Fussii , то било доста по-зле отколкото си представях
Аз за разлика от теб и
Джам - не съм много наясно къде и на кого би трябвало да се оплача в случая, но ако бях на твое място - бих се оплакала. А и не разбирам какво ти пука, дали някой ще реши, че си против религиозното обучение, та затова си се оплакала...
Ами аз съм против религиозното
обучение, което е различно от
запознаването с религиите /вече чисто информативно говорим/, така както се учи история примерно. Пък въпросното "стихче" е с "качеството" на чалга-текст, та ни за обучение става, ни за опознаване на религии, то е...нещо, като нищо на света дето има един лаф и си заслужава разправията.
Преди 2-3 години си спомням, че племенницата ми, рецитираше нещо такова "великденско", ама съвсем друго звучеше: "ангели пеят в небето, светъл празник е днес...", /не го помня/,но ставаше дума за това хората да се радват, обичат, да бъдат добри и в този ред. Хем по-абстрактно, хем доста позитивно - колкото да създаде у едно малко дете внушението, че този ден е по-различен от другите и да му обърне внимание колко е хубаво да си добър с околните и пр. Така вече е различно и не бих имала нищо против. Пък ако аз си реша да разяснявам на невръстното си хлапе римските техники за публични екзекуции и тяхната връзка с Великден...това си е мое право, не работа на някоя госпожа в ДГ.
П.П. И на мен мама ми купи някаква детска Библия навремето, имаше картинки и много смилаемо и позитивно беше поднесено всичко в тази книжка. Дано е запазена и тя в кашоните ми с книжки с приказки, като му дойде ред на Дани за тази тематика.