0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #140 -: Май 21, 2012, 12:13:43 pm »
Честито бебче, Драгица  :party: Много да ви слуша и радва малкото съкровище. На теб бързо въстановяване и прибиране у дома  :bighug:
*

ysmivkata

• **
  • 104
  • Мечтите се сбъдват
« Отговор #141 -: Май 21, 2012, 15:12:16 pm »
Змимка и ти ли ходиш при доктор Даскалов? Трябва да знаеш че си попаднала в най-сигурните ръце. Той ми проследяваше цялата брменност и мога да се похваля с една прекрасна бременност. Родих в 38 гс с планово секцио... е с 1 ден по рано от плановете ама всичко беше повече от наред. Просто лекарят е прекрасен човек и изключителен професионалист отдаден на професията си, дано има повече такива лекари като него :P :P :P
« Последна редакция: Май 21, 2012, 15:14:14 pm от ysmivkata »

Нашите съкровища Васил и Виктория
« Отговор #142 -: Май 21, 2012, 15:38:22 pm »
и аззз хода при него и съм изключетилно доволна

« Отговор #143 -: Май 21, 2012, 17:50:40 pm »
Затишие в темичката... osi_10
Надявам се всички бременилки да сте здравички! На именниците, честито!
Хубава вечер от мен!
« Отговор #144 -: Май 21, 2012, 17:53:20 pm »
Момичета, напоследък имам едни нови неприятни усещания - почва да ми се гади, както в началото, става ми едно отпаднало и на моменти направо ме втрисат едни топли вълни.... дори вечер като се събудя и понякога съм се изпотила както когато си  настинал и ти минава 8O. Сега съм в 31г.с., мислите ли че е нормално? Има ли някой със същите оплаквания? На всичкото отгоре и едно постоянно течение ме мъчи и аз лекувах уж гъбички ама изобщо не усещам облекчение, а док ми се скара че съм ползвала "гинопеварил" - глобули, които ми изписаха на женската консултация... еми нали и там уж докторка ми ги дава... /аз ходя успоредно при лекаря при който правихме инвитрото/.Каза ми че ще си ги търпя докрая  8O. Дано не навредят на бебо,вече се обърках много....
На Dragica честито бебче и бързо възстановяане!
Хм.. днес времето си е за плаж, жалко че това лято ще пропуснем  :(
*
« Отговор #145 -: Май 21, 2012, 18:02:59 pm »
Змимка и ти ли ходиш при доктор Даскалов?

Там ходих на фетална морфология и съм меко казано много доволна. Ако ми беше близо щях цялата си бременност да изкарам при него без да се замисля дори, но за съжаление надали ще повторя заради кошмарът - път. Винаги съм обожавала да пътувам, но такова кошмарно пътуване никога не съм имала - спирахме през 15 минути да повръщам, гадеше ми се, виеше ми се свят, постоянно имах чувството, че излизам от пълна упойка...И на отиване, и на връщане - все пак е проход, завои и много дълъг път, със спиранията го направихме около 7 часа (в едната посока).... Два дни след това само лежах. Явно бременността си каза думата и ме удари там, където най-много ме боли - пътуването :( До Варна ми понася по-добре, но е само магистрала, за час сме там - прав участък. Е, не съм пътувала от месец и до там де, ще видим утре, най-много и ходенията до Варна да се наложи да преустановя... :(
« Отговор #146 -: Май 21, 2012, 18:57:21 pm »
Мимка,може би ще ти отмине този период след няколко седмици.При някои момичета направо ,като с нож отрязва и карай на повръщане и на всички други "екстри"Аз обаче и до сега не мога пътувам по завои май до края ще си откарам така.Само на път се случва иначе не съм повръщала през цялата бременност.Дано състоянието ти да позволява да ходиш при лекари на ,които имаш доверие така ще си по спокойна.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #147 -: Май 21, 2012, 19:36:49 pm »
Там ходих на фетална морфология и съм меко казано много доволна. Ако ми беше близо щях цялата си бременност да изкарам при него без да се замисля дори...

Стъжнилата живота на Митко, и аз като теб, но на, моят страдующ не иска да сменяме местожителството, а дупките по пътищата си казват думата... Ааа до Варна ще се справиш ;)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

ysmivkata

• **
  • 104
  • Мечтите се сбъдват
« Отговор #148 -: Май 21, 2012, 22:50:14 pm »
Змимка дано ти отмине това състояние.. аз също не съм от Пловдив, всеки път пътувахме 160 км но има за какво :P

Нашите съкровища Васил и Виктория
*
« Отговор #149 -: Май 21, 2012, 23:21:14 pm »
Да, дано отмине това състояние и пътуваш спокойно. Аз очевидно съм била някакво изключение, щото до 6-7я месец пътувах сама за прегледите до Пловдив(100км)(а с колата по принцип си джътках до края). Можех и още, ама ми се скараха, че съм много безотговорна. :lol: :lol: Накрая като карах по-продължително време започваше да ме боли кръста и трябваше да се връткам по седалката и да се намествам.
 Дано стане като при мен  :wink:

*
« Отговор #150 -: Май 22, 2012, 00:45:42 am »
иванита, и аз карах до последния ден, но все пак съгласи се, че многоплодната бременност е друго нещо.
Иначе както не ми се гади, миналата седмица, като пътувах с рейс по едни баири, много неприятно ми стана. Уж само за 15 минути, ама ми се зави свят. Беше изпитание за вестибуларния апарат.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #151 -: Май 22, 2012, 07:54:34 am »
Мимка, опитай ако искаш преди пътуване да пиеш от капките вомитусхил. Няма противопоказание да се пият по време на бременност. Дано ти помогнат да пътуваш по-спокойно.
*
« Отговор #152 -: Май 22, 2012, 08:30:52 am »
Degan също помага.
« Отговор #153 -: Май 22, 2012, 08:36:59 am »
Puhche за изпотяването знам, че е нормално, но за втирсането...най-добре се обърни към АГ-то си. Знам, че може накрая гаденето и повръщането да се завърнат, така че не е притеснително. За течението и гъбите - е хубаво да се излекуват до началото на 9-тия месец преди раждането да започне. Иначе има опасност при естествено раждане бебо да се зарази. На мен ми предписа Полижинакс и за сега съм без гъби, в един момент бях направо гъбясала  :lol:
Аз пък да ви се оплача - така да ми се спи, че ходя като сунамбул  :? Реших да си взема отпуск, за да си почина и наспя, но реших след отпуската да си взема и болнични до 45-тия ден, та да се спра вече в къщи и да започна да си подготвям нещата за бебка.
Мимка, плажа ми е на 2 км. и всяка сутрин виждам морето, а като знам, че няма да мога да се възползвам ми плаче сърцето  :(
Усмихнат ден мамчета!
« Отговор #154 -: Май 22, 2012, 09:46:49 am »
Коремчета, как сте след нощната люлка?
« Отговор #155 -: Май 22, 2012, 10:45:52 am »
Здравейте, момичета и в тази тема.
Имам няколко питанки.
Първо как се справяте със запека?  :oops: Предполагам всички сте наясно колко е гадно  :?
Второ, нормално ли е да имам болки, наподобяващи тези при ПМС? Не са толкова силни и не продължават цял ден, а да речем само половин час един път дневно.
Едва спя от болки в гърдите, не мога да ги понасям и със сутиен, и без сутиен, легнала, седнала, нещо ужасно е!
И не спирам да пишкам, а съм едва в 8 ма седмица  :? На вечер ставам по 3 пъти поне. Посъветвайте ме нещо, за който и да е от проблемите. Макар и да са сладки проблеми, все пак са неприятни  :wink:
« Отговор #156 -: Май 22, 2012, 10:58:07 am »
За запека аз се справям с хапване на повече плодове, също сини сливи :) За болките в гърдите - е моите не са толкова чувствителни, но имам един сутиен - без банели, съвсем лек, само да ги поддържа и спя с него - мисля, че се чувствам доста по-добре с него. Иначе за болките - не знам...и аз имам понякога през деня придърпване някакво, но не зная дали е нормално :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

« Отговор #157 -: Май 22, 2012, 10:58:50 am »
Здравейте, момичета и в тази тема.
Първо как се справяте със запека?
Второ, нормално ли е да имам болки, наподобяващи тези при ПМС? Не са толкова силни и не продължават цял ден, а да речем само половин час един път дневно.
Едва спя от болки в гърдите, не мога да ги понасям и със сутиен, и без сутиен, легнала, седнала, нещо ужасно е!
И не спирам да пишкам, а съм едва в 8 ма седмица  :? На вечер ставам по 3 пъти поне. Посъветвайте ме нещо, за който и да е от проблемите. Макар и да са сладки проблеми, все пак са неприятни
Всичко, което изброи е напълно нормално и не трябва да те безпокои. Така, първо за запека - гадно е наистина, аз се справих с много плодове като наблягах на ябълки и сушени сини сливи. Особено сливите отпушват чудесно  :lol:
Второ, подобни болки като ПМС не си спомням да съм имала, по-скоро беше придърпвания, не нищо страшно, но за да си по-спокойна питай си АГ-то  :wink:
Трето, болките в гърдите ще минат, после пак ще се появят и така до раждането  :lol: При мен минаха в 4-тия месец, сега пак ме болят, но този път само зърната. Тогава си купих спортен суниен тип потник от памук, за да не ми дразни гърдите и зърната.
А за пишкането  :lol: :lol: няма спасение  :lol: нормално е, не се притеснявай. Радвай се на бременността си и се наслаждавай на всичко! Във вториа триместър е по-леко. Спокойна и щастлива бременност!
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #158 -: Май 22, 2012, 11:42:23 am »
Коремчета, как сте след нощната люлка?

Не питай....по-голям страх и ужас, в живота си не бях преживявала!  :?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #159 -: Май 22, 2012, 12:24:39 pm »
greenlady  - за запека на мен не ми помагаше нищо освен свещички :(
колко сливи и какво ли не изядох и резултата 0, а по принцип винаги съм имала редовен стомах, но сега... за съжаление стигнах и до други проблеми с този запек дето ще ги борим живот и здраве по-натам
За болките аз бях с такива някъде до към 4-5 месец все си ме болеше все едно е сега ще ми дойде. С пишкането пак до към 4-5 пети ставах доста честно, но след това до сега само по един път ми се налага да ставам.

Бубулина - съжалявам, важното е, че мина и се отървахме леко