0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #780 -: Юли 06, 2012, 08:09:25 am »
Имел, много благодаря за отговора ти! Обсъдих въпроса с мъжа ми и решихме, че другата седмица ще потърся друг вариант за ЖК и няма нужда да ме нервят разни невъзпитани акушерки и да ме шашкат некомпетентни лекари.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #781 -: Юли 06, 2012, 08:32:13 am »
Bogi,лекарката в 17ДКЦ,за която са ти писали,е д-р Елица Иванова.Много е мила и внимателна,но аз лично не съм доволна от нейното лечение по друг повод.Когато преди 3 години ходех при нея,на вратата непрекъснато стоеше надпис,че не приема нови пациентки за ЖК.Сега нямам представа как стоят нещата.Аз се записах в нашия квартал-"Левски В".До Билата има медицински център,при д-р Герганова.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #782 -: Юли 06, 2012, 09:07:17 am »
Незнам защо трябва да е толкова сложно с лекарите за ЖК  :? Аз първо ходих при една, която ми написа направление за БХС и просто ме изпрати...и като отидох там ми казват, че трябвало някакви замервания - за носни костици, на нухална гънка или там как беше...а аз нямах нищоооо...и отивам в последния уж ден, когато мога да направя това изследване...направо побеснях, връщам се при лекарката...а тя - ама аз всичко му измерих, всичко е наред....но защо нито каза нещо, нито пък даде някакви снимки незнам...повече не стъпих там. При следващия - също препоръчан лекар за ЖК - още от вратата се развика: "Ако си бременна - нямам място" :(
Последно намерих връзки и се записах при трети и вече си казах - без претенции ще съм и няма много да им обръщам внимание :( Той пък ми пусна някакви изследвания и ми даде час след месец - а резултатите - след месец, ако има нещо няма ли да е късно??? Това се казва здравна система  8O
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Тема на бременните №81
« Отговор #783 -: Юли 06, 2012, 09:17:32 am »
Аз си разчитам на д-р Сигридов.А на ЖК се записах заради изследванията по ЗК и болничните.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #784 -: Юли 06, 2012, 09:27:10 am »
Аз се записах на ЖК, защото го приех на чест, след като 5 години плащах за всякакви изследвания и процедури, операции. Сметнах, че поне за бременността ми се полага малко здравна каса, а то пък пак едно голямо нищо.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #785 -: Юли 06, 2012, 11:30:13 am »
Bogi, аз също мисля като Шмати, независимо че ще се запишеш на ЖК само заради болничния и изследванията, които се полагат по здравна каса, все пак няма нужда да се държат с теб грубо. Аз много мислих и прецених, че независимо, че ще ходя веднъж в месеца, искам да ми е комфортно и да не се чувствам като виновна, че съм отишла там. Доволна съм от избора си - записах се при д-р Наталия Узунова в Софиямед.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #786 -: Юли 06, 2012, 11:41:37 am »
Аз колкото повече ви чета, толкова повече се радвам, че поне тая простотия с ЖК си спестих! :x Продължавам да ходя само там, където забременях, всеки път ме питат имам ли нужда от болничен, изследванията са в рамките на поносимите цени - няма нерви, няма опашки, няма невъзпитани лелки!  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #787 -: Юли 06, 2012, 12:14:06 pm »
Аз пак съм много доволна от ЖК. По упътване на д-р. Сигридов се записах при д-р. К.Ташков от "Сердика"( до Министерството на земеделието или бившата Ендокринология).
Не съм имала никакви проблеми с пусканто на болнични или с даванто за талон за изследвнията , които ми се полагат по здравната каса.При него има много пациентки бременни с АРТ и даже съм забелязвала специялно отношение към нас и от страната на доктора и от страна на акушерките :)Останх приятно изненадана от такъв ЖК. и дори да не ми е близко, бих пътувала дотам веднъж в месеца , а сега съм на тонове всяка седмица и ходя все с удоволствие :)Чака се малко пред вратата, но пък винаги съм намерила компания за сладки приказки с други пациентки и много от тях се оказаха от нашата клиника :lol:
Изследванията с талон от ЖК. съм пускала кдето съм смятала за добро или кдето ми беше удобно. Имам в Кандиларов , Рамус за кръвни и урина и в Бодимед за хормони.
За кръвните казват,че наи-добрите са в Кандиларов, а за хормони в Бодимед :wink:
Според мен записването в ЖК. не е чак толкова безмислено дори да ходим и на частно при нашите доктори. Едното с другото според мен нямат нищо общо :wink:
Лек ден и успешен!




Re: Тема на бременните №81
« Отговор #788 -: Юли 06, 2012, 12:18:49 pm »
Да, но доктор Ташков сигурно е един от малкото, които не те карат да се чувстваш виновна, че си там. Какви тонове мерите при него, такива каквито трябва с колан и апарат ли? Защото при моето ЖК има само една фуния и с нея акушерката мери нещо, но нали се отказах от услугите, та пропуснх да разбера как финишира цялото обслужване. Ако наистина попаднеш на свестен ЖК, още едно око за бременността никога не е излишно.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #789 -: Юли 06, 2012, 12:22:54 pm »
Да, такива с колан и апарат :). Аз с фунията съм виждла само по телевизията засега :lol:
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #790 -: Юли 06, 2012, 12:30:27 pm »
Благодаря на всички момичета. Напишете и адресите, където сте открили свестни лекари за ЖК по здравна каса. А д-р Ташков го познавам. Той си е готин по принцип. Но заминава в чужбина. Ако не знаете, с д-р Стаменов са съученици и често пациентки от клиниката си следят бременността и раждат при него.
Да се похваля. Ще си имаме и мома и момък. Д-р Сигридов беше категоричен днес. Добре са и двамата, а майка им трябва да яде повече храни, богати на белтъчини. Но тъй като не съм по месото, докторът ми каза на какво да наблягам.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #791 -: Юли 06, 2012, 12:38:13 pm »
Боги кажи и на нас какво да ядем като не ядем месо. Аз преди си хапвах месо , но откакто съм бременна хич не го понасям - само постно ми се яде.


*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #792 -: Юли 06, 2012, 12:50:41 pm »
Пиша веднага:
сирене (ама не от тия мухлясалите :) )
кашкавал
кисело мляко
извара
бобови - грах, боб, леща, киноа (ако не ви образуват газове, де)
моцарела
сурови ядки - лешници, бадеми, кашу
Също така храни, богати на желязо и витамин В12:
спанак, коприва, броколи, зелени зеленчуци, червено цвекло (даже на фрешове)
Каза също да ям плодове, но да не прекалявам като обем, тъй като не било полезно, защото съдържат много захари.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #793 -: Юли 06, 2012, 12:54:16 pm »
Според мен записването в ЖК. не е чак толкова безмислено дори да ходим и на частно при нашите доктори. Едното с другото според мен нямат нищо общо :wink:
Лек ден и успешен!
И аз така мисля и затова доста се колебах къде да се запиша. За мен отношението е много важно. Такава съм си. Не бих отишла някъде просто ей така да отбия номера, само заради единия болничен, а отсреща да се държат грубо и аз да търпя.

Боги, това е сайта на Софиямед: http://hospitalsofiamed.bg/?in=1&lang=bg
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #794 -: Юли 06, 2012, 13:44:15 pm »
А какво значи д-р Ташков заминава за чужбина?За дълъг период от време или за отпуск? Аз отскоро съм при него, доволна съм като цяло, но според мен той някак си разчита, че в "Малинов" правят каквото е нужно и прегледът при него минава в рамките на две минути. Обаче е доста мил, вчера даже не чаках много.
лилия 13, благодаря ти за съвета за тахана и меда. Купих си тахан, но ми препоръчаха меда да го заменя с меласа. На самата меласа пише, че е богата на желязо. Иначе ..е малко гадничко за пиене тахан с меласа:)
« Последна редакция: Юли 06, 2012, 14:03:20 pm от Имел »
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #795 -: Юли 06, 2012, 13:54:10 pm »
Инача ..е малко гадничко за пиене тахан с меласа:)
Гадничко е да , затова като се смеси с мед е по- поносимо  :D


*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #796 -: Юли 06, 2012, 14:30:09 pm »
Аз също съм се възмущавала от това ЖК и съм се чудила,защо толкова отказват бременни като прегледите минават за има няма 5 мин.- мерят обиколки, кг, питат те нещо, или по-скоро ти питаш, ако нещо те притеснява(а ние се притесняваме и за най-малкото:-) )и пускат изследвания- МНОГО СЛОЖНО!!! И това за изследванията пак не е сигурно-ако ти не си ги поискаш, може и да си замълчат.
Наистина Егати и здравната с-ма.
Аз също съм разчитала на прегледите си при д-р Даскалов, а не на ЖК-то


*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #797 -: Юли 06, 2012, 15:32:55 pm »
Това със заминаването на д-р Ташков ме заинтересува. Аз си следя при него бременността от самото начало ( от 12 седмица по здравна каса и ЖК) и смятам да раждам при него живот и здраве септември. Вчера бях при него на преглед и ми каза, че ще отсъства между 16 и 23 юли. Нищо не се спомена за дълго отсъствие и чужбина. Аз ходя единствено и само при него. Безкрайно доволна съм. Имам му доверие и съм спокойна. Предната бременност я следяха трима лекари и въпреки това постоянно имаше прпуски. Накрая раждах при четвърти, който пък се интересуваше само и единствено от самото раждане. Сега разчитам 100% на неговото мнение и компетентност и към момента нямам абсолютни никакви съмнения и забележки.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #798 -: Юли 06, 2012, 16:19:14 pm »
Момичета, дали е нормално  :? след цял седяне в офиса много ме заболява кръста и как да се справям с този проблем  :?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Тема на бременните №81
« Отговор #799 -: Юли 06, 2012, 17:17:19 pm »
И аз съм така, сигурно е нормално. Мисля, че проблема ще намалее с повече почивка или като спрем да ходим на работа :P