0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #480 -: Юни 13, 2012, 16:51:48 pm »
Напълно. :)


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #481 -: Юни 13, 2012, 16:58:10 pm »

То наистина със секциото млякото тръгва по-бавно, ама ...


И при нормалното ми раждане, и при секциото, млякото "тръгна" по едно и също време.


Съветът ми е да потърсиш повече информация по темата за кърменето, ако искаш да кърмиш бебето си.

Безценен съвет според мен  :D.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #482 -: Юни 13, 2012, 19:34:40 pm »
Аз изчетох цялата тема за кърменето и продължавам да чета всичко,което пишат майките.Въпроса е доколко в клиниката,в която ще раждам(Селена)ще са толерантни към желанието ми да кърмя.Кога и на кого да кажа,че не искам да дават АМ?А аз като съм с пълна упойка,кога най-рано ще мога да кърмя?Дотогава бебето какво ще яде?Много ме тревожат тези въпроси.Помпа си взех на Авент комбинирана ел.и ръчна,цялата ли да я нося в болницата?Дали ще ми дадат списък какво трябва да нося,на 2-и юли имам час,за да определим дата за секцио и да говорим с анестезиолог.Много ми се искаше да има как да поговоря и с неонтолог или акушерка по въпросите с кърменето,ама не знам дали има такава практика,моля ако има мами раждали там да ми пишат с инфо.
Иначе в петък отиваме на море,не ми се мисли как ще се домъкнем до Варна с моето пикаене през 30 мин и подути крака:)Аз повече в стаята ще си седя,ама каката вече стегна багажа:)Мисля си дали да не приготвя един сак с неща за раждане,че човек не знае.Да не стане където го направиха ,там да си го вадят:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #483 -: Юни 13, 2012, 21:11:28 pm »
Мила Теди, Аз също имам голямо желание да си кърмя детето, но моите зърна са хлътнали и малко по-трудно става кърменето, затова се изцеждам и давам кърмата с шише. Та за секциото - аз родих така и въпреки, че бях със спинална упойка, а не с пълна както пишеш ти - бебето ми дадоха чак на следващия ден, до тогава пък и след това докато "дойде кърмата" си бяхме на АМ иначе трябваше да го оставя гладно милото. Смея да твърдя, че детето не е свикнало на шише и си суче без проблем, докато не изчезне зърното,но това е друга тема :) Освен това по съвет на акушерките, преди всяко хранене съм слагала първо на гърдата за по 5-10мин, а после давам шише.. + на спиналната беше, че си го видях веднага след като го извадиха, а след като ме зашиха ми го сложиха веднага на гърдите, но го държаха те.
Кърмата ми реслно дойде натия ден.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #484 -: Юни 13, 2012, 21:53:02 pm »
А защо не искате да дадат на бебето АМ след като се роди?
На мен ми дадоха единия на следващия ден след раждането, а втория на втория ден. Не вярвам да са ги държали гладни, а си засукаха успешно и се кърмихме до годинката. Първите 4 месеца си бяха изцяло на кърма. След това само вечерното мляко беше АМ и то не защото нямах, а уж за да спят повече. Е, започнаха да спят ама след втората година  :lol:
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #485 -: Юни 13, 2012, 22:09:19 pm »
Ами не искам,защото с дъщеря ми се случи следното 4 дни я храниха със шише с АМ(от ония старите биби с огромните дупки)и след това никога не засука от гърда,въпреки многото кърма и усилията ми.Сега искам възможно най-скоро да ми дадат бебето и преди всяко хранене да го слагам на гърда,искам да си поеме коластрата,която според мен е безценна.Затова отивам в частна клиника,за да получа нужното разбиране и внимание,а не като първия път да се моля да ми покажат детето ми,а една"милосърдна"сестра ми каза,че съм мръсна,щото съм оперирана и по добре изобщо да не го докосвам..още помня гадната и мутра,с извинение.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #486 -: Юни 13, 2012, 22:26:09 pm »
Аз пак имам въпрос свързан с клиника Щерев.
На училището казаха, че не дават адаптирано мляко, но
днес като говорих с бъдещата ни педиатърка, че оказа, че не е така
Дъщеря и е родила там преди 11 месеца и веднага бутали адаптирано мляко
на бебетата, поне ме посъветва аз да си купя аптамил и него да го дадат.
Някой знае ли някакво по-ново инфо, дали тази практика продължава.
То наистина със секциото млякото тръгва по-бавно, ама ...

Да ви покажа този таймер http://www.bebeimama.com/tajmer-na-kontrakcii
може и да го знаете, аз съм си го букмаркнала да ми е под ръка :)

И все още се чудя да тичам ли за помпа и да влизам с нея в болницата или да изчакам
защото не е никак евтина и не знам какво да правя.

Анук, мисля че за помпата можеш и да изчакаш до прибирането вкъщи. Там мисля, че дават ел. помпа на Авент. Аз по принцип ще си взема същата. Щях да купувам на Медела електрическата, но като се позачетох тази на Авент май е по-добра.
А това с АМ доста ме притесни, дано да не е така  8O . Аз четох темата за Щерев в другия форум, там точно ражданията са описани, но никой не беше написал нарочно да дават АМ. Доколкото си спомням пишеше, че ти носят бебето и едно шише с АМ. Ако искаш кърмиш, ако искаш даваш АМ. Задължително говори с тях, като влизаш да раждаш. Не вярвам да не се съобразят с желанието ти. После ще съм ти благодарна ако споделиш инфо, защото живот и здраве другия месец и аз там ще раждам. При мен нещатата вървят към естествено раждане засега, пък дано така да си остане.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #487 -: Юни 13, 2012, 22:28:17 pm »
Моето дете 4 дни беше хранено с АМ, засука си след това. Хранеше се от гърда и шише без проблеми :wink:
Акушерките много ми помогнаха, всеки ден питаха как върви кърменето. Помолих ги да проверят дали са ми отпушени гърдите. Все за запушени канали бях чела и се притеснявах. И преди всяко хранене питаха - Искате ли АМ?
Когато и да отидех в тяхната стая имаше майка, на която помагаха да се справи с кърменето.
За протокола, родих в Майчин дом, бях на 12-ти етаж.

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #488 -: Юни 13, 2012, 22:30:18 pm »
Теди, след секцио кърмата идва на 3-ти, 4-ти ден. През това време бебето какво ще яде???
Идват горещи дни, ако бебето не приема нищо 3 дни, според мен ще се дехидратира. То възрастен човек ще се обезводни, а какво остава за едно бебе. Извинявай, но това ми се вижда прекалено.

Уважавам желанието ти да кърмиш, но това не трябва да се превръща във фикс идея. Важното е бебето да се храни, да наддава и да бъде здраво.

В повечето случаи проблемите със засукването на гърда не идва от факта, че бебето е захранено с АМ. Проблем може да представляват плоски зърна, малки зърна, прекалено твърди гърди.




« Последна редакция: Юни 13, 2012, 22:34:26 pm от Мецани »
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #489 -: Юни 13, 2012, 23:04:12 pm »
Моето дете 4 дни беше хранено с АМ, засука си след това.


Синът ми започна да суче на 42-ия ден, преди това изцеждах и му давах кърма в шише. Изобщо не мисля, че може да се придобие траен навик на толкова крехка възраст.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #490 -: Юни 13, 2012, 23:07:22 pm »
Меци, на моя абсолютно нищо не му е давано, докато не тръгна млякото. Уж стигала коластрата. Не знам колко му стигаше. Голям рев изрева. Но е факт, че не е умрял от глад. Като кажеш, че искаш да кърмиш и нищо не му дават. Знам, защото през цялото време е бил с мен. И е роден през юли. Беше топло.  :)
Не знам кое е правилно и кое - не. С кърменето така и не се справих особено успешно. Дори се чудя дали има смисъл да опитвам отново.  :?
« Последна редакция: Юни 13, 2012, 23:13:48 pm от blue_sky »

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #491 -: Юни 13, 2012, 23:28:18 pm »
Моето дете 4 дни беше хранено с АМ, засука си след това.


Синът ми започна да суче на 42-ия ден, преди това изцеждах и му давах кърма в шише. Изобщо не мисля, че може да се придобие траен навик на толкова крехка възраст.
Това исках и аз да кажа :wink: Защото масовото мнение е, че след 4-5 дни пиене от бутилка детето не засуква :wink:


Деси, то е ясно, че от глад няма да умре :D

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #492 -: Юни 13, 2012, 23:32:30 pm »
Деси, ти секцио ли роди, че не помня?


*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #493 -: Юни 14, 2012, 00:18:32 am »
Не, Меци. Нормално, с епизиотомия. На 3-ия ден ми слезе млякото.

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #494 -: Юни 14, 2012, 00:26:57 am »
Мецани,естествено че не искам да си уморя детето от глад,става въпрос за това да ми го дават ,за да го слагам на гърда и да се опитваме да се кърмим преди да прибягваме към шишето.За протокола при първото ми раждане коластра имах от 1-я ден след секциото,а сега от две седмици вече ми тече по-малко.Мнението ми за кърменето и ползата от него не е фикс идея,а дълбоко убеждение.За голямата си дъщеря се изцеждах постоянно,но кърмата ми спря около 5 месец.Твърдо вярвам ,че всички усилия са си стрували,защото да чукам на дърво имам изключително здраво дете.За 11 години се броят на пръсти пътите,в които е пила антибиотик.И да, отдавам това до голяма степен на кърменето.Има достатъчно информация по въпроса,всеки може да си изгради мнение сам.Аз просто искам да ми дадат шанс да опитам всичко да стане по най-естествения начин
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #495 -: Юни 14, 2012, 09:36:23 am »
Като съветвам да се чете за кърменето имам предвид именно да се избегнат безумните схващания, че кърмата слиза на 2-3-4... ден. Защото масово се смята, че кърма е само "бялото" мляко.
Кърмата първоначално се нарича коластра и е кехлибарена на цвят. Количеството е малко, но е наситена с хиляди полезности, достатъчни за първите дни на бебето.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #496 -: Юни 14, 2012, 10:45:27 am »
Теди виж какво пише в сайта на АГ Селена
"Политиката на нашата болница е  насочена към застъпване на кърменето с помощта на правилна информация и подкрепа от сертифицирани консултанти по кърмене,педиатри и акушерки.Децентрализираният принцип на отглеждане на новородените позволява да бъдат в непрекъснат близък контакт с майката,което осигурява възможност за ранно започване на естественото хранене."
Надяваме се да не е просто реклама.

А аз да попитам нещо - нормално ли е за 3 седмици да не съм качила нито кг.
От вчера пък имам чувството, че и корема ми спадна  8O.
Може би е тъпо да се притеснявам за такива неща, но само за това мисля цял ден.
« Последна редакция: Юни 14, 2012, 12:16:11 pm от vesta »


*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #497 -: Юни 14, 2012, 12:26:05 pm »
веста, нормално е, да. Първия път доста време не бях качила и коремът ми не се забелязваше до края на шестия месец.

Уайт, коластра имах първите дни. Не помня точно от кога. Но моят синковец почти непрекъснато ревеше. Затова си мисля, че не му е била достатъчна. Вероятно само при мен е било така.
« Последна редакция: Юни 14, 2012, 12:32:51 pm от blue_sky »

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #498 -: Юни 14, 2012, 12:27:59 pm »
Веста, не се притеснявай за килограмите. На мен  ми се случи в 6-ти месец да не кача нищо, а бебка беше пораснала точно колкото е необходимо. Причините за некачване може да са много - спряла си някои хапчета, повече движение, жегите. Бебето си получава всичко необходимо, независимо от това дали дебелееш или не.
Аз първите 5 месеца качих 13 кг, а сега за 2 месеца и половина съм качила само 2 кг.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #499 -: Юни 14, 2012, 12:38:07 pm »
Причините за некачване може да са много - спряла си някои хапчета, повече движение, жегите.
Да спрях Дуфастона и Утрогестана. Дано да е това. Не, че не се радвам, че не качвам бързо / защото и без това килограмите са ми много/ , но дано и бебчето да расте.