, които си пуснах вчера. Проклетите левкоцити втори месец стоят завишени и иска утре да отида да ми изследват допълнително С-реактивен протеин и СУЕ. Не зная презастрахова ли се или има нещо обезпокоително.... :?

И аз го имам този проблем с левкоцитите  :(.Последните ми изследвания са пак така да видим какво ще ми каже днес лекарката.До сега отдаваше това завишение на лека настинка.Първия път наистина имах някаква хрема,ама 3 месеца подред все да съм настинала  8O.Мъжа ми е притеснен и иска да търсим причината.

Танита68
радвам се ,че резултата е добър!
« Отговор #974 -: Юли 20, 2012, 08:20:29 am »
Момичета,трета вечер поред немога да спя от силна болка ниско в кръста,но вчера вече започна и отпред в корема от двете страни сякаш ме болят яйчниците по-силно усещам от дясната страна.Вчера се обадих на докторката и тя ме кара днес да пусна урина за изследване със съмнение за песъчинки в бъбреците.Имала ли е някоя от вас подобен проблем?Кажете ми за вашите симптоми или да търся другаде причина за тази болка.Какво трябва да пусна в тази урина за да видя дали има песъчинки?Само да спомена че и при първото ми дете съм имала такъв проблем,но тогава пишках кръв,но пък нищо не ме болеше.
« Отговор #975 -: Юли 20, 2012, 09:20:27 am »
Теди, Честита ви принцеса!
Джинджър, Иванова, стикам ви палци всичко да мине гладко и ще очакваме новини.
*

Бубулина

• *
  • 1352
« Отговор #976 -: Юли 20, 2012, 09:23:38 am »
И аз го имам този проблем с левкоцитите  :(.Последните ми изследвания са пак така да видим какво ще ми каже днес лекарката.До сега отдаваше това завишение на лека настинка.Първия път наистина имах някаква хрема,ама 3 месеца подред все да съм настинала  8O.Мъжа ми е притеснен и иска да търсим причината.

Танита68
радвам се ,че резултата е добър!
Аз четох доста и до колкото разбрах, било нормално левкоцитите да са завишени по време на бременност /не при всички, разбира се/. Не съм настинала, пък и където казваш ти, не може 2-3 месеца настинка да караш....До колкото знам, този С-реактивен протеин, който ми изследват показва КАТЕГОРИЧНО има или няма процес от възпалителен характер, без да се влияе от бременността.../тя ми пусна и утайка, но СУЕ-то също се завишава по време на бременност/, тъй като в този случай е трудно да се каже нормални ли са нещата..Резултатите ще са ми готови до утре, дано всичко е наред!  :?
valentina todorovaобикновената урина показва има ли наличие на бактерии и ако да, се пуска стерилна урина...Ако нямаш, причината се търси другаде.

« Отговор #977 -: Юли 20, 2012, 10:02:32 am »
Дали мамите са си гушнали вече бебоците?Джинжър,Иванова чакаме хубави новини!Мисля ви цяла сутрин.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #978 -: Юли 20, 2012, 12:04:04 pm »
Имам един въпрос относно биохимичния скрининг в 11-14 седмица. Четох, че според новия рамков договор за медицинските дейности, здравната каса поема изследването биохимичен скрининг при бременни над 35 години. Когато споменах вчера това на гинеколога ми, той искрено се учуди и каза, че не е чувал за такова нещо. Таксата на скрининга била 100 лв., което също ми се видя твърде много. Моля споделете мнение дали знаете нещо по въпроса. не бих се учудила ако наистина касата го поема, но реално никой да не прилага тази опция. В България естествено всички гледат да минат на платен принцип.
« Последна редакция: Юли 20, 2012, 12:18:06 pm от meshko106 »
<br />[link=http:
« Отговор #979 -: Юли 20, 2012, 12:17:44 pm »
Изследването ми струваше 25 лева. Бях на 35 години и 11 месеца, но и на мен АГ-то ми каза, че не се поемя от касата :( Аз реших, че е защото още нямах 36...незнам
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.