Здравейте,
avallon като отидеш при док за коментар можеш да му зададеш този въпрос. Те преглеждат досието ти и ти казват какви са заключенията на ембриолозите. При мен и при трите опита имах различни количества оплодени, а именно: при първи опит по дълъг протокол от 16 фоликула- 10 яйцеклетки, оплодени 5, имплантация 0,втори опит по къс протокол пак 16 фоликула-5 яйцеклетки, оплодени 2, имплантация 0, трети опит пак по кос протокол от 20 фоликула-12 яйцеклетки, оплодени 9, имплантация 0.Независимо че преди този опит 6 месеца пих Метфогама. Когато последният път коментирахме с д-р Персенска тя прегледа всички досегашни файлове и каза че яйчеклетките според ембриолозите не са много качествени. Предложението и беше да пробваме на ЕЦ, да изчакаме до 5 ден да станат на стадий бластоцист, за да видим дали ще се развият дотогава де ,първо с материал от съпруга ми, а после и с донорски материал и ако пак няма нищо чак тогава да мислим за донорски яйцеклетки. Аз също съм на 40+, като сега при този опит бях говорила с д-р Стаменов да направим диагностика на яйцеклетките заради напредналата ми възраст, но според него не се налагало.
Съжалявам за дългия пост, но преди да си говорила с д-р моят съвет е да не си мислиш ,че са ти некачествени яйцеклетките. Другото което ми каза д-р Персенска е че Метфогамата трябва да я пия докато не се откажем от опити