0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #20 -: Май 14, 2012, 11:48:20 am »
Привет и от мен. В петък бях на лекар, бебето е пораснало 2см и 2мм. Имам снимки и изглежда точно като на снимките в началото на темичката  :) До тук добре. Но незнам дали съм споменала преди , но аз се подготвях за четвърта инсеминация и реших да си пусна ДНК изследвания в Геника уреаплазма, микоплазма и хламиди /установих, че док не се е сетила да ми ги пусне- незнайно защо/и се оказа ,че уреаплазмата е положителна. След това се оказа , че съм бременна и познайте какъв ужас изживявам в момента. Док каза, че той ми обещава, че няма да ми се случат разни страшни неща /които прочетох в нета/.
Сега ще пускаме изследване за тромбофилия. Докато излезнат резултатите ще пия неофолик мета по 10 таблетки на ден  8O. Вчера ми биха и една инжекция В12. И въобщеее положението е  :o Док каза, че ще ме третира като успешно ин-витро т.е. ще бъдем изключително предпазливи.
И за капак на всичко снощи след баня като, че ли имах някакво кафяво зацапване на хавлията. И такъв рев му ударих, чеее  :balk_136:
Извинете ме за дългия пост  :oops:

П.С Роузи нядявам се всичко да е минало ок и вече да се гушкате с твоята принцеса


Re: Тема на бременните №81
« Отговор #21 -: Май 14, 2012, 11:52:56 am »
Мимка,спинкай си сега,докато имаш възможност,по нататък когато започне периода на"голямото пикаене"съня ти ще се прекъсва на всеки час-два.След около месец нуждата ти от допълнителни възглавници ще е крещяща:))Аз не мога да си представя живота ми на този етап без бременната ми възглавница,страшно ми е удобна,родих се с нея!Драмата е ,че бащата ми я дърпа постоянно през нощта,сега щял да си поръчва и за него,щото се чувствал дискриминиран:)))
Болки в кръста не съм имала,но за сметка на това ребрата от дясната ми страна,сякаш са спукани така ме болят,моята мома е голяма акробатка и ме рита много силно,целия ми корем се мести забелязвам как ме зяпат хората:)
Драконче,на мен ми пролича към 15 седмица,ама моя корем и досега не е много голям.Следи си теглото,толкова рано не би трябвало да си качила много,внимавай защото накрая става страшно:))Аз въпреки,че заради проблемите със зъба ям съвсем малко последните 4 дни днес се претеглих и...850 гр отгоре 8O 8O Не знам до края какво ще стане:)))
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #22 -: Май 14, 2012, 12:09:31 pm »
Относно корема, още от стимулацията малко ми се наду корема, и малко по малко...Още в 8 седмица моят мъж започна да ми прави фотосесии с леко коремче. Вече не е особено леко. Но уж числеността на змийското гнездо оказвал влияние :)))
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #23 -: Май 14, 2012, 12:16:04 pm »
Момичета, кога ви проличаха коремчетата...моето щръкна едно такова смешно (11 г.с) ...та се чудя - дали не преяждам?

Аз си имах коремче преди да забремения и още през 2-я месец се загатна  :oops:, а сега се вижда ясно и се чувствам като Титаник  :lol:
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #24 -: Май 14, 2012, 12:19:25 pm »
Относно корема, още от стимулацията малко ми се наду корема, и малко по малко...Още в 8 седмица моят мъж започна да ми прави фотосесии с леко коремче. Вече не е особено леко. Но уж числеността на змийското гнездо оказвал влияние :)))
Не е уж....при мен също към 15г.с. почна да ми личи и то буквално "от днеска за утре" :) При теб е различно положението, бройката е важна  :) п.п. така и не разбрах Светата троица юнаци ли е, моми или мешавица  :D Каквито и да са, дано са живи и здрави и много, много те радват.

Благодаря ви за отговорите момичета, ще гледам да се поуспокоя за сега... :) Въпреки, че ми бавят БХС-то и може това допълнително да "подправя" болежките.  :x Много ми е притеснено! :(

vestaаз имах ТРИ пъти зацапване до към 7г.с и страшно се притеснявах, но според док не било страшно чак толкова /щом не е чиста кръв/и се случвало МНОГО често, особено след ин витро /може да е следствие на пункция, имплантация, неразвит ембрион/. Не си трови излишно душата, обади се на док, пий но шпа и се пази повече! :bighug:
« Последна редакция: Май 14, 2012, 12:23:45 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #25 -: Май 14, 2012, 12:48:31 pm »
Това 'от днес за утре' е много точно казано. Племенничката се роди на 10 май и като тръгнахме да излизаме намерих дънки, които не ми стягат, обух тях. Тази сутрин исках да дойда на работа със същите (не са прани от тогава - не са носени) и не можах да ги закопчея...

Имаме новина от Роузи :)
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48072.msg934413#new

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #26 -: Май 14, 2012, 13:15:42 pm »
Честита ви темичка! Пожелавам ви на всички здрави бебета около термин :) И спете момичета, спете докато можете  8) 8) 8) В момента мечтая за 5-6 часа непрекъснат сън  :lol:
Запис в новата темичка и благодарности за пожеланията!Едно въпросче от мен.От два дни доста ми се подуха краката,а днес като се събудих и лицето ми беше подпухнало.
Алана мисля, че трябва да говориш с лекаря ти! Ако имаш апарат за кръвно премери си кръвното днес 2-3 пъти през деня да видиш дали не ти е високо. Това са симптоми за преекламсия и не бива да се игнорират, мен ме приеха в болница за наблюдение със същите симптоми в 36г.с. а 3 дена по-късно извадиха бебето. Ето ти малко инфо:
Какво е прееклампсия?
Това е симптом за проблемна бременност.
Възниква при високо кръвно налягане (хипертония) с, на пръв поглед, безобидни сигнали като отичане и подпухване на ръцете, глезените и лицето (вследствие задържане на вода в тялото), бързо повишаване на телесното тегло (1,5 - 2 кг. седмично) и нарушения в съня.
Всъщност обаче това са само видимите белези, че в организма на жената нещо не е наред.
Освен тях, характерно за преекплампсията е и повишеното ниво на белтъчини (албумин), отделяни от бъбреците в урината и силно главоболие.
Дори при наличие на само накоя от тези прояви е необходима незабавна консултация със специалист, който да установи дали оплакванията не са симптоми на вече съществуващо заболяване.


Dragony На мен ми се струваше, че още в 12г.с ми личеше, та даже и в 8г.с, ама сега като гледам снимки ми е смешно направо  :lol: Наистина ми пролича някъде в 18г.с.



*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #27 -: Май 14, 2012, 13:23:12 pm »
Записвам се и аз в темичката :) Аз съм в началото на 10 г.с. и вечер преди да си легна гледам как коремчето стърчи, но явно е от похапване. Тази сутрин го нямаше. Още не съм си купила кантар, за да следя теглото, но май ще трябва в най-скоро време

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #28 -: Май 14, 2012, 13:30:12 pm »
Възможно е утоците да се далжът на жегите и рязката промяна във времето. Аз буквално нямах глезен на десния крак 2 дена, преди да се оправят нещата и едвам ходех, но сега се оправи от само себе си, без нищо да правя.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #29 -: Май 14, 2012, 14:22:16 pm »
Леле каква 15-та седмица за корема, на мен от 6-та ми личеше, а съм долу-горе слаба 53 кила преди "чудото". Та аз от втори месец съм си бременна, и още тогава ми се нацепиха краката, а бях 1 кг в плюс. Оказа се стриите могат да се дължат и на хормони  8O , а не само на дебело дупе.
Кармен, за съжаление контракциите не бяха БХ, защото понаболяваше от време на време, но с повече Магнерот и едно но-шпа в дупето се оправи положението. Дано не се повтаря скоро  osi_8
Веста, относно зацапването, нещо като слушам, около мен явно заради многото хормони, които приемаме често се получава. Моето изчезна като с магическа пръчка в 14-та седмица, а преди това почти всяка седмица имаше изненада. Ако нещо те притеснява ходи на лекар. Ако стане кръв ЗАДЪЛЖИТЕЛНО веднага на док и легнала.
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #30 -: Май 14, 2012, 14:38:15 pm »
Запис и от мен в новата темичка! Безпроблемна на всички мами!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #31 -: Май 14, 2012, 16:36:11 pm »
 :welcome_1:  Reevs ... най-после се включваш и ти...откога те чакам  :P

Ами...за килограмите дори съм 1 кг надолу от преди стимулацията...на това ядене дето го ям не знам направо как са толкова малко  8O На мен ми е все тая колко ще кача, аз бързо ги свалям  :wink: само всичко да е наред... и не мога...не мога да се ограничавам като ми се хапва... Нощес се събуждам от глад и мажа по някоя филия или ям бисквити, иначе не мога да заспя...най-после установих на какво се дължало безсънието ми  :lol:
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #32 -: Май 14, 2012, 17:49:51 pm »
Аз обаче почвам да подозирам, че при мен нещата не са толкова безобидни... :x Усещам едни познати болки и май ме е "хванал" омразния цистит....който по начало не ме пропуска всяка година.  :( Това чувство за натиск ниско долу в корема, наболяването в кръста и непрекъснатото пишкане ми напомнят именно за цистит... :( Но шпа-то поне облекчава болките донякъде, но ако някоя от вас е минала по тоя път, нека даде някакъв съвет....? Липов чай и ябълков оцет, само това си позволявам....Утре ще питам и док какво мога да пия.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #33 -: Май 14, 2012, 18:01:31 pm »
Пусни си още утре една стерилна урина. С оцет няма да стане.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #34 -: Май 14, 2012, 18:02:58 pm »
уринал и неоренал доста помагат,можеш да попиташ лекаря си за тях,но ги дават на бременни.
 Аз чак безсъние нямам ,но сутрин не мога да стана след 9 и това си е.Аз съм на смени на работа и като съм първа ставам в 6 ,като съм втора 8.30-9 ч.,не мога до по-късно и това си.По обяд обаче яко ми се спи,но няма как да полегна.Събота и неделя минават най-тежко на работа,защото съм по 12 часа и тогава вече и кръст ме заболява и стягане на корема се случва да имам и пия но шпа и диаспорал прахчета тогава.Но като цяло сега ми е по-леко ,явно бебе се е покатерил по-нагоре,защото преди като поседя повечко на стол и много ме заболяваше ниско долу,а сега ги няма тези болки.
 За корема - ами доста ми е голям,определено изглежда като в поне 5-ти месец.Аз и с Жоро бях така - в 25-та седмица ме питаха,кога ще раждам,а сега си имам и сланинки,та съвсем.

Обаче таз джунджурийка домашният доплер е голяма работа,такова спокойствие ми дава.Добре че беше Вени да ми го даде. :DВсеки ден по 1-2 пъти си слушам ,дано е безопасно и не прекалявам.

<br />
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #35 -: Май 14, 2012, 18:06:32 pm »
Пусни си още утре една стерилна урина. С оцет няма да стане.
а без съмнение и ще видя какво е положението....Питах, тъй като резултатът от урината излиза за 3-4 дни и до тогава, ако се обостри болката, е много неприятно  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #36 -: Май 14, 2012, 22:24:58 pm »
zapis
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #37 -: Май 15, 2012, 08:39:24 am »
Бубулина, аз пиех уринал до преди 2-3 седмици заради чести повтарящи се инфекции и непрекъснатото чувство на тежест. При мен уринала е помагал досега винаги, но започвам да го пия веднага щом усетя дискомфорт.
Относно корема - и първата бременност, и сега по един и същи начин. Всички панталони ми станаха тесни и неудобни без видимо коремче още в 8 г.с. Аз се усещах много подута от самото начало, смятам че е заради хормоните, които пиех. Но сега в 21 седмица корема ми е горе-долу колкото и в 11-12 (почти го няма, като преяла съм). Бебето върви добре, даже на ФМ казаха, че е дори около 2 седмици напред в развитието.
Ама кореми големи/малки....важното е бебетата и ние да сме добре.
Хубав и успешен ден от мен :)
*
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #38 -: Май 15, 2012, 11:06:19 am »
Да се разпиша и аз. Вчера видяхме малката голяма шушулка. Вече е 1500 гр. Оказа се, че макар и аз да не съм качила нито едно кило този месец, тя си расте за норматив. Кръвотока също се е оправил, даже се шегувахме с лекарката, че е трябвало да поотслабна, че да се нормализират нещата  :lol:
Питах относно спането по гръб, и тя като д-р Марков каза, че спането по гръб не е проблем. В много напреднала бременност е възможно притискане на артерията при лягане по гръб, но първо причинява задух на майката, и чак тогава се отразява на бебчо. Така, че си спете както ви е удобно, и не се притеснявайте за  :wink:бебоците
Re: Тема на бременните №81
« Отговор #39 -: Май 15, 2012, 11:40:30 am »
Записче и от мен  :D
Прекрасни новини от Роузи  :bori_015:  :balk_47:
Усмихнат ден момичета, напук на гадното време  :rain:
« Последна редакция: Май 15, 2012, 11:43:07 am от Marmoranka »