0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, искам да ви питам дали сте чували за случай като моя и какво може да е? На 18.05 ми беше началото на последната менструация. 10 дена по-късно ми се появи тъмнокафяво течение,ръждиво, рядко става карамелено.Продължава и до сега. Ходих на лекар в Майчин дом-Варна, каза ми че нищо ми няма. Но как да ми няма нищо като вече 3 седмици ми тече тази гадост. Лекарката ме гледа и на ехограф, от тези дето се пъхат вътре.Гледа и с микроскоп за инфекции и др.
*

Lilit

Уплашена съм /нерегулярно кървене/
« Отговор #1 -: Юни 17, 2006, 09:44:56 am »
Здравей!От десетина години имам такова нещо.В началото беше 1 път годишно и след това всичко си ставаше о.к.Първия път,когато се появи бях пила таблетки келп-кафяви водорасли.Реших,че е от тях,спрях ги-оправих се.После, по друг проблем установих, че имам алергия към калиевия йодит.Изследвала съм щитовидна жлеза и хормони,добре са.Забелязах, че се появява, когато съм се притеснявала за нещо около овулацията ,или съм пила малко повече алкохол.Понякога се дължи на киста, най-често хормоните не са балансирани.Сега това зачести.Общо взето, и лекарите не могат  категрично да кажат нищо, без да направят много изследвания.Ходила съм във варна и софия при добри и още не знам дали има повод за кой-знае какво притеснение.Сега ми откриха неравност във матката,ще правя другата седмица хистероскопия и се надявам ,че ще разбера дали тази неравност,която може би е полип,има връзка с това зацапване.Успокой се, най-вероятно е от стрес, ако си по-чувствителна.
*
« Отговор #2 -: Юни 17, 2006, 09:55:15 am »
Дано да е от стрес наистина. При тебе като се появи колко време продължава? Аз пих Трибестан като ми дойде М и на 5тия ден ми се появи това течение. Трибестана го пих по настояване на съпруга ми, който от 2-3 месеца тропа с крак че трябва да забременея и сметна че с Трибестана ще стане.  :evil: Понеже четох че Трибестана стимулира овулацията, дали е възможно толкова много да я е стимулирало, че да имам овулационно кафяво течение не 2-3 дена а 3 седмици.
Да се надявам да не е извънматочна само. Преди 3 дена имах толкова силни болки в десен яйчник, че не можех да вървя и мърдам дори. :cry:
*

Lilit

« Отговор #3 -: Юни 17, 2006, 10:08:59 am »
Ами продължава различно-по 16 дни, по 12,14,по7, по 3. В началото се появяваше  само при силен стрес, после и при по-слаб стрес , ама и въобще вече съм си постоянно в стрес, така че ...А причините доколкото разбрах са много.За тези години, през които го имам, съм се наблюдавала доста и стигнах до извода, че съм прекалено чувствителна и оттам идват всичките ми проблеми.А ти не се шашкай и не пий нищо, без да си сигурна, че има нужда, дори и билки, особено ако не са български.Кой знае какво има в тоя трибестан.Чувала съм го, смятам да го купувам за мъжа си, но първо ще го разуча.А за течението-аз имам чувството, че и от витекса получих нещо такова, така че и към него съм скептична.Пий си чайчета от български билки и си ги вари ти, а не на хапчета.
« Отговор #4 -: Юни 17, 2006, 10:11:00 am »
КАСИЕЛ,
Според мен не е в нормите на нормалното да има такова течение толкова дълго. Явно, че има причина за него и тя  трябва да се намери. В Майчин дом пускаха ли ти някакви изследвания или се размина само с вагиналния и гледането под микроскопа? И аз съм била там и точно заради това смених лекаря, защото трудно беше да накарам лекарката да пусне една проста микробиология или да ми каже какво трябва аз да си пусна-нали уж за това е лекар :) Колкото до това че си пила трибестан само защото мъжа ти тропал и искал да забременееш-няма да го коментирам. Как така е сметнал, че това ще помогне, нямам идея. Някакви изследвания правили ли сте-от кога правите опити. Той добре тропа с крак, но спермограма правил ли е? :roll:  :wink: Само ще кажа, че от самолечение може да се докарат повече проблеми отколкото ползи понякога :)
Лично мое мнение е да смениш лекарката и да потърсиш и друго мнение, но на друго място.
Колкото до мъжа-кажи му да не тропа така и да не ти казва какво да пиеш, и да ти налага време за което да забременяваш :roll:  :wink:  То това ако беше концерт по желание и ставаше с тропане на крачета...досега всички да сме се оправили и да го нямаше Зачатие  :lol: Това е шега-да не се разсърдиш. Все пак кажи на мъжа си че нещата не стават с тропане и с пиене на нещо си (каквото той е решил).
Стискам палци всичко да е наред и да не е нещо сериозно.
УСПЕХ

*
« Отговор #5 -: Юни 17, 2006, 10:21:27 am »
BLACK_ROSE
Вече събрах сили да се оперча на мъжа ми че така не става, като поиска веднага. Другата седмица съм на цветна снимка за проходимост на тръбите, ако и те са добре ще пуснат някакво изследване, забравих как се наричаше, но беше да се установи дали сперматозоидите не умират като влязат в мен. :lol: Ама че го обасних. :lol: Спермограмата на мъжа ми е перфектна. Продължаваме да търсим причините, сега чакам да ми дойде/закъснява ми 2 дена вече/ защото снимката се правела между 7 и 12тия ден от началото на М.
Сега обаче така съм уплашена от това кафяво течение, че повече ме интересува то отколкото има ли проблем за забременяването. Все пак само няколко месеца правим опити. Може изобщо да няма проблем, а просто да не сме уцелили овулацията. Дори нея не съм следила. :wink:
« Отговор #6 -: Юни 17, 2006, 11:06:45 am »
Цитат на: kasiel
......., ако и те са добре ще пуснат някакво изследване, забравих как се наричаше, но беше да се установи дали сперматозоидите не умират като влязат в мен.........

Погледни тук (8. Тест за съвместимост между двамата партньори.
Има два вида тестове - посткоитален и пенетрационен.) :wink:  :)  :arrow:

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=35
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #7 -: Юни 17, 2006, 11:17:25 am »
Каси,

изследвай си също и хормоните за това кафеникаво течение, ако не си. А спермограмата на съпруга ти къде я правихте, да не е и тя от Майчин дом?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #8 -: Юни 17, 2006, 11:18:48 am »
Да, явно точно през тези изследвания ще минем. А лечими ли са ако излезе проблема от там точно.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #9 -: Юни 17, 2006, 11:25:27 am »
Каси,

лечимо е разбира се. Изследвай ЛХ, ФСХ, Естрадиол на 3ти ден от МЦ, прогестерон - 7 дни след доказана овулация; пролактин, без значение кога. Също - хормоните и антителата на щитовидната жлеза - ТСХ, ФТ3,ФТ4, ТАТ и МАТ - за тях също няма значение в кой ден от цикъла, важното е да не си яла и пила кафе, така ми казаха момичетата, които вече са ги изследвали, защото аз тепърва ще го направя.
Сега - относно спермограмата - не искам да те разочаровам, но спермограмите от МД са в повечето случаи с нереални показатели. Задължително повторете спермограмата в център по стерилитет. Надявам се Розичка да се включи и да те насочи къде да направите читава спермограма във Варна.
Не се притеснявай толкова; хормоните не са статични, така че дори и да изникне отклонение в тях, напълно възможно е да е временно и да си влязат сами в норма.
Успех и задължително пиши какво става с вас:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #10 -: Юни 17, 2006, 11:33:38 am »
Според мен спермограма или в АГ-то или в
Клиника Кисьови - тел.052/631 888 ул.Габрово №43
(вход от ул.Дунав) срещу бензиностанция OMV - близо е до гарата.
При всички положения обаче не и при Нанов. Там резултатите не са читави (от опит и познати казвам).
Колкото до спермограмите в майчин дом....меннията са спорни....и явно зависи от лекар на който си попаднал там. За сариев съм чувала добри отзиви.........всеки си решава :) за всеки има и добри и лоши мнения това е неминуемо.
Успех  
*

Lilit

« Отговор #11 -: Юни 17, 2006, 11:39:32 am »
Аз мисля,  че първо трябва да се увериш, че не си бременна.После, струва ми се, че, ако ти дойде, трябва да видиш дали ще се повтори следващия месец.Може да са се разстроили хормоните от това, дето си го пила и на другия месец всичко да се оправи.Тези изследвания-да, но мисля, че като че ли е малко раничко да се затормозяваш с такива задълбочени изследвания след толкова малко време опити, като дори ову не си следила.Я го ударете лятото на живот и ги оставете изследванията за след два-три месеца.Ти си знаеш,де.Ама аз като съм ги направила всички тези изследвания, да не би нещо да знам?Всичко е наред.А лошите спермограми в Майчин дом не бяха ли за Софийския майчин дом.Ти във варненския си я правила май,при Сариев ли?Само не при Ненов!!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #12 -: Юни 17, 2006, 15:49:30 pm »
Мила Касси  
1.направи един тест за бременност!Дай боже да е станало!!!!!
дано да не се налага да правиш цветната снимка и други изследвания!
На твоя мъж хубаво му се оперчи че така като те притиска и бърза само пречи на нещата!!!!То понякога може да няма никаква сериозна причина ....но от самото напрежение нестават нещата!

Ако си решила сериозно да се заемеш с нещата наистина е хубаво да провериш проходиост на тръбите,хормоните ,хламидия(и двамата!!!),
токсоплазмоза,рубеола............!
Но основното е да направиш фолекуметрия за да се проследи ову!!!!!
има ли фол.,растат ли,пукат ли се......колко е дълга ЛФ!!!!Прогестерон!
При половинката разширена спермограма по крюгер!
Успех мила и пиши как са нещата! :lol:
« Отговор #13 -: Юни 17, 2006, 19:22:04 pm »
Само да кажа че хламидия и микробиология се изследва преди цветна снимка.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
кафяво течение
« Отговор #14 -: Юни 19, 2006, 08:48:54 am »
Задължително изследвай прогестерон. Мисля, че проблемите са от него.
*
« Отговор #15 -: Юни 19, 2006, 12:11:35 pm »
И само да добави към писаното от момичетата:
Цветна снимка се прави ПРЕДИ овулация, а не точно от 7-ми до 12-ти ден след М.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #16 -: Юни 19, 2006, 18:38:45 pm »
Момичета, здравейте отново. Много сте отзивчиви за което ви целувам :balk_104: .
Но при мен нещата коренно се промениха и пак разчитам на мнението ви. Бях на село и за това 2 дена не писах тук. Та вчера и днес сутринта си направих тестове за бременност. И двата са положителни  :babbycarrage: , което от една страна много ме радва защото доказа на мъжа ми че нямаме проблем и просто много е бързал/ или Трибестана ми е повлиял  :roll: / и от друга страна ме плаши защото това ръждиво течение продължава. Четох че при имплантиране има такова течение, но пък може ли да продължи чак 3 седмици?
*
« Отговор #17 -: Юни 19, 2006, 18:56:42 pm »
Каси,много се радвам за тебе!Честити ти две чертички! А за ръждивото течение-чичо доктор трябва да каже какво да направиш.Консултирай се утре с лекар, но добър.Стискам палци!След консултацията чакаме от теб добри новини!
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
« Отговор #18 -: Юни 19, 2006, 19:20:02 pm »
Да, така или иначе ще ида на лекар. Налага се не само за течението ми и за следене на бременността. Само дето няма да спя сега от шашкане дали е цветна, извънматочна или друг проблем. Едва ли е нормално обаче при тези обстоятелства.
*
« Отговор #19 -: Юни 19, 2006, 19:39:52 pm »
Стига с тази извънматочна, не се шашкай предварително!Не съм много компетентна, ама при нея кървенето май почва след 15 ден от закъснението.Не мисли лоши работи, всичко ще е добре!При някои бременности има през първите месеци такова зацапване,после спира.Докторите знаят какво да предпишат в такива случаи.Ти само бъди спокойна!
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.