0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #740 -: Юли 03, 2012, 18:05:01 pm »
извинявай, мд-Майчин дом ли е?
каква е цената на кръвните изследвания само?
Днес бях на преглед така или иначе и имам ехграфските.

Здравей,Имел,
Миналата седмица ходих до кабинета в Майчин дом ,казаха ми че биохимичния скриининг струва 28 лв.трябва да си вземеш ехографа от прегледа при АГ.Резултатите стават за 4 раб.дни и има лекар,който ги коментира с теб.Можеш да ги провериш и през интернет.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #741 -: Юли 03, 2012, 18:53:09 pm »
Руми,добре дошла при нас,лека бременност ти желая и здраво бебче!
Роска,ти с пълна упойка ли беше?Кога ти слезе кърмата,кога опита да я сложиш на гърда,успя ли да засуче?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #742 -: Юли 03, 2012, 18:58:51 pm »
Благодаря за топлото посрещане  :bighug:



   La vita è bella
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #743 -: Юли 03, 2012, 19:49:56 pm »
Направи ми впечатление от постовете назад,че повечето раждат с пълна упойка тези които имат дата за секцио,епидуралната не е ли по щадяща?Лека вечер на всички.РОСКА радвам се че си добре и всичко е минало супер..)))
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #744 -: Юли 03, 2012, 22:41:28 pm »
Лилия, може да е  имало причина за пълната упойка. Аз също знам, че епидуралната е по-щадяща,и затова исках такава в комбинация със спинална, когато се наложи при мен. Честно казано не помня кога ми слезна кърмата, но по спомен не е било по-късно от 5 ден. Мисля, че деня след секциото имах малко коластра.

П.П. Преди да открия този форум си нямах и идея за епидурални и спинални упойки  :lol: :lol: :lol:


*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #745 -: Юли 04, 2012, 00:03:59 am »
По отношение на упойките - в АГ Варна секциото е с пълна упойка, не съм чула да ползват другите упойки, анестезиолог ли читав като хората нямат, нещо друго ли, не знам.


*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #746 -: Юли 04, 2012, 00:09:59 am »
Не знам дали пълната упойка е различна при пункция и секцио, но помня, че за втората пункция лекарят много усилено ме убеждаваше да е с епидурална. Не че и епидуралната не я знам какво представлява (с такава съм раждала), но първия път бях с пълна и реших и вторият да е така. Когато вече се бях събудила и реших да отида до тоалетна, сестрата ми каза, че с пълната пациентите много по-бързо си стъпвали на краката. Тогава я питах защо лекарят толкова е лобирал за епидуралната. Тя отвърна, че така само я слагали и нямали повече ангажименти, а при пълната трябвало да стоят и да чакат да излезе жената от нея.
Иначе да, епидуралната е прекрасно нещо, но за естествено раждане. Нямам наблюдения как стоят нещата със секциото, но знам, че тук, където живея, плановото секцио също се прави с епидурална. Пълната е само за спешни случаи.

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #747 -: Юли 04, 2012, 09:20:50 am »
Аз съм раждала секцио със спинална упойка, предвид това, че раждането тръгна като нормално, а се наложи да е секцио, имах и епидурална преди това. Лично аз никакво облекчение от епидуралната не усетих.
Ако трябва да избирам между спинална упойка и пълна, бих избрала спиналната. Знам, обаче, че в не във всички градове при раждане прилагат спиналната. В Стара Загора, примерно, се ражда се пълна упойка (по информация на моя приятелка, която роди наскоро близнаци там с пълна упойка).
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #748 -: Юли 04, 2012, 10:07:21 am »
Привет момичета! Роска, радвам се, че бързо си се възстановила и с бебо всичко е наред!  :ballons:
Имам въпросче към момичетата в болнични: другата седмица ще се явявам пред ЛКК за болничен. В какво се състои срещата, какво ще ме питат? Веднага ли дават билничния?
Аз със съня все повече се разделям, снощи не мигнах, дали от пълнолунието или от бременността...
Спокоен ден момичета!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #749 -: Юли 04, 2012, 10:23:27 am »
Първото ми секцио е с пълна упойка,гинекологичната ми операция също,сега отново избрах такава.Нямам психика за епидурална,а спинална не ми е препоръчителна заради тежката мигрена,която имам.Единствената причина да мислих за епидурална е,че се опасявах че няма да ми дадат бебето на същия ден,ако съм с пълна.Оказа се,че не е така и в двата случая ми го дават след 6 часа и ще мога да опитам да кърмя.Въпрос на личен избор е,ако бях по смела...ама не съм:)Още на срещата с анесезиолога се разревах,не знам защо,направо умрях от срам човека сигурно ме взе за луда.Ама аз си представях как ме водят към операционната и взех  да треперя цялата,та решихме че епидуралната не е лъжица за моята уста:)))
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #750 -: Юли 04, 2012, 11:48:49 am »
Аз раждах с пълна упойка, просто Александров ми препоръча пълната, а и доколкото знам в АГ Варна рядко прилагат спинална. Имаше в стаята ми едно момиче, което раждаше за втори път секцио. Та тя сподели, че първата й операция е била със спинална упойка, но много трудно се е възстановила, имала е проблеми с краката и каза, че около шест дни след операцията не е можела да се движи добре, докато при тази операция беше със пълна и каза че се чувства много по-добре, но сигурно всичко е твърде индивидуално. От трети ден започнах да я кърмя, като й давах и малко добавка докато се уверя, че кърмата ми е достатъчна и от няколко дни е само на кърма.
Имам въпрос към момичетата които кърмят: докато бях в болницата казаха да го кърмя по график през три часа и ако не е будна когато й дойде часа за кърмене да я будя и да я кърмя, а онзи ден педиатърката като дойде на визитация каза да я кърмя на поискване. И забелязах че като я оставя сама да се събуди много по-добре и продължително суче и се засища много бързо. Та съм склонна да се доверя повече на педиатърката. Вие как практикувате момичета, дайте мнение  :?.
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #751 -: Юли 04, 2012, 12:01:29 pm »
Благодаря че споделихте,в СТАРА ЗАГОРА се ражда все със спинална епидурална,само в една клиника предлагат пълна,в СЕЛЕНАТА в Пловдив е пак епидурална (в гръбнака където се слага)..)))Момичета дават днес код жълто,много горещо пазете се от слънцето.Приятен ден от мен и много усмивки!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #752 -: Юли 04, 2012, 12:26:37 pm »
Здравейте! Днес не се чувствм никак добре.Снощи не можах да се наспя, защото много ми итръпнат ръцете и се сбуждам от болка и почвам да обикаля :(.Някой има ли такъв проблем? При мен се появи в 8-ми месец, а преди това имах проблем само с отоците по краката, но с тях свикнах отдавна :).Това с изтръпването на ръцете ми е много неприятно и дори презденя имам иглички в пръстите и ми е страх а не изтърва нещо от ръцете.
Към момичета на фракипарин , искам да питам кога спряхте фраксипарина преди раждането? При мен наближава раждането, имам още 20 дена и не съм го обсъдила с д-р. Сигридов кога да спирам фраксито.
лек ден момичета!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #753 -: Юли 04, 2012, 13:18:36 pm »
Имам въпросче към момичетата в болнични: другата седмица ще се явявам пред ЛКК за болничен. В какво се състои срещата, какво ще ме питат? Веднага ли дават билничния?
Привет и от мен,
Кармен, при мен лично срещите с ЛКК минават много бързо.Първо лекарката ми ,която ми води ЖК ми пише в картона общи данни за бебетата и препоръка за болничен.После отивам при комисията - досега не съм имала среща с лекарите ,а само с техническите им секретарки- оставям си при тях картона и им нося и копия на болничните,които съм ползвала през тази година(не знам дали трябва, но единия болничен не ми е описан в картона и затова).Те оформят документите,аз изчаквам на рецепцията и в рамките на 10-15 мин. ми носят болничния за извеждане.Моите болнични се издават във Варна, в другите градове може да е малко по-различна практиката.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #754 -: Юли 04, 2012, 13:45:44 pm »
Лилия в Селената в Пловдив за секцио използват спинална упойка, а епидуралната я използват за облекчаване на болките при естественото раждане.


*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #755 -: Юли 04, 2012, 15:17:40 pm »
vesta,да спинална де,грешката е моя,сестра ми ражда там с такава и сподели че всиички там раждат с такава,които са секцио..))))
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #756 -: Юли 04, 2012, 15:48:38 pm »
roska 01, аз лично съм привърженик на графика, макар че по "мое време", преди 8 години т.е., на мода беше либералната концепция-на поискване. Казвам "на мода", защото наскоро хвърлях поглед в бг-мамма и видях, че явно всичко се променя през някоя друга година, сега и схемата за захранване е друга.

За график съм, защото ако ти се падне  "хитро" бебе, ще свикне да си иска по малко на половин час, ще си все около нея и няма да имаш реална представа за 2-3 минути колко се е нахранила. В моя случай той сам си направи режим, на около 2ч и половина, но ме изсмукваше много бързо като помпа и знаех, че не е гладен.
Като цяло, бебето само ще ти покаже как да действаш.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #757 -: Юли 04, 2012, 17:52:04 pm »
Роска,аз съм твърдо за кърмене на поискване.Запиши се в темата за кърменето,момичетата са страхотни и много ми помогнаха в събирането на информация и изграждането ми на собствена концепция.Ще ти отговорят на въпросите и ще те подкрепят,ако имаш колебания и препъни камъчета.
Аз ще раждам в Селена с пълна упойка.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #758 -: Юли 04, 2012, 18:21:56 pm »
Към момичета на фракипарин , искам да питам кога спряхте фраксипарина преди раждането? При мен наближава раждането, имам още 20 дена и не съм го обсъдила с д-р. Сигридов кога да спирам фраксито.
лек ден момичета!

Ваня и аз съм на фраксипарин. Утре ще ми кажат как ще раждам, но Фраксипарина не само, че няма да го спирам, но и ще го слагам 10 дни след раждането.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #759 -: Юли 04, 2012, 20:28:40 pm »
Мен в Тина Киркова никой не ме е питал дали искам със пълна упойка или спинална моето секцио беше спешно със 6см.разкритие и беше със спинална тази в гръбнака нищо не се усеща е страха е голям само.