Вени, заведи си детето на специалист, за да си спокойна. Убедена съм, че нищо му няма на Ники, но за твое спокойствие не пречи да си провериш нещата.
Аз по принцип съм против безразборното влачене на децата по лекари за щяло и не щяло /имам предвид без основателна причина, за най-малкото/, НО, една майка познава детето си най-добре и когато тя счита, че нещо не е наред, има някакви съмнения и колебания, то смятам, че тя трябва да следва интуицията и майчиния си инстинкт. По-добре превантивно да се направи един преглед или консултация, отколкото после да си блъска главата и да се обвинява.
Знам, че на логопед се ходи най-рано на 3г., самите логопеди по-рано не приемат дечица, освен в някои случаи. Но, мисля, че дори и да са различни децата, то тия червени флагчета, дето ги знаем не са измислени от нищото. Ако една майка се притеснява, по-добре да вземе мерки навреме. То въпросът не е само в говоренето, има си тънкости, дето се вика, а това, че детето разбира и изпълнява команди не е гаранция, че всичко е ок. В никакъв случай не твърдя каквото и да било за конкретния случай, но напълно разбирам страховете на Вени и мотивите й да иска да заведе детето на специалист. Аз на нейно място бих постъпила по същия начин. Ако не дай боже има нещо, поне да се реагира на време и да се вземат мерки.
Вени, вярвам, че всичко с Ники е наред, с теб съм и стискам палци!