Здравейте, изследванията не само за хламидия, но и за други половопредавани болести често могат да бъдат погрешни. Дължи на това, че различните лаборатории използват различни "среди"(изскочи ми думата). Даже съм чела коментари на жени, които точно за хламидия съветват да се правят тестове във ВМИ, защото минават много хора оттам и не се застоява "средата". Най-достоверен е ДНК тестът (PCR). Аз съм била свидетел на отрицателен и положителен тест за хламидия в една седмица. В Торакс освен това ми намериха Уреаплазма, която изчезна мистериозно уж сама без лечение. Междувременно съпугът ми нямаше уреаплазма, нито хламидия. Из форумите съм чела, че има доста двойки, при които само единият има хламидия, а не могат да открият при другия.
Това, че имате IgG говори за антитела, тоест от малко по-дълго ще е инфекцията там, но все още е активна (IgA) и изисква лечение. Хубавото при вас е, че сте успяла да забременеете. Тоест хламидията не е нанесла щети на тръбите. Понякога за съжаление при дълго нелечение се качва в тръбите и прави поразии. Пожелавам Ви бързо лекуване и скоро отново да видите двете чертички.
Иначе научно не е доказано, когато аз се чудих възможно ли е да имам хламидия, а мъжът ми не из форумите четох за жени, които твърдо застават зад това, че се предава не само по полов път.