0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #260 -: Май 29, 2012, 15:38:14 pm »
iana_86 - точно си го казала - боли ме чатала :)))

моя корем - според другите хич го няма мислят, че съм в 7 месец,
но последната седмица малко дръпна. Иначе бебо се обърна доста рано
и е много, много ниско. Както каза докторката на прегледа миналата седмица
- на бебето главата е много ниско долу, но това при нея не трябва да ни учудва
Такава ми била формата на таза, все едно всеки момент ще излезе.

Дано се задържи времето хубаво най-сетне да ми направят снимка с корема и кучетата :)
с котката няма да стане щото е луда за 10, но поне с тях :)
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #261 -: Май 29, 2012, 16:38:27 pm »
Момичета, помагайте! Ужасна параноичка съм! Преди с казвах "само да забременея", а сега в главата ми са хиляди въпроси, част от които вече зададох тук. Няколко неща ме притесняват.
- Изключително нервна съм! Ще избухна. Мразя всички, всички ме дразнят, каквото и да правят и нищо да не правят. До края на бременността ще се изпокарам с всичко живо. Как да се справя с нестабилното си емоционално състояние, въобще нормално ли е, че истерясвам така. Може ли да е от отказването на цигарите или са хормони? Какво да направя за да съм по - позитивна?
- Вчера имах еднократно много бледо розово зацапване. По - скоро беше бяло с розов оттенък. И аз не знам как точно да го опиша. И днес имам свиване и болки в корема. Мисля утре да ида на док, макар че ме вика чак края на юни. Не ми е спокойно. Какво мислите? Вас боля ли ви?
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #262 -: Май 29, 2012, 16:47:59 pm »
Greenlady, това с емоциите си е напълно нормално и хормоните го обясняват. На един американски сайт бяха описали движението на емоциите на бременната като влакчето в увеселителния парк (нагоре-надолу) :lol:
Аз също усещам, че ставам една идея по-нетърпелива, но като цяло владея положението.
Когато усетя, че почва нещо да ме дразни, просто започвам да си броя на ум. :lol:
А за зацапването - винаги е добре лекар да се произнесе. Но и аз вчера имах едно такова, ама моето беше по-скоро жълтеникакво. И също бързо спря. Ще споделя с доктора, като отида на преглед другата седмица.
А свиване, леки болки, придръпвания също си имам.
Все пак в телата ни настъпват сериозни промени и сигурно е нормално, ако разбира се болките не са сериозни.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #263 -: Май 29, 2012, 16:50:03 pm »
Greenlady, не искам да те притеснявам по никакъв начин, но щом е розово, ако имаш възможност иди още днес на лекар. Ако има кръв или розово (не кафяво) зацапване не бива да се отлага посещението при лекаря. Стискам палци всичко да е наред.
Много добре резбирам притесненията ти и знам, че колкото и да ти се говори, за съжаление по-спокойна няма да станеш докато не мине "критичния" период. Та даже и след това притесненията си остават.
Относно нервността, според мен се дължи и на хормоните и на спирането на цигарите. Когато те налегне бяс се опитай да мислиш за малкото човече, ако ти си нервна се изнервя и то, така че гледай да не се ядосваш за нищо.
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #264 -: Май 29, 2012, 17:08:45 pm »
Greenlady,мен също ме наболява корема ниско долу,но главно като клекна,като ставам по-рязко или като прекаля с ходенето напред-назад.
За лошото настроение аз лично се опитвам да гледам основно позитивни предавания,комедии, съпруга ми също много ми помага като постоянно се опитва да ме разсмива,мислим постоянно положителни неща за бебетата - когато ми се прияде нещо любимо на съпруга ми не пропускам да му кажа,че неговото бебе надделява( бременна съм с близнаци и си ги деля ,че едното прилича на мен , а другото на него).Блясъка на щастие в очите му винаги ме кара да се чувствам страхотно  :jump12:
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #265 -: Май 30, 2012, 10:56:03 am »
Greenlady, спокойно, етапа с емоциите е напълно нормален - ти спираш цигарите, а и хормоните бушуват. Нормално е и аз го минах този период - рева, после се смея, абе луда работа. Виках на милото за щяло и нещяло, как ме изтъпя незнам  :oops:
За зацапването, аз съм нямала зацапване, но си имах болки ниско в корема и придърпвания. Консултурай се с наблюдаващия те лекар.
Леки оставащи месеци  :wink:
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #266 -: Май 30, 2012, 11:00:44 am »
 :bighug: :bighug: :bighug: Благодаря на всички! Много ми помагате, наистина се успокоявам като чета какво ми отговаряте  :)
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #267 -: Май 30, 2012, 11:03:53 am »
Greenlady -  за емоциите... по едно време бях ред сълзи ред сополи, ама доста дълго време, някакви филми си вкарвах в главата, после размина, но сега пак
всичко ми е криво всички са ми виновни, никой не му пука за мен все такива някакви си ги мисля и ревввв ...
а си представям какво ти е в допълнение и да спреш цигарите

притеснява ме какво ли ще стане след раждането - някоя след родилна депресия да не ме тресне

за болките и придърпванията - аз доста дълго бях така + контракции, предимно пазех леглото, на два пъти имах зацапвания, чак в седмия месец ми олекна.
Преди това просто се побърквах имах чувството, че никога не съм била здрава и никога не ми е било добре и че ще ми е такова завинаги.
Така, че горе главата.
« Последна редакция: Май 30, 2012, 11:08:43 am от Anuk_Anuk »
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #268 -: Май 30, 2012, 11:10:46 am »
А-МА-ТЬО-РКА!  osi_18 Трябваше да си у дома първите 10 седмици от бремеността ми, когато "убивах" децата по 4-5 пъти на ден... А след 10-тата седмица стана по-лошо, тъй че спокойно, има надежда и за теб  :mrgreen:
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #269 -: Май 30, 2012, 11:46:19 am »
О, Змимка, някой е имал годишнина преди два дни! Честито!

А иначе и аз така си се чувствам от преглед до преглед - много съмнения и подозрения.
Бях ви питала за болките в таза. Една от служителките ми е горда мама на три деца. Като споделих с нея ми обясни с усмивка, че си е в реда на нещата, тъй като тазът започва да се разширява. Та сега си имам обяснение и за тези болки. Не че няма да питам доктора другата седмица, де :lol:
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #270 -: Май 30, 2012, 12:32:21 pm »
Да се оплача и аз  :( Излезнаха генетичните изследвания за вродена тромбофилия . Първите изследвания бяха ок , но препоръчаха комплексно изследване на още два фактора и там се отчита риск към спонтанни аборти  :( Д-р Даскалов ми изписа превантивно клексан и сега сигурно няма да ми го спре до края на бременността / така казаха от лабораторията/. А толкова се надявах да нямам нужда повече от него. Така и не го свикнах,  направо като дойде време за инжекция  :x , ами мен ме боли незнам при вас как е. А и не са никак евтини да им се невиди. А да попитам знам, че има начин да минат по здравната каса, но ме интересува каква е разликата в цената /т.е. заслужава ли си бюрокрацията/?
Оплаках ви се сега  :oops: , извинявам се за което, до утре ще ми мине знам и най-важно е бебчо да е добре.


*

    ivetod

  • ****
  • 591
  • Благодаря!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #271 -: Май 30, 2012, 12:42:52 pm »
А да попитам знам, че има начин да минат по здравната каса, но ме интересува каква е разликата в цената /т.е. заслужава ли си бюрокрацията/?
Оплаках ви се сега  :oops: , извинявам се за което, до утре ще ми мине знам и най-важно е бебчо да е добре.

Заслужава си да се мине по здравна каса,бременният ми мозък сега не си спомня колко по-евтино излиза, но си мисля, че за месец /както обикновено го изписват в рецептурната книжка/ ми излезе 130 лв. А иначе редовно го купувахме 7 и нещо лева, т.е. за месец излиза 200 лв, че и повече. Естествено зависи, дали го правиш всеки ден или през ден.
Личният лекар ни даде направление за съдов хирург. А съответно съдовият хирург ни оформи амбулаторният лист с диагноза тромбофилия. Купихме си рецептурна книжка и в нея личният лекар вече ни изписва клексана, дозата и броя.
Жалко, че ние се усетихме чак в 6 месец.

Дори и да ти е до края Клексана, не се притеснявай, ще свикнеш, в един момент и нищо няма да усещаш, важното е с бебо всичко да е наред.
« Последна редакция: Май 30, 2012, 13:07:37 pm от ivetod »
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #272 -: Май 30, 2012, 12:49:08 pm »
За клексана да кажа пак , че аз до края бях с него . Сега вече го спрях , пет дни преди секциото и направо се родих . То няма такова даване на пари . Ужас ! Едно от момичетата във форума беше писало , че е минало по здравната каса и го е й е изписал сърдечен хирург . Аз така и не успях да го направя това , щото един писа , че не можело , пък после , че успяла.Така че , не бъдете като мен немарливи и се опитайте да си го купувате по -евтино и проучете как става  . Дано се включи тази мацка и даде пояснения .

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #273 -: Май 30, 2012, 13:16:06 pm »
Честно казано и на мен ми идва в повечко това всекидневно слагане на клексан и доста ми удря в джоба,но в името на бебо всичко ще правя.Доки каза,че ще го спра чак в края на бременността.Скоро време мисля да посетя генетик да видим и той какво ще каже.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #274 -: Май 30, 2012, 15:07:18 pm »
На мен клексана ми беше изписан само за 12 дни, до теста. Май по скоро беше профилактично, защото нямам тромбофилия. Голяма мъка беше. Аз имам страх от игли и ми костваше големи усилия да си го слагам сама. Така и не отидох до поликлиниката защото вземат по 3лв. за поставяне на инжекция, а личната е на смени и нямаше как да ми го слага всяка сутрин. Направо съжалявам момичетата който го слагат до края.
В тази посока да си призная , че не ме е страх от раждането което предстои , а от абоката. Направо ми се изправят всички косми от ужас като се сетя. И нали се гласим за нормално се надявам , че може да ми се размине, но едва ли. Сигурно ще се намери за какво да го сложат.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #275 -: Май 30, 2012, 15:08:42 pm »
Аз съм на Фраксипарин, а не на Клексан, още от деня на трансфера. Но на мен лекарката ми каза, че ще го слагам и 10 дни след раждането. От днес вече спирам поне Аспирин протекта, не че той е скъп на фона на другите, ама поне е един хап по-малко за пиене.
О Иванова, няма как да се размине абоката за съжаление. Но при мен при последната пункция постъпиха много хитро - сложиха ми го, докато ми правеха промивката и ми мереха кръвното, та дори и не разбрах че са ме наболи  :D
« Последна редакция: Май 30, 2012, 15:13:41 pm от ginger »
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #276 -: Май 30, 2012, 16:25:07 pm »
Хайде и аз вече се престрашавам да пиша в темата. Бременна съм осма седмица (скоро, като разбера как ще си сложа и лентичка). В София в момента никъде няма Утрогестан, момичета някой знае ли случайно да има някъде изостанал?
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #277 -: Май 30, 2012, 16:34:12 pm »
Танче,много се радвам да те видя тук. :D
Утрогестан има свекърва ми 1 опаковка.Имаше 2 ,но аз взех едната и съм я започнала.Сега и се обадих и още я има,та обеща да я запази за теб.
<br />
*

    ivetod

  • ****
  • 591
  • Благодаря!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #278 -: Май 30, 2012, 16:52:37 pm »
Хайде и аз вече се престрашавам да пиша в темата. Бременна съм осма седмица (скоро, като разбера как ще си сложа и лентичка). В София в момента никъде няма Утрогестан, момичета някой знае ли случайно да има някъде изостанал?

Добре дошла :)и аз се радвам да те видя!
И аз разбрах че, Утрогестана вече е кът и трудно се намира по аптеките. Преди малко прочетох отговор на лекар от АГ Селена - Пловдив, който отговаря на въпрос за утрогестана."Progynex и Прогестан са прогестеронови препарати и могат да се ползват като заместител на Утрогестан...може да го и закупите от Пловдив от аптеката, която се намира на ул. "Иван Вазов" под сградата на бившата Първа градска болница...от вторник би трябвало да има зареждане в аптечната мрежа, поне такава е моята информация."
Може да видиш в нета координатите на аптеката и да се обадиш, да ти изпратят или някоя пловдивска мама може да помогне.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #279 -: Май 30, 2012, 17:17:30 pm »
Хайде и аз вече се престрашавам да пиша в темата. Бременна съм осма седмица (скоро, като разбера как ще си сложа и лентичка). В София в момента никъде няма Утрогестан, момичета някой знае ли случайно да има някъде изостанал?

Добре дошла! Лентичка можеш лесно да си сложиш - харесай си някоя от подписите на момичетата тук, кликни върху нея и ще те отведе на сайта, от който е генерирана. Там ще си направиш и твоя.
Тъй като ми бяха казали, че известно време няма да има внос на утрогестан, накарах мъжа ми да ми купи, за да имам поне до края на първия триместър.
Довечера ще го питам от къде го е купил последния път и ще пиша.