Aз докато се класирам - и тя седмицата свършила, че докато изчета...
Нали бях споменала скоро колко много ми се ходи на село с детето и естествено като нагласих всичко - Дани се разболя. Първо ходене на лекар - нищо сериозно не изписаха, поослушах се два дни в СЗ дали ще мине, няма ли да мине...а времето лятнооо, приказка - ние седим в апартамента и чакаме.
Какво чакаме - да падне тавана. И както си седях, награбих дете и багажи и айде на село, поне да боледува на чист въздух.
Още първата нощ естествено - Дани взе да смърка, да хрипти и "всички ескстри", добре че педиатърката му ни е близка, та навръх 1-и май "имаше честта" да я посетим у тях. Междувременно и аз се накачих със същия вирус, жената ни изписа лекарства на двамката, направих празничен оборот на една аптека и...метнах си го в колата и го докарах обратно на село. /тук си представям как
Жаси почти умира от ужас
/
Към момента - и аз и Дани сме на оздравяване вече, а споделям това по повод поста на Барбарончето...е, няма по-голям кеф за детенце от това да е на село. В къща с голям двор, на чист въздух, на тихо, спокойно, да си играе на воля! Наистина момичета, която от вас има възможност да отиде с детето си на такова място за лятото - изобщо не се колебайте. Уточнявам, че ние сме в стара къща, която не се обитава постоянно т.е. изобщо няма някакви битови удобства, като тези които си имаме в къщи и пак - никакъв проблем да си гледам хлапето тук, при това болно
Странични ефекти от болестта при Дани: 1)отказа да яде храната от детската кухня 2) отказа внезапно да пие всякакво АМ (лечебното и нормалното)
Не ми е голяма драма, но съм много учудена. Някой да е имал подобна случка?
В момента - иска да яде това, което ядем ние и естествено готвя за нас това, което трябва да яде той. Яде си - няма грижа, но с това АМ направо ме разби.
Детски лаптоп не съм купила още, Дани не се вълнува и от моя особено... Но виж мобилните телефони и смартфоните в частност - съвсем друг филм. Преди месец си взех и един смарт само заради Дани /аз си ползвам нормалния предимно/, обаче той идеално му избива парите човека
Свалих му разни приложения като за него и въпреки, че не са образователни в класическия смисъл - разви чудесна координация детето. В началото безразборно мачкаше екрана - сега целенасочено пипа и натиска съответното животно, което се криви и приказва и се радва на постигнатия ефект. Оказа се добра идея и относно проговарянето. Колкото и да му меля една и съща дума аз - не я казва, а ми се хили щастливо и не и не. Когато мине през "котарака на телефона" обаче - започва да повтаря точно като папагалче... И да няма никаква образователна полза - това е час спокойствие и секва всякакъв рев.
На
Джам - не й върши работа, но на майките с деца на възрастта на Дани - може да е полезно.
Поолях се пак с писането, ама отдавна не се бях включвала.
Поздрави от село, да ви подминават всички вируси и весел празник на празнуващите днес!!!