0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #540 -: Юни 17, 2012, 11:25:26 am »
Krisi88, много се радвам, че се включваш в темичката и намираш време за нас.
Jolie16, пожелавам ти леко раждане и щастлива среща с малкото човече.
Да Ви се оплача - от здравния фонд, в който се осигурявам допълнително, ми върнаха фактурите от БХС и записването за ЖК, за да ги доокомплектовам с още документи преди да ми възстановят сумата (или да ми откажат в краен случай). Лошото е, че аз се спасих от жегите и заминах при майка ми и сега ще се наложи приятелят ми да ми снима картона в болницата.
Иначе от два дни търся из нета комбинирана количка, която да включва и кошница за кола, за да не будя бебето всеки път като трябва да го преместя и да не е на баснословна цена. Все още не намирам нещо подходящо и затова търесенто продължава.
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #541 -: Юни 17, 2012, 11:46:45 am »
Бръсненето последните седмици на бременността е много забавно. Аз някъде 32г.с. "загубих" видимост  :lol:

Момичета, а не може ли да си правим кола-маска? В понеделник съм на първи преглед при д-р Сигридов и съм твърдо решена да му задам този въпрос. Свикнала съм да махаме всичко и това с бръсненето направо ме побърква в момента.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #542 -: Юни 17, 2012, 12:02:29 pm »
Аз в четвъртък вечерта имах за първи път 'втвърдяване на корема'.... Беше ми изключително 'спокоен' ден (аз съм си виновна, че се връзвам на хорската завист и глупост) и надвечер ме стегна сериозно. Чувството беше сякаш коремът ми е 1/3 от размера си - събран на топка и много твърд (а реално нямаше промяна на размера...). Полежах, за да се успокоя, с надеждата да се оправи, но цяла нощ беше така. Сутринта се чудех дали да ида на работа, все пак отидох, чудех се дали да се обадя на д-р Александров, изчаках да ида до тоалетна, да видим дали няма да ме отпусне. Говорих с Лисицата (много те обичам, да знаеш). Взе да ме отпуска чак към обяд. Верно се бях ошашкала. Сега пак малко по малко се вкарвам във филма, защото от тогава не съм усещала ритници. Не че бяха много чести, всичко на всичко 4-5 пъти съм усещала 'каката'. В петък съм във Варна при Александров, тук не ми се разчита на ЖК-то... Но като цяло взех да свиквам с паниката си за щяло и нещяло, надявам се и този път да е за нищо. Гледам да мисля позитивни неща и да не мисля за това като цяло...

Чакаме хубави новини от майките-героини, които изтраяха до термин!
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #543 -: Юни 17, 2012, 12:20:07 pm »
3мимка, не се притеснява, стягането няма как да навреди на бебките, е сигурно им става малко тясно, ама и по-тясно ще им става. При мен при контракции понякога ходенето помага повече отколкото лежането. При всички случаи можеш да пиеш прахчета/хапчета магнезий, след 6тия месец така или иначе ще ти ги предпишат. Можеш да се ориентираш дали има дефицит на магнезий, ако от време на време получаваш схващания на ръце или крака. На мен редовно през нощта ми се схващаха краката, като почнах магнезия работата се оправи.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #544 -: Юни 17, 2012, 12:30:09 pm »
Но като цяло взех да свиквам с паниката си за щяло и нещяло, надявам се и този път да е за нищо. Гледам да мисля позитивни неща и да не мисля за това като цяло...
Няма да те успокоя сигурно, но да ти кажа при мен как е...3-4 дни ме боля корем и не бях на себе си от шубе! Оказа се, че успоредно съм пила прясно мляко с изтекъл! срок на годност! Аз педанта, дето всичко оглеждам и гледам, съм "проспала" млякото с цяла седмица! Не знам от него ли ме е боляло, но факт е, че като го спрях ми мина... 8O Два-три дни бях чук, днес пак нещо ме насвива...Явно съм от тия, за които понятието "лека" бременност, ще остане в сферата на мечтите...Ако щеш ми вярвай- побелях от както забременях! Боря се, вярвам, че всичко ще бъде наред и кретам напред...Но понякога със сълзи на очи се моля, ако може поне седмица да ми е спокойно и да не ме боли нищо...Просто за да се порадвам и аз малко! :?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #545 -: Юни 17, 2012, 12:47:32 pm »
Мимка, докторът ще те прегледа, но до тогава,ако имаш такива моменти пий две нош-па и лягай в кревата. На мен много ми помага топъл душ,ама май е противопоказен, така че за други хора не мога да гарантирам. От края на третия месец съм така, а съм само с едно бебенце:}. Коремът ми или целия или някаква част от него става на твърда топка и така си стои с часове, даже ми е трудно да ходя понякога. Може и да е породено от проблем с червата и да дразни целия корем. Въобще като имам такъв спазъм се мятам в кревата с две но-шпа и магнезия си го пия по принцип. Май ще трябва вече да прибираш змийчета вкъщи, да не ходят на работа, за да може да лягаш,когато имаш нужда за почивка.
Хиляда пъти ходих на преглед за тези болки и стягания, само ми увеличаваха магнезия. Не чете в нета какви гадории пише за болките по това време:}
« Последна редакция: Юни 17, 2012, 13:05:21 pm от Шмати »
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #546 -: Юни 17, 2012, 13:02:53 pm »
От 1ви си оставам у дома вече, няма смисъл да тормозя себе си, бебетата, а и колеги и шефове (ходя на работа по-късно, тръгвам си по-рано...няма смисъл


Май ще трябва вече да прибираш лисичетата вкъщи, да не ходят на работа, за да може да лягаш,когато имаш нужда за почивка.
).

Абе няма проблем, ще ги прибера, но искам писмени гаранции от Лисицата, че Никол няма да изгризе батута и дивана :))))) Пък наесен мога да я обзаведа освен с трите и лисичета и с тройка змийчета - за цвят и колорит :)))

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #547 -: Юни 17, 2012, 13:09:17 pm »
Оправих животните:}Много са сладки лисичетата, но много ще ти дойдат и тях да прибереш, ще те лицензират като детска градина :D
Можело и от обезводняване от жегите така да има стягания. При мен с 4,5,6 месец почти непрекъснато ми беше стегнат корема, особено като ходя. Абсолютен камък, но така и не ми изписаха Гинапрал, защото имам проблем с кръвното и хапчето по принцип щеше още да омаже нещата.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #548 -: Юни 17, 2012, 16:30:11 pm »
Мимка,пий много вода тези стягания май ги има всяка втора от нас.Аз съм на магнезий от средата на 5 месец и въпреки това корема ми става като камък вечер и е придружено с болки.В такъв момент ме мога да ходя само лежане помага,а когато пътувам много се влошава положението,което не ме спря да си домъкна шкембака до Варна на море,щото това май ще ми е последната спокойна почивка в следващите няколко години:)))
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #549 -: Юни 17, 2012, 17:24:23 pm »
Мимка,пий много вода тези стягания май ги има всяка втора от нас.Аз съм на магнезий от средата на 5 месец и въпреки това корема ми става като камък вечер и е придружено с болки.В такъв момент ме мога да ходя само лежане помага,а когато пътувам много се влошава положението,което не ме спря да си домъкна шкембака до Варна на море,щото това май ще ми е последната спокойна почивка в следващите няколко години:)))

Теди, да поздравиш Варна /към която имам слабост/ и морето от мен.  :) За съжаление, ние няма да се видим с него тая година, но живот и здраве, другата ще идем в увеличен състав  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #550 -: Юни 17, 2012, 18:49:16 pm »
Бубулина,цял ден си говорим с мъжа ми,че късмет и здраве догодина ще сме 4-ма,а той искрено съчустваше на татковците,които мъкнеха количка,басейн ,кофички и още много прнадлежности за бебоците:)))Вика ,като гледам кво ме чака ми иде да имигрирам:))))Аз не съм питала,ама май не е желателно да влизам в морето,накой знае ли?Иначе се чуствам много добре,лежа си под чадъра и си чета книжка,зареждам се за голямата среща:)))
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #551 -: Юни 17, 2012, 19:14:55 pm »
TEDI,и според моя наблюдаващ не е хубаво да влизам във водата,защото според думите му съществува макар и малка вероятност да си докарам инфекция.Каза,че сега влагалището е по-"разкрито" и има вероятност да навлезе вода на вътре.Иначе препоръчва ходене из водата,защото стимулира кръвообръщението.Мисля да послушам съвета му и да не злизам на вътре,а само до колене и така да се мокря :D
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #552 -: Юни 18, 2012, 09:23:52 am »
аз още не съм питала за морето,но ако плацентата си остане така ниска,сигурно ще ни се размине.
На кола маска си ходя и мисля да е до края.Не мога да се бръсна - излизат ми пъпки и сърби ужасно.За това от 16 годишна си махам изцяло с кола навсякъде.

Мимс,аз от 3 дни почти не съм усещала бебето,а преди това пък 2 дни направо ми местеше корема с шутове.Снощи го подлушах с домашният доплер и се успокоих.
При мен такива стягания има отдавна и почти не минава ден без тях.Аз пия Магнерич и Но=Шпа като ми стане така.От Диаспорала получавам сърцебиене.,а уж е по-слаб(прахчетата).С Жоро започнах от 14г.с. и тогава пиеш същото.
<br />
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #553 -: Юни 18, 2012, 09:28:52 am »
Момичета може да ме сметнете за луда ама от два дни усещам онова странно туптене в корема..Знам че е много рано и си мислех че си въобразявам но и сега го усетих два пъти като все едно че някой рязко ме натиска с пръст по корема ама отвътре.Възможно ли е толкова рано? :oops:Баткото го усетих чак в края на 4м. нач. на 5м.а сега съм още в 3месец!!!!!!!!!!!!! :oops: 8O
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #554 -: Юни 18, 2012, 09:30:57 am »
Добро утро мамчета!
Иска ми се да отида на кола-маска, но се притеснявам да не се получат контракции. Години на ред си правя кола и когато трябваше да се бръсна ми беше много неестествено  :lol:
Криси, много се радвам да те видя. Как си, Емма как е? За диетата не бързай, имаш време да пазиш диети, а малката малко време ще я кърмиш. Ти роди със секцио, нали? Корема в този случай се прибира по-бавно и трудно. По-скоро иска коремни преси, но може би трябва да се консултираш преди това. Аз, нали ме виждаш-на прага на 7-мия месец съм и корема се вижда отдалеч  :lol: :lol:
Андреа, аз се консултирах с акушерката ми и тя каза, че няма проблем да се къпя в морето, стига да няма вълни. Бебето е предпазено от тапата. Аз мисля само да се плацищам, но как ми се плува  :( Може и да се пробвам, на малката може и да й хареса.
Жули, Анук, все още ли сте бременни? Имате подкрепата ми!
Вале, може и бебето да е. Аз бебка я усетих около 3-я месец.
Хайде, красив и прохладен ден!
« Последна редакция: Юни 18, 2012, 09:34:34 am от karmen-kosara »
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #555 -: Юни 18, 2012, 10:54:00 am »
Жоли,Анук,имам усещане че днес ще ни зарадвате!
Криси,Аничка ,как са мъниците ?
Мимка,даже и на работа ходиш ,браво ,пази се и почивай вече.
Завиждам ви за морето,аз ще пропусна тази година.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #556 -: Юни 18, 2012, 10:57:26 am »
Вале, в момента матката ти нараства и притиска кръвоносните съдове към коремната стена, от там е това туптене. Дори ако случайно усетиш бебето, то в никакъв случай няма да е толкова ясно изразено в тези седмици. Според мен е прекалено рано в 9 седмица.

Роузи, последни две седмици са ми, от 1ви юли оставам да пазя дивана (пък и тати :))) )
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #557 -: Юни 18, 2012, 18:23:25 pm »
Мимс, твърд корем имах някъде около 17-18 седмица. Тогава не беше толкова отчетливо. Просто си го усещах напрегнат. Като ходих при Марков, ми каза че са контракции и ми назначи магнерот, който продължих до няколко дни преди раждането.
Може би е коментирано, но да напомня,  да не си галиш често корема и да не се дразниш. Също рязко ставане и лежане по гръб, могат да доведат до контракция.
Трудничко ще ви е в жегите на четворката, а и като имам наблюдения за темперамента ти от постингите, мирното лежане е някъв мираж, но пък се надявам да се възползваш от изобилието пресни плодове и зеленчуци.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #558 -: Юни 18, 2012, 22:10:28 pm »
Ей имали новини от Джолито?
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #559 -: Юни 19, 2012, 08:37:04 am »
...и от Роско01 май чакаме новини :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.