Осъзнавам, че ще разваля седмичната тема, но не бях сигурна къде да пиша. За съжаление снощи майка ми е получила тежък инсулт 5 степен и е в кома според думите на баща ми. Все още не е дошла в съзнание... Ясно е, че съм в шок, не мога да си събера мислите, но в общи линии искаме да я премести от Търново в София евентуално за по добро и адекватно лечение. Но си нямам никаква идея как може да стане това чисто административно. Т.е. ако се подпишем, че не искаме да я лекуват в Търново осигурим линейка за превоз до София, каква е процедурата да я приемат в болница по наш избор? Трябва да се уговоря с тукашната болница? Лечението и тук по здравна каса ли ще мине? И разни такива въпроси които ми хрумват в момента... Принципно още не знаем дали можем изобщо да я местим, но факта че лекарите не и дават големи шансове не ме успокоява, а бездействието и чакането ме побъркват. Нямам и никакви изследвания и документи за момента за да тръгна да разпитвам по болниците, така, че ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да ми пише ще съм му много благодарна.
Предварително Благодаря!
Гери