Да споделя и аз.
Като цяло момичетата бяха по-дейни, довеждаха учителките си, както Мишето е казала и една психоложка.
Аз лично съм потресена от това, че 15-16 годишни деца не знаят нищичко за полова система, разликите между мъжката и женската, не знаят какво е календар на цикъла, термините репродуктивни проблеми...абе нищо с две думи. те биология не учат ли???
Всички деца се зарадваха на идеята да им изнесем лекция. Едно момче доведе свой преподавател от 7 училище, който силно се заинтересува (Стефи да чака обаждане).
Направи ми лошо впечатление следното: имаше деца, в различни възрасти (9-10 г. и една по-голяма тийнейджърка), които ЯВНО се насочиха към щанда с интерес и въпроси. Родителите им ги обърнаха на другата страна, само дето не им закриха очите
Една майка ми каза "хубаво нещо правите, трябва да се говори". Аз и отговорих, че е важно децата да знаят и да се говори с тях и от родители и от специалисти. Тя ми отговори 'трябва да говорим, ама няма кой, родителите нямат време (явно и желание)!"
По едно време долетя група деца, в нашата таргет група и изслушаха с внимание всичко, което им разказах и казаха, че биха искали такава лекция.
Психоложката, за която Мишето каза, обясни, че превръзките Оуейс им изнасят различни презентации на момиченцата и им дават подаръчета. Един вид ни попита ние дали ще даваме подаръци
Дони, нямам много снимки, сега ще ти ги пусна.