0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #620 -: Юни 22, 2012, 16:42:20 pm »
момичета мога да препоръчам лекар за ЖК, но е в младост 3, 25 поликлиника :)
доктора е перфектен, изключително мил и внимателен, обяснявя всичко, всеки път гледа на ехограф без да се заплаща, пуска абсолютно всички излседвания които ви се полагат по каса, без да се налага вие да го подсещате. до сега който съм изпратила там няма оплаквания :wink:

Стефи, напиши кой е този лекар. Аз работя в Младост ІV, та не ми е толкова далеч от работата. Като напредна с бременността ще е далече, ама ако наистина е добър ще ме вози дотам благоверния. Нали бебетата и аз ще сме най-важни!  :lol:
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #621 -: Юни 22, 2012, 17:18:44 pm »
д-р Папукчиев се казва, на втория етаж му е кабинета, не си спомням номера, но на регистратура ще ти го кажат :)
аз също живея в Редута, но ходех до там веднъж месечно, дава часове за консултациите и си ги спазва, така че не се чака много :lol:
Случайно попаднах на него с първата си бременност, но бях очарована, за това го препоръчвам с чисто сърце, не е реклама, защото човека си има предостатъчно пациенти, а и едва ли от касата му плащат кой знае колко за ЖК.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #622 -: Юни 22, 2012, 17:32:49 pm »
ООо, Стефи, миналата година исках да се запиша при него за ЖК, но ударих на камък - имаше прекалено много пациентки и не можеше да ме поеме. Записах се при д-р Кукуряшкова (и тя е в 25 ДКЦ). Като изключа едно изказване, мога да кажа че е внимателна. Почти всеки път гледа на ехограф, друг е въпросът, че апаратурата ми е набор  :lol:
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #623 -: Юни 22, 2012, 21:02:19 pm »
Меци,нямам отоци главата ме боли отзад ,както си боли от високо кръвно.Гади ми се.Говорих с лекар,препоръча да изпия една лъжичка мента ,глог и валериана,сваляло и ако това не помогне след час да взема половин таблетка Допегит,изписвал го на бременни ,не било опасно за бебка.Каза да лежа на хладно,то аз не че съм тръгналада се показвам навън,адска жега е и ти на северното черноморие,не ми се мисли какво е във вътрешността на страната...Пазете се,коремчета тези температури хич не са добре за нас.
Мила, аз съм на Допегит, поради простата причина, че задържам вода и това ми качва кръвното. Вече ми е в нормите, даже и по-ниско, но по препоръка си го пия още. Може и от топлото, от задържана вода да го вдигаш, не е безобидно. Аз как го свалих: ядох няколко дни череши, но доста череши  :lol:, опиках си душата и сега кръвното ми е около 120/80. Друго, което мога да ти препоръчам (при мен действа) е хладни душове на тила и краката, това ми действа доста освежаващо. Жерая ти успех! Още малко ти остана, на финалната права си  :wink:
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #624 -: Юни 22, 2012, 21:51:45 pm »
Момичета,вече съм добре пих само четвъртинка допегит,но веднага ми помогна спря и главоболие и гадене и кръвното е в обичайните за мен норми.Да го бях пила по-рано,а не да чакам да ми мине от само себе си.Благодаря ви за съветите!Кармен тя финалната права май ще се окаже на тежка,ама ти съвсем скоро ще разбереш точно за какво ти говоря:))Аз броя дните до срещата ми с бебка!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #625 -: Юни 22, 2012, 22:38:38 pm »
Теди, следи кръвното редовно всеки ден, накрая и в тези жеги е опасно. Щом си минала само с 4-ка Допегит всичко е наред.
Момичета, как се справяте с отоците? Като бидон с крачета съм- ръце, крака, муцуна всичко е отекло. Ям много диня, пъпеш и череши, почти друго не ми се яде. Кръвното ми играе и ходих на кардиолог, пия Допегит и го държа в границите на 120/80, което за мен е нормално. Следят ме за белтък в урината всяка седмица. Най-вече ме мъчат отоците и се чудя как да пикая повече, сякаш не е достатъчно. Сол не ям, хляб не ям.
Почти по цял ден се опитвам да съм на хладно, но като походя един час и след това цялата съм подута. Доки ме следи из късо какви ги върша, чак параноя имам вече от отоци и апарат за кръвно.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #626 -: Юни 22, 2012, 23:09:06 pm »
Момичета какво мога да пия за високо кръвно?Главата ме боли ужасно,опитах  с Валидол,но не става.Обикновенно съм с много ниско кръвно 60/80,та сега при 90/120 съм много зле.Има ли нещо,което не е опасно за бебето?Ние сме на море и нямам лекар под ръка. 

Теди, сама ли си назначи допегита или те видя лекар?
На твое място не бих пила такива лекарства без изследвания и без предписание от лекар.
Има спешна помощ, ако не можеш да посетиш специалист достатъчно скоро.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #627 -: Юни 22, 2012, 23:22:00 pm »
и аз да дам един глас за Папукчиев - страхотен е!

Теди,мери си всеки ден кръвното,защото може да е било моментно нещо,но може и да не е .Аз предната бременност започнах от рано Допегита .В твоите седмици вече пиех по 8 цели таблетки дневно,накрая и това не помагаше,та ми включиха и друго.Браво,че се е повлияло от толкова малко и дано не се повтаря!

Врабчо,радвам се да те видя тук!

За работата - с предната бременност си бях в  нас от 12-та г.с и времето не ми минаваше хич - направо ден за ден живеех и само четях и мислих глупости.Сега някак на работа минава по-бързо,но има и доста нервни ситуации.Не знам,ще ми се да поработя още,но ще видим.Сниска плацента съм и ако не се вдигне ,ще трябва да се лежи като наедрее бебчето.Сега първо мисля да спра да работя събота и неделя,защото съм по 12 часа и не се издържа вече,кръста много ме заболява и ми идва в повече определено - да видим ,какво мисли шефката по въпроса. :lol:

Нашият батко днес е с много висока Т цял ден,дано се оправи бързо и мен да ме подмине.
« Последна редакция: Юни 22, 2012, 23:24:33 pm от z22 »
<br />
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #628 -: Юни 22, 2012, 23:54:25 pm »
Цигу,лекаря който ме следи ми каза да пия това лекарство,няколко дни преди да тръгнем на море пак бях така и тогава обсъждахме,че ако се повтори ще се наложи да взема лекарство.Аз хич не исках и затова търпях цял ден,но ето че от съвсем малко се повлиях добре.Ако така ми става през 10 дни няма страшно ще изпия не повече от две таблетки до края:)Все си мисля,че е инцидентно.В къщи имам апарат за кръвно и си го меря редовно.
За отоците,ако са само вечер и са по крайниците може да се тълкува,като нормално за напреднала бременност предвид жегите(ако е изключен белтък в урината,разбира се)обаче,ако сутрин при ставане има оток и то по лицето вече не е безобидно,така ми каза моя лекар.За вечерните отоци ми помага студена вана на краката и вдигане на високо(то и без това само това вдигане ми остана засега :wink:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #629 -: Юни 23, 2012, 14:13:58 pm »
Здравейте момичета! Полудоспала се мъкна. Как се справяте с безсънието? От 2-3 дни не мога да спя, заспивам едва към 4-5 часа, до тогава или обикалям къщата и чистя, или гедам телевизия, или не оставям милото да спи, защото се въртя като наденичка.  :balk_144: Днес съм решила да се поизморя с надеждата да спя.
Как сте в жегите?
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #630 -: Юни 23, 2012, 15:56:29 pm »
Привет и от мен!

Момичета, аз пък се оплаквам, че тук никакво лято няма - 17-19 градуса, духа и вали, а е и мрачно отгоре на всичко. Уж не се впечатлявам отдавна на времето, ама като ходя до България и там е лято и се върна на този студ тук, докривява ми.
Вчера бях на фетална морфология. Бебето е добре, здраво. Докторът видя някаква миома, която обаче не пречела на детето. Много се учудих, защото досега никога не съм имала такова нещо, а и двама лекари са ме гледали по време на тази ми бременност и никой не е споменавал подобно нещо. Този лекар изказа предположение, че можело да е вторият ембрион, но било твърде кръгло, затова смятал, че била миома. В крайна сметка, щом не пречи на бебето и не боли, няма да се притеснявам. Другия път ще обърна внимание на следящия ме.
И имаме новина - търся си зет.  :lol: След четири момчета мъжът ми най-накрая ще става и женски татко. Докторът беше категоричен, че е момиче. Заслугата е изцяло на моите орисници от "Зачатие", както и на дъщерите на мини, в които успях да се отъркам на миналото ДРЗ.  :D

Фреш бриз
, дето се вика, дано всички тук да станат рецидивистки (изключвам майките на тризнаци освен по тяхно желание)!

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #631 -: Юни 23, 2012, 16:13:37 pm »
И имаме новина - търся си зет.  Laughing След четири момчета мъжът ми най-накрая ще става и женски татко. Докторът беше категоричен, че е момиче. Заслугата е изцяло на моите орисници от "Зачатие", както и на дъщерите на мини, в които успях да се отъркам на миналото ДРЗ.  Very Happy

Фреш бриз, дето се вика, дано всички тук да станат рецидивистки (изключвам майките на тризнаци освен по тяхно желание


Честити ти розови гащи :),леки оставащи месеци.
Е аз не смятам да ставам рецидивист :lol:,ще се въздържа,вземе да стане още една тройка е тогава със сигурност ще полудея,защото си ги гледам сама,е таткото помага когато може :).
Леки оставащи месеци на всички,а на тези дето им предстой да се срещтнат с бебоците си леко раждане :wink:
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #632 -: Юни 23, 2012, 16:32:17 pm »
ива, затова казвам, че сте изключени вие, освен ако не проявите желание сами.
За другото - само мога да си представя, че не е никак лесно. Виждала съм на живо лисицата как се справя - желязна е. Аз не бих могла.

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #633 -: Юни 23, 2012, 17:44:41 pm »
ива, затова казвам, че сте изключени вие, освен ако не проявите желание сами.
За другото - само мога да си представя, че не е никак лесно. Виждала съм на живо лисицата как се справя - желязна е. Аз не бих могла.
заплювам си една снаха тогава  :D Само да сме живи и здрави и всичко да е наред до края... :)

Кармен, вероятно всички сме така...И на мен ми е много тежко в тия жеги, егати времето- сума сняг, после ни издави, сега ни изпържи  :? Мечтая за малко дъжд вече!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #634 -: Юни 23, 2012, 18:05:26 pm »
Блу, Зачатските орисници са безгрешни... :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #635 -: Юни 23, 2012, 22:08:05 pm »
Ееее,Деси честита да ти е момата!Ще връзваш панделки:)А малката ще вади душичката на татко си с памук,ще видиш има някаква особена връзка и любов между дъщери и бащи.
Кармен,аз пия по един Мелатонин и спя като къпана(като изключим минимум 3 ставания да пишкам)питала съм не е вредно за бебето.Ама си запазих това облекчение чак за 8-ми месец,преди това се будех в 4 суртин и зяпах телевизия после цял ден се влачех ,като пребита.Много е неприятно,дано да е временно при теб и отмине,че като родим ще сме достатъчно недоспали:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #636 -: Юни 24, 2012, 00:07:59 am »
еее браво ,Блу - честита ви принцеса.
Моята ФМ е на 6.07 - да вземат и мен така да ме изненадат. :lol:
<br />
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #637 -: Юни 24, 2012, 02:18:48 am »

И имаме новина - търся си зет.  :lol: След четири момчета мъжът ми най-накрая ще става и женски татко. Докторът беше категоричен, че е момиче. Заслугата е изцяло на моите орисници от "Зачатие", както и на дъщерите на мини, в които успях да се отъркам на миналото ДРЗ.  :D

Фреш бриз
, дето се вика, дано всички тук да станат рецидивистки (изключвам майките на тризнаци освен по тяхно желание)!
Честита мома, blue_sky :)
Двама младежа мога да предложа засега :) за сватосването :)
А освен това смятам да "стреляме" с моя любим съпруг, поне още веднъж.. ако вземат, че станат пак 2, ще се заредя с боя за коса, че побеляването ми е на 100% сигурно :) на "млади" години :)

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #638 -: Юни 24, 2012, 07:08:41 am »
еее браво ,Блу - честита ви принцеса.
Моята ФМ е на 6.07 - да вземат и мен така да ме изненадат. :lol:

Не искам да те "разочаровам", но подозирам, че ще се присъединиш към моя отбор на "синьогащите", че момите много ни дръпнаха и в крайна сметка не останаха зетьове  :) :) Ще чакаме да пишеш резултата  :bighug:
Теди, изненадана съм, че изобщо има нещо, което да се дава на бременни за безсъние...Аз като видна фенка на Хейли си имам едно наум, но разбира се, изминало е много време и нещата са различни. Най ми липсва заспиването "като пребита" от времето, когато работата ме каталясваше. Сега се будя повече, от колкото спя и наистина е крайно неприятно. Жегите допълнително натягат проблема... :(
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #639 -: Юни 24, 2012, 14:23:48 pm »
Който предлага зет, да знае, че ще трябва да ми го прати в чужбина.  :lol:

Зори, при нас все не се виждаше нищо. А синът ми още в 17 седмица се разкри. Най-обичам, когато някой ми каже, че не било сигурно, докато не се роди. Можело и да се е объркал докторът. Или да ме пита дали не са две. Сигурно са ме треснали хормоните, ама се дразня от такива изказвания. То е ясно, че хората не разбират, ама нали затова устата може да стои и затворена.