Уф бе, какво е Кравай? Мислих, мислих, не се сещам. За колелото на 5цата ли говориш?
"Кравай" беше култово място за срещи и висене на определена част от софийската младеж през късните 80-те и ранните 90-те години.
това беше едно заведение за бърза закуска, първо по рода си в София и се намираше на ъгъла на Фритьоф Нансен и Патриарх Евтимий.
Час по софийска история А каквоимаше в това заведение, хамбургери наподобяващи МакДоналдс от питка, парче салам и краставичка ли? Че някъде към 96 г. си спомням, че дори из Каварна изникнаха някакви мини-фургончета с подобие на хамбургери.
Инке, баш в Тръско отиват, там къщите са за буквално смешни пари от рода на 5000 лв. в едно село на 4 км. от границата Така или иначе ги оставих да се оправят сами.
Въобще заведението няма значение. То и сега там има нещо, което пак го нарекоха Кравай. Под Кравай разбирай градинката на НДКто пред Кравай ( една редичка от пейки и до нея един фургон, в който продават разни болкуци и най-важното алкохол). Там се събирахме много хора и вечер пейките бяха отрупани с народ. Аз си бях абонирана, като тръгнех от горе от кръглото, минавам през синьото, Попа и завършвам на Кравай. През този марширут половината от минаващите на моята възраст ми бяха познати, та беше купон де. Що вечери, че и нощи лятото съм изкарала на този Кравай
. Дори 98ма помня, че сме седяли там до към 4-5 сутринта с приятели, че то тогава идват всички кукувици и пияници и е най-интересно
.
Те сега си правят Кравай reunion, има и група във ФБ, където обявявят кога ще се събират, но голяма част са по-стари от мен и много от тях не познавам, но и моите приятели всички са абонирани
.
Inke Tinke , да вярно за полицаите. Вече си беше полиция, ама бяха същите дървари. Идвали са да ни проверяват документи и да ми търсят обяснение какво съм правела там, като съм живеела далече от там. Дори бяха правили хайка ( добре, че ме нямаше) , една приятелка бременна в 7ми месец я бяха карали да ляга по земята без никаква причина ей така 'щото могат. Това беше някъде 92ра и 3та, не е дори било по комунизма.